Lettergrootte
Beeld van bewoners aan tafel in een woning

'Ik kan nu veel beter omgaan met spanning bij mezelf en bij anderen'

Mark woont bij Bartiméus

Mark woont bij Bartiméus en vertelt over een heel speciale de-escalatie training waar hij aan heeft deelgenomen. Deze training is door Bartiméus ontwikkeld en kwam in aanmerking voor een ESF-award.

Collega Annet Wisse vertelt: "Bewoners zelf hebben gevraagd om beter te leren omgaan met spanning en irritatie. Bij Bartiméus zijn bewoners slechtziend of blind en hebben daarbij vaak ook een verstandelijke beperking. Zij zijn vaak afhankelijk van anderen en dat geeft soms frustratie en irritatie." Binnen Bartiméus is een speciale training ontwikkeld voor deze doelgroep waaraan enkele bewoners zelf ook actief hebben meegewerkt. 

Meer verhalen

 • 'Stapje bij beetje zien we vooruitgang'

  Ik ben Simone Reijersen. Ik werk sinds 2016 bij Bartiméus in Ermelo. Ik wist heel goed waar ik terecht kwam want ik heb mijn stage en vakantiewerk ook hier gedaan.

  Lees meer
 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer
 • 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'

  Ik ben Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus en ik woon met mijn gezin op de Zorgboerderij van Bartiméus in Langbroek. Omdat we hier wonen wordt werk ook hobby en dat vind ik prachtig.

  Lees meer
Alle verhalen van Bartiméus