Lettergrootte

Werken in het onderwijs

Docent in de klas met leerlingen met een visuele beperking

Werken in het onderwijs bij Bartiméus

Laat zien wat jij kan! Dat is het motto van het onderwijs van Bartiméus.  Als lid van het onderwijsteam creëer jij voor leerlingen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, op de eigen manier en in het eigen tempo.

 

 

Een foto in de klas met zelfgetekende selfies van leerlingen aan de muur
"Laat zien wat jij kan" is het motto van het onderwijs

Speciaal onderwijs voor leerlingen met een visuele beperking in Zeist en Lochem

Bartiméus heeft een eigen school voor speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. 

Als docent bij Bartiméus werk je met kleine groepen leerlingen. Iedere leerling heeft een eigen plan waarin de ontwikkelingsdoelen staan beschreven. Je werkt goed samen met ouders en overige begeleiders om zo samen het kind/de leerling optimaal te ondersteunen.

Als leerkracht bieden je "wereldverkennend onderwijs". Wij brengen de wereld bij de leerling en we gaan met de leerlingen de wereld in.

Lees meer over Bartiméus Onderwijs en de verschillende locaties

 

Bekijk hier alle vacatures voor het onderwijs.
Leerkracht met jong meisje met brilletje
Leerkracht met jong meisje met brilletje

Ambulant onderwijskundige begeleiding

Ongeveer 75% van de leerlingen van Bartiméus volgen het reguliere onderwijs dichtbij hun eigen huis. Als ambulant onderwijskundig begeleider (AOB-er) bezoek je de leerling en de leerkracht op deze scholen. Je leert de leerling om beter met zijn/haar visuele beperking om te gaan en voor zichzelf op te komen in de klas. De AOB-er adviseert ook bij de keuze van hulpmiddelen.

De vragen van de leerling, de leerkracht en de ouders zijn het uitgangspunt voor het begeleidingsplan. Dit plan maak je als AOB-er om de begeleiding van de leerling te optimaliseren. Daarnaast verzorgen wij cursussen en trainingen aan zowel leerlingen, ouders en leraren. Ook kunnen wij ondersteunen bij loopbaanadvies of stagebegeleiding. 

Meer lezen over Ambulant Onderwijskundige Begeleiding

Blije jonge leerling met meervoudige beperking
Ferre in de trippel

De Bosschool in Doorn, onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen met een visuele beperking

Tussen Driebergen en Doorn, op het woonzorgpark 't Zand van Bartiméus staat de Bosschool. Op deze prachtige plek zijn alle faciliteiten voorhanden om leerlingen (4 - 20 jaar) die onderwijs én zorg nodig hebben te begeleiden. 

Ook hier hebben wij het motto: "Laat zien wat jij kan". Ieder kind heeft een talent en als team werken wij samen om onze leerlingen de ruimte te geven zich te ontplooien. We stimuleren zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Lees hier over Ferre, een leerling van de Bosschool en hoe door samenwerking van verschillende teams hij zijn bewegingsvrijheid krijgt.