menu Sluit het hoofdmenu

Workshop Richtlijn Visuele beperkingen bij mensen met een verstandelijke beperking

Bartiméus biedt op twee data in 2020 een workshop aan over de toepassing van de nieuwe Richtlijn Visuele beperkingen bij mensen met een verstandelijke beperking. Hoe kunnen we de expertise van artsen, Bartiméus en andere zorgverleners in de praktijk samen inzetten voor optimale zorg? U meldt zich kosteloos aan via onderstaand formulier.

Richtlijn

De nieuwe richtlijn helpt niet alleen problemen sneller op te sporen, maar ook revalidatie en begeleiding beter te organiseren. Hoe werken alle partijen in de keten optimaal samen om de visuele zorg voor cliënten te borgen?
De richtlijn is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Nederlandse vereniging van artsen verstandelijk gehandicapten (NVAVG), Erasmus MC, het ministerie van VWS en Koninklijke Visio en Bartiméus uit de visuele sector. Bekijk de nieuwe richtlijn.

Programma

Tijdens de workshop behandelen we de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige richtlijn en wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk en werkwijze.

Doelgroep 

AVG artsen, gedragswetenschappers en andere betrokkenen.

Data workshop

  • Dinsdag 1 september in Zeist (09.00 – 11.00);
  • Maandag 19 oktober in Ermelo (15.30-17.30).

Prijs

Kosteloos (de financiering loopt vanuit door de overheid beschikbaar gestelde kennisgelden).

Expertise Bartiméus

Specialiteit van Bartiméus is het herkennen van visuele problemen en onze expertise in de specifieke begeleiding van mensen met een visuele of meervoudige beperking. Deze specialistische kennis en ervaring zetten we in voor een goed leven voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. We willen hiervoor graag samenwerken met iedereen die hen persoonlijk of professioneel ondersteunt.   

Voor meer informatie en contact

Stuur een e-mail naar Ine Woudstra, ons aanspreekpunt voor zorginstellingen in de verstandelijke gehandicaptenzorg en ouderzorg. 

Meld u nu aan