menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk Doorn

Bij Bartiméus in Doorn wonen mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Voor bewoners die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

 • Samen Zumba dansen: Ben jij de vrijwilliger die, op donderdagavond, samen met de Zumba docent onze bewoners helpt te ondersteunen bij dans, beweging en plezier? Gaat jouw hart ook sneller kloppen van dansen? Vul dan hieronder het formulier in en vermeld vacaturenummer: 128.
 • Vrijwilliger bij de papierschepperij en zeepafdeling: We zoeken een creatief talent die samen met de andere medewerkers zorg wil dragen voor het maken van zeep en kaarten.
 • Boodschappenmaatje: Samen boodschappen doen met een bewoner van Bartiméus op een duofiets of lopend.
 • Oudere bewoners assisteren met knutselen: Helpen bij knutselactiviteiten. Eigen inbreng van knutsel activiteiten vinden we leuk, maar hoeft niet.
 • Wandelmaatje zonder begeleider: Wandelen met een bewoner zonder een begeleider op het terrein van Bartiméus.
 • Wandelmaatje met begeleider: Oudere bewoners begeleiden bij het wandelen. Om de week op vrijdagmiddag rond 3 uur bieddt u ondersteuning bij het wandelen van een aantal bewoners samen met een begeleider.
 • Keukenprins(es): U vindt het leuk om af en toe te koken met en voor bewoners van Bartiméus.
 • Soosbegeleider (woensdagmiddag): Begeleiden van woensdagmiddagsoos. Bewoners kunnen elke woensdagmiddag van 15.00 - 17.00 uur de soos bezoeken om te genieten van sociale contacten (met andere bewoners, vrijwilligers, beroepskrachten), versnaperingen, drankjes en (disco)muziek. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van het internetcafé.
 • Soosbegeleider (vrijdagavond): Bewoners van Bartiméus kunnen elke vrijdagavond van 19.00 - 22.00 uur de soos bezoeken om te genieten van sociale contacten (met andere bewoners, vrijwilligers, beroepskrachten), (warme) hapjes, (alcoholische) drankjes en (disco)muziek. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van het internetcafé.
 • Gymclub: Cliënten helpen bij gymoefeningen die door  docenten zorgvuldig zijn afgestemd op de specifieke doelgroep.
 • Vrijwilliger voor 't Ogenblikje: Medewerkers (bewoners van Bartiméus) helpen bij de verkoop en bij de kaarsenmakerij.
 • Chauffeur en manus-van-alles: Met Pick-up en aanhanger bezorgt u openhaardhout in de regio.
 • Vrijwilliger voor de tuin: Heerlijk werken in een fantastische omgeving. Er zijn van allerlei tuinklussen te doen.
 • Maatje: Bewoners van Bartiméus Doorn willen met u gezien worden. Wij zoeken daarom mensen die samen met een bewoner, als ‘maatje, regelmatig optrekken. Een kopje koffie, even naar de markt, een stukje wandelen enzovoort.
 • Koorvrijwilliger: Het koor van Bartiméus bestaat uit ongeveer 35 leden (bewoners) die elke week op donderdagavond van 19.00 - 20.00 samen komen om lekker te zingen! Er zijn op dit moment te weinig vrijwilligers om het koor staande te kunnen houden. Bent u degene met die ‘vrolijke noot’ die ons koor weer een ‘toontje hoger’ kan helpen? Meld u dan aan als koorvrijwilliger voor deze muzikale activiteit. Wat wordt er deze avond van u verwacht? Verwelkomen van de koorleden (bewoners), samenwerken met de ‘dirigent’, begeleiden van koorleden naar hun plaats, instrumenten uitdelen en een fijne sfeer creëren!
 • NIEUW: Workshop(s) geven aan cliënten van de TBO (tijdsbesteding voor ouderen)

  Wij zoeken vrijwilligers die 1 of meerdere workshop(s) willen geven, omdat het leuk is om steeds andere creatieve vaardigheden aan te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Extra fijn is het als iemand hier speciaal voor komt!

