menu Sluit het hoofdmenu

Wie kan u doorverwijzen naar Bartiméus?

Bartiméus biedt oogheelkundige diagnostiek en advies en begeleiding bij leven met een visuele beperking. Ook bieden wij aangepaste woningen, helpen wij bij het zoeken en behouden van werk en bieden wij gespecialiseerd onderwijs. Afhankelijk van welke zorg u bij ons wilt afnemen hebben wij een verwijzing nodig. Dit heeft ook te maken met een eventuele vergoeding vanuit bijvoorbeeld uw zorgverzekering.

Diagnostisch onderzoek

Voor diagnostisch onderzoek bij Bartiméus vragen wij u om een verwijsbrief van een medisch specialist zoals een oogarts, revalidatiearts, neuroloog of kinderarts. Bartiméus doet veel diagnostisch onderzoek bij kinderen waarbij onderzoek moeilijk is. Wij hebben hiervoor specialistische meetmethoden ontwikkeld. Maar ook wanneer het een oogarts bij een volwassen persoon niet lukt om een diagnose te stellen kan deze doorverwijzen naar Bartiméus voor vervolgonderzoek. 

Advies en begeleiding 

Wanneer het gaat om revalidatie, leren omgaan met een visuele beperking en de inzet van hulpmiddelen dan vragen wij u om een verwijsbrief van een medisch specialist zoals een oogarts, revalidatiearts of neuroloog. Bent u al bekend bij Bartiméus door eerdere revalidatie? Dan kan ook uw huisarts een verwijsbrief voor u opstellen. Wanneer het gaat om ambulante woonbegeleiding (Specialistische Begeleiding) of Dagbesteding dan geeft de WMO afdeling van de gemeente hiervoor een beschikking af. 

Wonen of logeren bij Bartiméus

Wilt u meer weten over wonen of logeren bij Bartiméus? Dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. Wij zorgen dan dat een maatschappelijk werker u alles kan vertellen over wonen bij Bartiméus en wat hiervoor de voorwaarden zijn.  

Vragen over werk

Wij adviseren scholieren en werknemers op het gebied van werken met een visuele beperking. Dit kan bijvoorbeeld gaan om re-integratie, werkplekaanpassingen, omgaan met verminderde belastbaarheid. In veel gevallen is de werkgever betrokken maar soms ook het UWV of de  bedrijfsarts. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en welke stappen u het beste kunt zetten? Neem dan contact op met Bartiméus in Ermelo op telefoonnummer 0341- 498 500 of mail naar sterkinwerk@bartimeus.nl

Onderwijs

Wilt u meer weten over speciaal onderwijs van Bartiméus of over ambulante begeleiding op een reguliere school? Wanneer een kind met een visuele beperking niet meer goed kan leren door deze visuele beperking dan kan er onderwijs of begeleiding door Bartiméus plaatsvinden. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan contact met ons op. Wij vertellen u graag wat in uw situatie mogelijk is en wat eventuele voorwaarden zijn. 

Contactgegevens

Wilt u meer weten over een aanmelding bij Bartiméus of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 op ons telefoonnummer 088-8899888. Mailen kan ook naar  info@bartimeus.nl

 

Bent u  een professional en wilt u weten hoe u iemand kunt doorverwijzen naar Bartiméus? Dan vind u op het deel van de website voor professionals alle benodigde informatie over doorverwijzen voor professionals.