menu Sluit het hoofdmenu

Logeerhuis Zeist

Mam, mag ik logeren? Ja, dat mag. In het Logeerhuis van Bartiméus kunnen kinderen met visuele en andere beperkingen logeren. Een paar uurtjes, een dag,een weekend, of doordeweeks of vakanties. Het Logeerhuis is het hele jaar geopend. Het Logeerhuis van Bartiméus is er voor kinderen en (jong)volwasssenen met een visuele en/of verstandelijke of lichamelijke beperking. Het logeerhuis ligt aan de rand van Zeist en is een groot deel van het jaar geopend. Het logeerhuis is bedoeld om een paar leuke en gezellige dagen te hebben. Onze logés kunnen er vrienden ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen. Wij stemmen het programma af op onze logés: pannenkoeken bakken, de bossen in, knutselen of even ontspannen op het waterbed. Maar ook de gewone dagelijkse dingen doen we samen, zoals tafel dekken, tv kijken of spelletjes doen.

Het professionele team van het Logeerhuis biedt een leuke en vertrouwde plek aan uw kind. Het team maakt van elke logeerpartij een feest, zodat het thuisfront zich ook kan ontspannen.
In het Logeerhuis worden de activiteiten afgestemd op de logés: eten klaarmaken, spelletjes doen het bos in of even lekker niets doen.  Wanneer de activiteitenbegeleiding leuke dingen organiseert in de weekenden en vakanties , proberen we daaraan mee te doen.

Jaqueline vertelt:
Mijn dochter Julia gaat sinds ze vier is regelmatig naar het logeerhuis van Bartimeus.
Ze heeft het erg naar haar zin want er is veel aandacht voor haar. Julia is heel erg gezellig maar ze vraagt veel aandacht. Het is heerlijk dat anderen de zorg even over nemen.
Het is wel eens moeilijk om haar achter te laten. Vooral in het begin had ik het idee dat ik de tijd dat ze in het logeerhuis was nuttig moest besteden. Maar ik weet nu dat het ook soms heerlijk is om gewoon uit te rusten. Het is fijn om te weten dat ze in het logeerhuis in goede handen is.

Logeren is ook een serieuze aangelegenheid. Logeren bij Bartiméus betekent dat een team van professionals voor uw kind klaar staat. Mensen die gewend zijn om met verschillende kinderen en jongeren te werken. Wij houden zoveel mogelijk vast aan lopende behandelingen en gewoonten van thuis. In overleg met ouders proberen we daarin een format te vinden waarin uw kind zich als loge veilig en vertrouwd voelt
Het team wordt ondersteunt door een gedragskundige en volgt  scholingen die van belang zijn voor de kinderen die komen logeren.

Voor wie is het Logeerhuis?

Logeerhuis BartiméusHet Logeerhuis van Bartiméus is bedoeld voor thuiswonende kinderen en jongeren vanaf twee jaar die slechtziend of blind zijn, al dan niet gecombineerd met eenlichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ook kinderen zonder visuele beperking kunnen komen logeren. Veel kinderen komen één keer in de maand een weekend, een midweek of soms alleen een dag of dagdeel langs.

Wanneer is het Logeerhuis open?

Of het nu gaat om een weekend of een midweek. Bartiméus is het hele jaar door geopend. Een logé is altijd welkom. Het logeren wordt in overleg gepland. Een voorwaarde voor het logeren tijdens midweken is dat de logé een vorm van dagbesteding heeft. Zo gaan de logés overdag bijvoorbeeld naar school
of de dagbesteding.

Het thuisfront

Uw kind laten logeren kan soms een hele stap zijn. Het team van het Logeerhuis weet dat. Daarom zijn ouders altijd welkom om een kijkje te nemen, alleen of samen met uw kind. Logeert uw kind bij ons, dan kunt u altijd bellen. Ook kunt u de rapportage lezen van uw kind in ons rapportage systeem.

Locatie en faciliteiten

Het Logeerhuis is te vinden op het terrein van Bartiméus aan de Utrechtseweg in Zeist. Het huis is rolstoeltoegankelijk en beschikt onder andere over een aangepaste
badkamer en een afgesloten tuin. Ook staat het hele terrein ter beschikking. Zo kunnen kinderen rustig hun eigen gang gaan en lekker spelen, bijvoorbeeld in de
gymzaal, snoezelruimte of op het voetbalveld.

Kosten

Heeft uw kind een ernstige, zintuiglijke of verstandelijke beperking en krijgt uw kind WLZ –zorg thuis? Dan wordt de logeeropvang uit de Wet Langdurige Zorg betaald.
Mocht uw kind (nog) niet over een WLZ-indicatie beschikken, dan is logeeropvang
ter ontlasting van de mantelzorger, of u als opvoeders, vaak ook mogelijk. Logeeropvang voor jeugd valt in dit geval onder de Jeugdwet. U kunt voor jeugdhulp bij uw gemeente terecht.

Onze maatschappelijk werkers kunnen u uiteraard in deze trajecten ondersteunen.

Voor recreatieve doeleinden wordt een eigen kleine bijdrage gevraagd.