  Een workshop kan bestaan uit:
  + Yoga; + Beweging; + Boetseren; + Knutselen; + Schilderen; + Vogelgeluiden herkennen; + Muziek maken of djembe spelen; + Koken; + Et cetera.

  De cliënten zijn mannen en vrouwen met een visuele beperking in de leeftijd van 40 - 80 jaar, sommige maken gebruik van een rolstoel en hebben een matig tot lichtverstandelijke beperking. Als vrijwilliger wordt u waar nodig uitgebreid geïnformeerd over de cliënt(en) en eventuele epilepsie of andere zorggebieden. Er is altijd iemand van de groepsleiding bij de workshop aanwezig.

  Een workshop kan een paar weken duren, eenmalig zijn, maar ook voor onbepaalde tijd en valt tussen 10.00 - 12.00 uur of 14.30 - 16.00 uur op maandag t/m vrijdag.

 • Shantala massage: Voor een 68-jarige dame die blind is en meestal in een rolstoel zit zijn wij met spoed op zoek naar een vrijwilliger die Shantala-massage kan geven. Deze wordt gevraagd voor de oneven weken op woensdag van ongeveer 13:30 tot 16:00 uur. Het liefst willen we iemand die al kennis heeft van Shantala. De massage wordt in haar eigen groepswoning gegeven en hier is altijd een beroepskracht aanwezig. Shantala-massage is een massagevorm voor iedereen die met aandacht en respect gemasseerd wil worden of wil masseren. Lijkt het je wat en kun je deze rust geven, neem dan contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2076.

 • Samensporten: Voor een jongedame van 19 jaar die bijna blind is, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die haar in haar sporten kan ondersteunen. Deze jongedame zou graag willen sporten (bijv. aqua joggen) in Driebergen en heeft iemand nodig die met haar mee gaat, lopend of met de tandem naar het zwembad. Als het gaat om aqua joggen (dinsdagavond) heeft ze begeleiding nodig om in het zwembad haar weg te vinden naar het kleedhokje, locker douche en het zwembad zelf. Daarnaast is er ook begeleiding in het water nodig en uiteraard weer uit het water, dus douches, kleedhokjes enz. Vind jij het leuk om samen te sporten wekelijk pak dan je kans en neem contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2077.

 • Gezelligheidsmaatje: Voor een bewoner zijn wij op zoek naar iemand die ook van gezelligheid houdt door op stap te gaan en of te winkelen. Eén keer per maand en in het weekend zou erg leuk zijn. Onze bewoner is een bescheiden, lieve vrouw en probeert alles zo goed mogelijk te doen, heeft een licht verstandelijke beperking, is slechtziend, loopt achter een rollator en bij langere afstanden zit zij in een rolstoel. 'Gezelligheid' is het sleutelwoord. Het is handig wanneer je over een auto beschikt en haar kunt meenemen naar bijvoorbeeld een winkelcentrum. Word je enthousiast bij het lezen van deze vacature, meld je dan aan als vrijwilliger en misschien ben jij wel DE match om samen de gezelligheid op te zoeken.

 • Gezelligheidsmens en aandachtgever: Iemand waarmee je gezellig kunt kletsen, wandelen en fietsen?! Wie wil dat nou niet!? Kortom samen genieten. Als de mogelijkheden daar voor jezelf beperkt in zijn doordat je altijd begeleiding nodig hebt bij mobiliteit, dan heb je iemand nodig die dit samen met je wilt doen en daarom zoeken wij JOU. De bewoner van Bartiméus is een 46- jarige man die blind, ernstig slechthorend is en daarbij een verstandelijke beperking en een slechte nierfunctie heeft. Jij kunt deze bewoner aandacht en gezelligheid bieden binnen de eigen woongroep en of op het terrein van Bartiméus in Doorn. De bewoner doet graag dingen die herkenbaar en vertrouwt voor hem zijn.
   
