menu Sluit het hoofdmenu

Werknemer of werkzoekende

Iedereen die (gedeeltelijk) kan werken, moet dat ook doen. Dat is de basis van de Participatiewet die in 2015 is ingegaan. Dit betekent dat meer mensen met een (visuele) beperking een baan moeten vinden. Soms is dat geen gemakkelijke opdracht. Voor wie daar begeleiding en advies bij wil, kan Werkpad/Bartiméus inschakelen.

Welke baan past bij uw mogelijkheden?

 • Loopbaanonderzoek
  Voor iedereen zijn er mogelijkheden op de arbeidsmarkt. We adviseren mensen met een visuele beperking altijd werk te zoeken dat past bij zijn of haar capaciteiten, interesses en persoonlijkheid. Dan blijft werken leuk en kost het niet zo veel energie. Een loopbaanonderzoek kan u helpen inzicht te krijgen in uw eigen mogelijkheden. Een loopbaanonderzoek kan worden uitgebreid met een onderzoek naar geschikte aanpassingen op de werkplek of een psychologisch onderzoek.
 • Training ‘Energiemanagen in Werk’
  In de praktijk blijkt dat werken in combinatie met een visuele beperking vaak veel energie kost. In de training gaan we aan de slag met andere manieren van werken en leert u keuzes maken in het slim omgaan met uw energie. Met als doel het voorkomen van uitval en het verbeteren van vitaliteit, zodat werken leuk en verantwoord blijft. Meer informatie over de training 'Energiemanagen in werk' kunt u vinden in de leaflet.

Re-integratie

 • Van werkzoekende naar werknemer
  Wanneer u een uitkering ontvangt van het UWV of gemeente of in het kader van de Participatiewet onder verantwoordelijkheid van een gemeente valt, kan Werkpad ondersteunen bij het vinden van een passende, duurzame baan.Werkpad heeft contracten met het UWV voor het inzetten van diverse vormen van re-integratietrajecten. Samen met uw consulent bepaalt u welke vorm bij u past. De trajecten worden individueel gegeven en op maat gemaakt. Samen met uw consulent maakt u werk van werk.
 • Voor werknemers die zijn uitgevallen door ziekte
  Wanneer u door (toenemende) oogproblemen uw werk niet meer kunt uitoefenen, gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn. In eerste instantie gericht op de oude functie: valt er iets aan te passen in de functie of zijn er werkplekvoorzieningen te treffen die ertoe bijdragen dat u uw oude functie weer kunt uitoefenen? Als dat niet mogelijk is kijken we graag met  u en uw werkgever naar mogelijkheden/andere functies binnen het bedrijf. Een loopbaanonderzoek kan uitkomst bieden over welke alternatieve functies/taken passend kunnen zijn. Een arbeidsdeskundig oordeel kan vaststellen of de mogelijkheden bij de eigen werkgever al dan niet uit te sluiten zijn. Wanneer er bij uw werkgever geen mogelijkheden zijn, zoeken we samen naar een passende oplossing bij een andere werkgever. Hierbij sluiten we aan bij uw competenties, wij zien mogelijkheden.

Neem voor een re-integratietraject of loopbaantraject contact met ons op via telefoonnummer 0341 - 498 498 of mail naar sterkinwerk@bartimeus.nl.