menu Sluit het hoofdmenu

Projecten ter verbetering van arbeidsmarktpositie mensen met een visuele beperking

Bartiméus wil dat iedereen met een visuele beperking ook kan werken. Want werken hoort bij leven. Daarom nemen wij deel in verschillende projecten om dat waar te maken.

Project RADAR+: Verbeteren van de arbeidsmarktpositie van slechtziende en blinde mensen

Samen met partnerorganisaties uit Oostenrijk, Polen en Italië is de stichting Bartiméus Sonneheerdt deelnemer in een Europees gesubsidieerd programma om de arbeidsmarktpositie van personen met een visuele beperking te verbeteren. De werkloosheidcijfers van blinden en slechtzienden in de Europese Unie zijn, ondanks gereeds genomen acties, namelijk nog steeds alarmerend hoog. Dat heeft verschillende oorzaken, waaronder een tekort aan beschikbare informatie over mogelijkheden om blinden en slechtzienden te trainen en/of te begeleiden op de arbeidsmarkt.

Het RADAR+ project wil bijdragen aan een betere arbeidsmarktpositie voor mensen met een visuele beperking. Daartoe worden in de komende jaren een aantal acties ondernomen. De stichting Bartiméus Sonneheerdt zal zich met name gaan richten op het ontwikkelen van speciale richtlijnen voor werkgevers, waarin onder meer informatie beschikbaar zal komen over toegankelijkheid en begeleiding. Onderwerpen waar onze stichting en aan onze stichting gelieerde organisaties jarenlange ervaring mee hebben.

Meer informatie over het project is te vinden in de factsheet (Engelstalig) onder aan deze pagina onder de kop 'documenten'.