 • Bewoner Bartiméus is gek op poezen; zoekt daarom poezenvrijwilligerPoezenvrijwilliger: Voor een van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die een poes of meerdere poezen als huisdier heeft. De bewoonster waar het omgaat is dol op poezen en verlangt er heel erg naar om een poes te kunnen aaien, lekker op schoot te hebben, te kroelen, kortom we zoeken eigenlijk een poes als vrijwilliger! Maar dan wel eentje die het ook prima vindt om aangehaald te worden. De woensdagmiddag, zaterdag of zondag zijn geschikte momenten en onze bewoner kan met de taxi komen. Buiten het terrein loopt ze aan de arm, maar op het terrein loopt ze met een taststok, omdat onze bewoner een visuele beperking heeft (blind).
   
 • Zwemmaatje: Voor een rustige, wat in zichzelf gekeerde vrouw die geniet van zwemmen zijn wij dringend op zoek naar een, liefst vrouwelijke, vrijwilliger die met haar wil gaan zwemmen, omdat haar huidige vrijwilliger er door omstandigheden mee moet gaan stoppen. Ben jij in bezit van een auto, voor het vervoer van/naar het zwembad, hou je van zwemmen en gun je dat onze bewoonster ook? Dan zoeken we jou!
   
 • Creatief maatje: Ben jij degene die creatief en handig is met de naaimachine, en dit ook nog eens op respectvolle en geduldige wijze over kan brengen? Dan zijn er twee rustige en behulpzame dames van 45 en 50 jaar, de één blind, de ander zeer slechtziend, die op het atelier van de Bartiméus werkplaats in Driebergen werken en graag samen met jou leuke dingen willen maken.
   
 • Gezelligheid kent geen tijd: Voor een rustige man die volledig rolstoel gebonden is en qua ontwikkelingsniveau op de leeftijd van een van een peuter zit, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het gezellig en leuk vindt om samen op pad te gaan, doordeweeks of op een zaterdag. Bij samen op pad kun je denken aan wandelen naar het pannenkoekenhuis, samen koken of een terrasje pakken en naar activiteiten gaan die op het terrein georganiseerd worden.

  Hij kan erg genieten van aandacht en heeft behoefte om individuele activiteiten te ondernemen. Hij is in staat zijn armen en handen te gebruiken om bijvoorbeeld zijn beker vast te houden of iemand een hand te geven. Verder is hij lichamelijk afhankelijk van begeleiding en kan hij zich verbaal goed uitten. Voor mensen die hem niet kennen is zijn spraak slecht te verstaan, maar ken je hem wat langer dan gaat dit al een stuk makkelijker.

  Ben je benieuwd en lijkt het je leuk om voor deze persoon wat te kunnen betekenen en hem beter te leren kennen? Neem dan contact op met vrijwilligerswerk Bartiméus. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 10.

 • Maatje om mee te gamen: Voor een blinde jongen met autisme van midden 20 zijn we op zoek naar een leeftijdsgenoot die het leuk vindt om samen op de PlayStation-4 te gamen. Het is wel slim dat je de volgende Playstation-4 spellen kunt spelen, zoals: The last of us 1 of 2, Detroit become human, Resident Evil 7, en GTA 5.
  Deze jongeman houdt van gezelligheid en praat graag. Hij maakt muziek en werkt bij ‘Theater Totaal’, daarnaast werkt hij bij het Bartiméus opdrachten Bureau (BOB).

  Het liefst voor in het weekend zijn we op zoek naar bij voorkeur een jonge man (van rond de 20 jaar) om samen lol te beleven bij het gamen. Bij interesse vermelden: vacaturenummer: 2079.

 • Speciaal Onderwijs Zeist vraagt een enthousiaste zwemvrijwilliger: Vind je het een uitdaging om leerlingen die extra zorg nodig hebben te begeleiden tijdens hun zwemles en bezit je de vaardigheden om, zo nodig, de leerlingen te begrenzen in hun gedrag? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Bij interesse vermelden: vacaturenummer: 127.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nlof telefonisch via 0343 - 52 66 65, Willeke Zuidema.