menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus op ZieZo beurs

vindt plaats op: 
zaterdag 12 juni 2021

Bartiméus is de expertiseorganisatie voor al uw vragen over leven met een visuele beperking. Op zaterdag 12 juni staan we voor u klaar op ZieZo-online, dé beurs voor mensen die slechtziend of blind zijn, naasten, mantelzorgers én professionele zorgverleners en begeleiders. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de smartphone biedt voor mensen met een beperking? Niet alleen volgens onze experts, maar ook volgens een ervaringsdeskundige die haar verhaal vertelt? We ontmoeten u graag.

dame zit op de bank en kijkt op haar smartphoneVanwege corona is de beurs dit jaar online. Via uw computer, tablet of smartphone kunt u die dag online de beurs rond voor de nieuwste hulpmiddelen en ontwikkelingen, kennismaken met leveranciers en andere organisaties. Alles en iedereen bij elkaar op één site. 

Omdat niet iedereen even makkelijk het internet op gaat, kunt u mogelijk als familielid of begeleider van iemand die slechtziend is - of daar vragen over heeft - samen inloggen en het event meemaken.   

Klik hier gratis toegangskaarten (ziezo.org). Als u vorig jaar kaarten heeft besteld voor ZieZo (ging toen niet door), ontvangt u e-mail van de beursorganisatie over de kaarten. 

Programma

Bartiméus organiseert 2 van de 40 online workshops. 

Workshop: Veilig op de fiets met een visuele beperking (12.00 - 12.25 uur)

Een workshop door Wendy Potze, mobiliteitsinstructeur bij Bartiméus.

Denkt u ook dat slechtziendheid en fietsen niet samengaan? In de praktijk blijkt dat vaak mee te vallen. Wendy Potze, mobiliteitsinstructeur bij Bartiméus, geeft praktische tips en adviezen hoe mensen die slechtziend zijn toch veilig kunnen blijven fietsen. U kunt zelf ook vragen stellen via de chat.

Lees hier meer over deze workshop

Workshop: Slechtziend en het voordeel van een smartphone (13.30 - 13.55 uur)

Een workshop door ervaringsdeskundige Eliane Quartel en Nancy Reening, specialist digitale toegankelijkheid bij Bartiméus.

Eliane Quartel, 58 jaar, vertelt hoe zij met hulp van Bartiméus en de huidige technieken de draad weer op heeft weten te pakken nadat zij plotseling slechtziend werd. Laat u inspireren door haar verhaal, kijk mee hoe zij haar smartphone gebruikt en stel vragen via de chat.

Onze experts geven die dag antwoord op uw vragen. 

Voor algemene informatie over het gehele aanbod op de ZieZo-beurs verwijzen wij u graag naar: ZieZo-online | Over leven met minder zicht

Graag tot zaterdag 12 juni!  

man fietst met grote lach op zijn gezicht100% leven

U wilt het maximale uit het leven halen. Bartiméus kan u hierbij ondersteunen, zodat u zelf de regie houdt. Door slimme tips, adviezen en hulpmiddelen die u zelf kunt toepassen. Wij zijn er voor u, zodat u een zo zelfstandig mogelijk en mooi leven kunt leiden met verminderd of geen zicht. 

Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. 

Bartiméus. 100% leven.