menu Sluit het hoofdmenu

Dagactiviteiten voor kinderen

Bartiméus heeft een dagactiviteitenaanbod voor kinderen met een visuele en (zeer) ernstig meervoudige beperking vanaf zeer jonge leeftijd. Deze dagactiviteiten vinden plaats in de verbrede school in Doorn.

Activiteiten

Bij het aanbod van onze activiteiten houden we rekening met de mogelijkheden van uw kind. De meeste activiteiten die we met de kinderen doen zijn gericht op beleving, maar we hebben ook spelprogramma’s die de ontwikkeling van uw kind stimuleren. Deze activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van de tast, het gehoor, het zien (voor slechtziende kinderen) en de reuk. Dit doen we in de vorm van spelletjes gemaakt van diverse materialen, kleuren en vormen en bij goed weer gaan we buiten spelen of wandelen.

De activiteiten vinden plaats vanuit groepsverband, maar kennen soms individueel karakter niveau. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld in de snoezelruimte.

Leer-onderwijsgroep

Naast de activiteitengroep heeft Bartiméus ook een leer-onderwijsgroep. Bij voldoende aanbod werken we samen met de Bosschool. In deze groep maken cliënten onderdeel uit van school en worden daar via een aangepast programma gestimuleerd om te leren. Voordat kinderen deel uit gaan maken van deze groep vindt er een uitgebreide screening plaats.