Lettergrootte
begeleiding van doofblinde bewoners

'Communicatie met doofblinde bewoners komt heel dichtbij'

Werken met doofblinde bewoners

Bartiméus heeft heel bijzondere kennis en expertise rondom de begeleiding van mensen die slechtziend (blind) en slechthorend (doof) zijn én daarbij ook een verstandelijke beperking hebben.

Deze kennis delen wij met andere professionals in Nederland via het expertisecentrum Doofblindheid. 

Bartiméus medewerkers die op een groep met doofblinde bewoners komen werken krijgen een eigen Bartiméus opleiding via de Bartiméus Academie.

In dit filmpje legt onder andere collega Mijkje Worm uit hoe bijzonder de begeleiding is van mensen die doof én blind zijn.

Meer verhalen

 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer
 • 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'

  Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus