Lettergrootte
Kim in de tuin

Van bankwezen naar nachtdiensten bij Bartiméus

Nachtdienstmedewerker

Mijn naam is Kim Struve. Sinds 1 april jongstleden werk ik bij Bartiméus in de nachtzorg in Doorn. Van 21 jaar bankwezen naar nachtdiensten in de gehandicaptenzorg.

Een groter contrast bestaat er bijna niet, maar ik ben superblij dat ik deze switch heb gemaakt. Ik vind het erg fijn dat Bartiméus mij de kans heeft gegeven om te komen werken, ondanks dat ik geen ervaring had.

Wat mijn werk het meest leuk maakt zijn de kortstondige momenten met bewoners. Ze zijn kort, maar zo waardevol. Handelingen die voor mij simpel zijn, zoals het verschonen van een bewoner, kunnen veel ongemak wegnemen waardoor ze weer kunnen genieten van hun nachtrust. Ik vind het heel fijn om daaraan een bijdrage te kunnen leveren. Gemiddeld werk je ’s nachts met tien collega’s. Samen dragen we zorg voor alle bewoners die in Doorn wonen. Bij de ene bewoner leg je een deken of kussen goed, bij de andere bewoner geef je medicatie en weer een andere bewoner ondersteun je bij naar het toilet gaan. Mooie en korte momenten met de bewoners. Daarnaast vind ik het erg prettig dat ik mijn werk goed kan combineren met mijn thuissituatie.

Meer verhalen

 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer
 • 'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

  Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus