Lettergrootte
foto Simone Reijersen

'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

Woonbegeleider Ermelo

Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

Ik heb een fantastische baan. Ik zorg graag voor een ander en ik ben ook heel doelgericht. Wanneer we als team samenwerken met bewoners om hun doelen te behalen, en stapje bij beetje zien we voortuitgang! Dat is geweldig.

In het appartementencomplex waar ik werk wonen mensen zo zelfstandig mogelijk mét begeleiding vanuit Bartiméus. Het bijzondere aan onze bewoners is dat zij naast de visuele beperking ook andere beperkingen hebben. Iedere bewoner is uniek en iedere dag is anders.  Als team zoeken wij constant naar de beste ondersteuning om er voor te zorgen dat onze bewoners zo zelfstandig mogelijk blijven. 

Tijdens een dienst werk ik altijd samen met een collega woonbegeleider of ondersteunend medewerker. ’s Avonds werken we met meerdere collega’s samen. Dat is fijn omdat we een gezellig team hebben. En het is goed om terug te kunnen vallen op een collega omdat er soms best complexe situaties spelen. 

Ondersteuning van bewoners kan écht uitdagend zijn. Inlevingsvermogen in de ander, dat is dus écht de basis bij Bartiméus. Je wilt goed kunnen communiceren met bewoners in veel verschillende situaties. Dan is het heel handig wanneer je verschillende gesprekstechnieken beheerst. En natuurlijk neem je humor en gezelligheid mee. Dit is voor zowel de collega’s als cliënten prettig.  

Meer verhalen

 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer
 • 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'

  Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

  Lees meer
 • 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'

  Ik ben Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus en ik woon met mijn gezin op de Zorgboerderij van Bartiméus in Langbroek. Omdat we hier wonen wordt werk ook hobby en dat vind ik prachtig.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus