menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk Doorn

Bij Bartiméus in Doorn wonen mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Voor bewoners die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

 • Vriendelijk maatje: Een spontane bewoner (47 jaar) zoekt een vriendelijk maatje, om samen leuke dingen te doen. Hij zoekt iemand die hem duidelijkheid kan geven en consequent kan zijn. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2070.
 • Gezelligheidsdame: Jonge vrouw (22 jaar) is op zoek naar een jongere vrouw om samen te kletsen, winkelen, fietsen, lunchen, kapper te bezoeken. Ze zoekt een vrijwilliger voor de avonden, woensdagmiddag en eventueel later in het weekend. Ze is sneller vermoeid, omdat ze loopt met een onderbeenprothese. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2074.
 • Vrijwilliger bij de papierschepperij en zeepafdeling: We zoeken een creatief talent die samen met de andere medewerkers zorg wil dragen voor het maken van zeep en kaarten.
 • Boodschappenmaatje: Samen boodschappen doen met een bewoner van Bartiméus op een duofiets of lopend.
 • Oudere bewoners assisteren met knutselen: Helpen bij knutselactiviteiten. Eigen inbreng van knutsel activiteiten vinden we leuk, maar hoeft niet.
 • Wandelmaatje zonder begeleider: Wandelen met een bewoner zonder een begeleider op het terrein van Bartiméus.
 • Wandelmaatje met begeleider: Oudere bewoners begeleiden bij het wandelen. Om de week op vrijdagmiddag rond 3 uur bieddt u ondersteuning bij het wandelen van een aantal bewoners samen met een begeleider.
 • Keukenprins(es): U vindt het leuk om af en toe te koken met en voor bewoners van Bartiméus.
 • Gymclub: Cliënten helpen bij gymoefeningen die door  docenten zorgvuldig zijn afgestemd op de specifieke doelgroep.
 • Vrijwilliger voor de tuin: Heerlijk werken in een fantastische omgeving. Er zijn van allerlei tuinklussen te doen.
 • Maatje: Bewoners van Bartiméus Doorn willen met u gezien worden. Wij zoeken daarom mensen die samen met een bewoner, als ‘maatje, regelmatig optrekken. Een kopje koffie, even naar de markt, een stukje wandelen enzovoort.
 • Wandel- en fietsvrijwilliger. Voor jonge man, doof en slechtziend, in het bezit van veel energie zoeken we een grote, sterke man die bekend is met de doelgroep. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2081.
 • NIEUW: Workshop(s) geven aan cliënten van de TBO (tijdsbesteding voor ouderen)

  Wij zoeken vrijwilligers die 1 of meerdere workshop(s) willen geven, omdat het leuk is om steeds andere creatieve vaardigheden aan te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Extra fijn is het als iemand hier speciaal voor komt!

  Een workshop kan bestaan uit:
  + Yoga; + Beweging; + Boetseren; + Knutselen; + Schilderen; + Djembe spelen; + Koken; + Et cetera.

  De cliënten zijn mannen en vrouwen met een visuele beperking in de leeftijd van 40 - 80 jaar, sommige maken gebruik van een rolstoel en hebben een matig tot lichtverstandelijke beperking. Als vrijwilliger wordt u waar nodig uitgebreid geïnformeerd over de cliënt(en) en eventuele epilepsie of andere zorggebieden. Er is altijd iemand van de groepsleiding bij de workshop aanwezig.

  Een workshop kan een paar weken duren, eenmalig zijn, maar ook voor onbepaalde tijd en valt tussen 10.00 - 12.00 uur of 14.30 - 16.00 uur op maandag t/m vrijdag.

 • Shantala massage: Voor een 68-jarige dame die blind is en meestal in een rolstoel zit zijn wij met spoed op zoek naar een vrijwilliger die Shantala-massage kan geven. Deze wordt gevraagd voor de oneven weken op woensdag van ongeveer 13:30 tot 16:00 uur. Het liefst willen we iemand die al kennis heeft van Shantala. Shantala-massage is een massagevorm voor iedereen die met aandacht en respect een massage wil krijgen óf wil geven. Lijkt het je wat en kun je deze rust geven, neem dan contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2076.

