Lettergrootte

Werken in Zorg en Welzijn

Bij Bartiméus wonen 600 mensen en werken ruim 900 collega’s in en rondom de woonzorg. Alle bewoners hebben een vorm van visuele beperking in combinatie met andere beperkingen. De mogelijkheden voor begeleiding en zorg zijn daarmee heel divers.

Verreweg de meeste van onze cliënten krijgen echter gewoon thuis ambulante begeleiding vanuit Bartiméus. De visuele beperking geeft in iedere levensfase weer bijzondere uitdagingen en problemen. Als ambulant begeleider zoek je samen met de cliënt naar oplossingen.

Werken in Zorg en Welzijn bij Bartiméus betekent werken als:

Begeleider en client staan blij bij elkaar

Werken als woonbegeleider op een woning

Dat kan in verschillende flexibele rollen en functies, overdag of in de nachtzorg.

Klik hier voor uitgebreide informatie
Begeleider en client lopen buiten

Werken als ambulant (woon)begeleider

Je gaat als ambulant (woon)begeleider of maatschappelijk werker op pad naar cliënten toe. Zij wonen zelfstandig en hebben, vanwege hun visuele beperking, ondersteuning, training of begeleiding nodig van Bartiméus. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als ondersteuning bij het gebruik van hulpmiddelen en bij het aanvragen van voorzieningen. Het kan ook gaan om vragen rondom het sociale leven van cliënten. Op basis van de vragen van de cliënt maak je een individueel zorgplan. Je creëert een veilige leefomgeving en helpt de cliënt om nieuwe vaardigheden aan te leren. Jouw begeleiding is gericht op het vergroten van de sociale competenties van de cliënt.

Begeleider en client

Werken als verzorgende of verpleegkundige individuele gezondheidszorg

Je werkt met cliënten die persoonlijke begeleiding en ondersteuning nodig hebben.

Een collega op de houtbewerkingsafdeling met een vogelhuisje in zijn hand

Werken in de dagbesteding

Veel van onze bewoners gaan naar één van de eigen werkplaatsen van Bartiméus. Voor elke bewoner van Bartiméus zoeken we naar een passende vorm van dagbesteding. Als begeleider dagbesteding  pas je de activiteiten aan op de cliënt. Je kijkt naar ontwikkelingsbehoefte en luistert naar interesses.  Het doel van de dagbesteding is ontplooiing van de cliënt en het stimuleren van de mogelijkheden van de cliënt.