menu Sluit het hoofdmenu

Een vaste woonplek bij Bartiméus voor jongeren en volwassenen

Zoek je een vaste plek waar je zelfstandig kunt wonen maar wel met begeleiding, mede vanwege je visuele beperking? Dan heeft Bartiméus diverse woningen beschikbaar. En het is goed om te weten dat het altijd gaat om wonen in combinatie met een vorm van begeleiding. Huren van alleen een woning of appartement is helaas niet mogelijk.

Zorgappartementen Datura en Lantana in Ermelo 

In Ermelo staan twee appartementencomplexen waar mensen mét en zonder beperking wonen. Jongeren met een visuele beperking kunnen hier wonen met begeleiding vanuit Bartiméus. Je woont in een eigen appartement met aparte slaapkamer, eigen keuken en badkamer. Er is begeleiding in de buurt en er is een gezamenlijke ruimte waar je koffie of thee kunt drinken, samen kunt eten of andere dingen kunt doen die je graag samen doet. Het is op deze woonlocatie dan ook makkelijk om contact te zoeken wanneer jij dat wenst met medebewoners. De meeste mensen die hier wonen zijn tussen de 25 en 65 jaar oud. Iedereen voert zijn eigen huishouden zo zelfstandig mogelijk. In sommige appartementen is het mogelijk om samen met je partner te wonen.

De begeleiding die Bartiméus biedt hangt af van de vragen die jij hebt. Dat gaat vaak om het aanleren of behouden van vaardigheden. Dat kan gaan om praktische zaken: wassen van kleding, eten koken en schoonmaken. Maar ook om zaken als een zinvolle daginvulling, goed in je vel zitten. Maar ook begeleiden en ondersteunen wij bij de zaken waarbij hulp nodig is.

Begeleiding in je eigen huis of appartement 

Wij begeleiden jongeren ook thuis. Daarover lees je meer op onze pagina over begeleiding aan huis. Wanneer er langdurige begeleiding nodig is om zelfstandig te (blijven) wonen kan Bartiméus dat ook bieden.