 • Samensporten: Voor een jongedame van 19 jaar die bijna blind is, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die haar in haar sporten kan ondersteunen. Deze jongedame zou graag willen sporten (bijv. aqua joggen) in Driebergen en heeft iemand nodig die met haar mee gaat, lopend of met de tandem naar het zwembad. Als het gaat om aqua joggen (dinsdagavond) heeft ze begeleiding nodig om in het zwembad haar weg te vinden naar het kleedhokje, locker douche en het zwembad zelf. Daarnaast is er ook begeleiding in het water nodig en uiteraard weer uit het water, dus douches, kleedhokjes enz. Vind jij het leuk om samen te sporten wekelijk pak dan je kans en neem contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2077.

 • Gezelligheidsmaatje: Voor een bewoner zijn wij op zoek naar iemand die ook van gezelligheid houdt door op stap te gaan en of te winkelen. Eén keer per maand en in het weekend zou erg leuk zijn. Onze bewoner is een bescheiden, lieve vrouw en probeert alles zo goed mogelijk te doen, heeft een licht verstandelijke beperking, is slechtziend, loopt achter een rollator en bij langere afstanden zit zij in een rolstoel. 'Gezelligheid' is het sleutelwoord. Het is handig wanneer je over een auto beschikt en haar kunt meenemen naar bijvoorbeeld een winkelcentrum. Word je enthousiast bij het lezen van deze vacature, meld je dan aan als vrijwilliger en misschien ben jij wel DE match om samen de gezelligheid op te zoeken.

 • Gezelligheidsmens en aandachtgever: Iemand waarmee je gezellig kunt kletsen, wandelen en fietsen?! Wie wil dat nou niet!? Kortom samen genieten. Als de mogelijkheden daar voor jezelf beperkt in zijn doordat je altijd begeleiding nodig hebt bij mobiliteit, dan heb je iemand nodig die dit samen met je wilt doen en daarom zoeken wij JOU. De bewoner van Bartiméus is een 46- jarige man die blind, ernstig slechthorend is en daarbij een verstandelijke beperking en een slechte nierfunctie heeft. Jij kunt deze bewoner aandacht en gezelligheid bieden binnen de eigen woongroep en of op het terrein van Bartiméus in Doorn. De bewoner doet graag dingen die herkenbaar en vertrouwt voor hem zijn.
   
 • Bewoner Bartiméus is gek op poezen; zoekt daarom poezenvrijwilligerPoezenvrijwilliger: Voor een van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die een poes of meerdere poezen als huisdier heeft. De bewoonster waar het omgaat is dol op poezen en verlangt er heel erg naar om een poes te kunnen aaien, lekker op schoot te hebben, te kroelen, kortom we zoeken eigenlijk een poes als vrijwilliger! Maar dan wel eentje die het ook prima vindt om aangehaald te worden. De woensdagmiddag, zaterdag of zondag zijn geschikte momenten en onze bewoner kan met de taxi komen. Buiten het terrein loopt ze aan de arm, maar op het terrein loopt ze met een taststok, omdat onze bewoner een visuele beperking heeft (blind).
   
 • Zwemmaatje: Voor een rustige, wat in zichzelf gekeerde vrouw die geniet van zwemmen zijn wij dringend op zoek naar een, liefst vrouwelijke, vrijwilliger die met haar wil gaan zwemmen, omdat haar huidige vrijwilliger er door omstandigheden mee moet gaan stoppen. Ben jij in bezit van een auto, voor het vervoer van/naar het zwembad, hou je van zwemmen en gun je dat onze bewoonster ook? Dan zoeken we jou!
   
 • Maatje om mee te gamen: Voor een blinde jongen met autisme van midden 20 zijn we op zoek naar een leeftijdsgenoot die het leuk vindt om samen op de PlayStation-4 te gamen. Het is wel slim dat je de volgende Playstation-4 spellen kunt spelen, zoals: The last of us 1 of 2, Detroit become human, Resident Evil 7, en GTA 5.
  Deze jongeman houdt van gezelligheid en praat graag. Hij maakt muziek en werkt bij ‘Theater Totaal’, daarnaast werkt hij bij het Bartiméus opdrachten Bureau (BOB).

  Het liefst voor in het weekend zijn we op zoek naar bij voorkeur een jonge man (van rond de 20 jaar) om samen lol te beleven bij het gamen. Bij interesse vermelden: vacaturenummer: 2079.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden over een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nl of telefonisch via 0343 - 52 66 65.