menu Sluit het hoofdmenu

Mantelzorg en vrijwilligerswerk

Mantelzorgers en vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze bewoners en voor Bartiméus. Op persoonlijk vlak en qua tijd en aandacht zijn zij een meerwaarde voor de cliënt.

Mantelzorgers

Ouders, familie en/of vertegenwoordigers zijn belangrijk voor een goede zorgverlening aan de bewoners. Familieleden of vertegenwoordigers kunnen meehelpen in de woning en/of de bewoner mantelzorg verlenen. In het ondersteuningsplan wordt vastgelegd welke zorg de mantelzorger voor zijn rekening neemt. Bij Bartiméus is mantelzorg altijd aanvullend op de ondersteuning die voortvloeit uit het zorgzwaartepakket van de bewoner.

Vrijwilligers

Bartiméus werkt met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen als maatje gekoppeld worden aan een bewoner, maar er zijn ook vrijwilligers die ondersteunen bij de vrijetijdsactiviteiten.
De vrijwilligers die maatjes zijn, worden naar behoefte van de bewoner en na een screening in contact gebracht met de bewoner. Zij gaan dan bijvoorbeeld: samen koffie drinken, een boodschap doen, fietsen of naar de markt. Bartiméus biedt vrijwilligers de mogelijkheid om diverse trainingen en cursussen te volgen.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Bartiméus? Bij de vacatures voor vrijwilligers vindt u de mogelijkheden.