menu Sluit het hoofdmenu

Wonen voor jongeren met een visuele beperking

Op jezelf wonen met een visuele beperking, kan dat? Natuurlijk! Heb je een visuele (en lichamelijke, sociale of verstandelijke) beperking en wil je graag op eigen benen staan? Maar is de stap van thuis naar volledig zelfstandig wonen nu nog te groot? Dan kun je terecht bij Bartiméus voor:

Tijdelijk wonen bij Bartiméus met intensieve begeleiding 

Ben je er aan toe om het huis uit te gaan, maar heb je daarin nog wel wat te leren? Is de stap nu nog te groot omdat er zoveel bij komt kijken? Bartiméus biedt jongeren tijdelijke woonplekken aan met een zelfstandigheidstraining op maat.
Meer over tijdelijk wonen met intensieve begeleiding voor jongeren.

Een vaste woonplek bij Bartiméus 

Wil je uit huis of zoek je na een tijdelijke woonplek iets waar je kunt blijven wonen? Maar heb je ook begeleiding nodig vanwege je visuele en eventueel bijkomende beperkingen? Dan bieden wij ook verschillende woningen mét begeleiding waar jongeren kunnen instromen. Het gaat bij Bartiméus altijd om een combinatie van wonen en begeleiding. Alleen een woning huren is niet mogelijk. 
Meer over een vaste woonplek voor jongeren met een visuele beperking.

Begeleiding in je eigen huis 

Wil je in je eigen huis leren om zelfstandiger te worden? Bartiméus biedt verschillende trainingen en begeleidingsmogelijkheden. Je leert dingen die je nodig hebt om later op jezelf te gaan wonen.
Meer over thuisbegeleiding door Bartiméus onder Behandeling en Revalidatie - hulp thuis.