menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk Doorn

Bij Bartiméus in Doorn wonen mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Voor bewoners die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

 • Vrijwilliger bij de papierschepperij en zeepafdeling: We zoeken een creatief talent die samen met de andere medewerkers zorg wil dragen voor het maken van zeep en kaarten.
 • Boodschappenmaatje: Samen boodschappen doen met een bewoner van Bartiméus op een duofiets of lopend.
 • Oudere bewoners assisteren met knutselen: Helpen bij knutselactiviteiten. Eigen inbreng van knutsel activiteiten vinden we leuk, maar hoeft niet.
 • Wandelmaatje zonder begeleider: Wandelen met een bewoner zonder een begeleider op het terrein van Bartiméus.
 • Wandelmaatje met begeleider: Oudere bewoners begeleiden bij het wandelen. Om de week op vrijdagmiddag rond 3 uur bieddt u ondersteuning bij het wandelen van een aantal bewoners samen met een begeleider.
 • Snoezelbegeleider: Elke week op donderdagmiddag helpt u bij het halen en brengen van bewoners naar de snoezelruimte op het terrein van Bartiméus.
 • Keukenprins(es): U vindt het leuk om af en toe te koken met en voor bewoners van Bartiméus.
 • Soosbegeleider (woensdagmiddag): Begeleiden van woensdagmiddagsoos. Bewoners kunnen elke woensdagmiddag van 15.00 - 17.00 uur de soos bezoeken om te genieten van sociale contacten (met andere bewoners, vrijwilligers, beroepskrachten), versnaperingen, drankjes en (disco)muziek. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van het internetcafé.
 • Soosbegeleider (vrijdagavond): Bewoners van Bartiméus kunnen elke vrijdagavond van 19.00 - 22.00 uur de soos bezoeken om te genieten van sociale contacten (met andere bewoners, vrijwilligers, beroepskrachten), (warme) hapjes, (alcoholische) drankjes en (disco)muziek. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van het internetcafé
 • Yogabegeleider: Onder begeleiding van een docente helpt u bij de yoga.
 • Gymclub: Cliënten helpen bij gymoefeningen die door  docenten zorgvuldig zijn afgestemd op de specifieke doelgroep.
 • Vrijwilliger voor 't Ogenblikje: Medewerkers (bewoners van Bartiméus) helpen bij de verkoop en bij de kaarsenmakerij.
 • Chauffeur en manus-van-alles: Met Pick-up en aanhanger bezorgt u openhaardhout in de regio.
 • Vrijwilliger voor de tuin: Heerlijk werken in een fantastische omgeving. Er zijn van allerlei tuinklussen te doen.
 • Maatje: Bewoners van Bartiméus Doorn willen met u gezien worden. Wij zoeken daarom mensen die samen met een bewoner, als ‘maatje, regelmatig optrekken. Een kopje koffie, even naar de markt, een stukje wandelen enzovoort.
 • Koorvrijwilliger: Het koor van Bartiméus bestaat uit ongeveer 35 leden (bewoners) die elke week op donderdagavond van 19.00 - 20.00 samen komen om lekker te zingen! Er zijn op dit moment te weinig vrijwilligers om het koor staande te kunnen houden. Bent u degene met die ‘vrolijke noot’ die ons koor weer een ‘toontje hoger’ kan helpen? Meld u dan aan als koorvrijwilliger voor deze muzikale activiteit. Wat wordt er deze avond van u verwacht? Verwelkomen van de koorleden (bewoners), samenwerken met de ‘dirigent’, begeleiden van koorleden naar hun plaats, instrumenten uitdelen en een fijne sfeer creëren!

 • NIEUW: Workshop(s) geven aan cliënten van de TBO (tijdsbesteding voor ouderen)

  Wij zoeken vrijwilligers die 1 of meerdere workshop(s) willen geven, omdat het leuk is om steeds andere creatieve vaardigheden aan te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Extra fijn is het als iemand hier speciaal voor komt! 

  Een workshop kan bestaan uit:
  + Yoga;
  + Beweging;
  + Boetseren;
  + Knutselen;
  + Schilderen;
  + Vogelgeluiden herkennen; 
  + Muziek maken of djembe spelen;
  + Koken;
  + Et cetera.
  De cliënten zijn mannen en vrouwen met een visuele beperking in de leeftijd van 40 - 80 jaar, sommige maken gebruik van een rolstoel en hebben een matig tot lichtverstandelijke beperking. Als vrijwilliger wordt u waar nodig uitgebreid geïnformeerd over de cliënt(en) en eventuele epilepsie of andere zorggebieden. Er is altijd iemand van de groepsleiding bij de workshop aanwezig. 

  Een workshop kan een paar weken duren, eenmalig zijn, maar ook voor onbepaalde tijd en valt tussen 10.00 - 12.00 uur of 14.30 - 16.00 uur op maandag t/m vrijdag.  

 • Gezelligheidsmaatje: Voor een bewoner zijn wij op zoek naar iemand die ook van gezelligheid houdt door op stap te gaan en of te winkelen. Eén keer per maand en in het weekend zou erg leuk zijn. Onze bewoner is een bescheiden, lieve vrouw en probeert alles zo goed mogelijk te doen, heeft een licht verstandelijke beperking, is slechtziend, loopt achter een rollator en bij langere afstanden zit zij in een rolstoel. 'Gezelligheid' is het sleutelwoord. Het is handig wanneer je over een auto beschikt en haar kunt meenemen naar bijvoorbeeld een winkelcentrum. Word je enthousiast bij het lezen van deze vacature, meld je dan aan als vrijwilliger en misschien ben jij wel DE match om samen de gezelligheid op te zoeken
 • Gezelligheidsmens en aandachtgever: Iemand waarmee je gezellig kunt kletsen, wandelen en fietsen?! Wie wil dat nou niet!? Kortom samen genieten. Als de mogelijkheden daar voor jezelf beperkt in zijn doordat je altijd begeleiding nodig hebt bij mobiliteit, dan heb je iemand nodig die dit samen met je wilt doen en daarom zoeken wij JOU. De bewoner van Bartiméus is een 46- jarige man die blind, ernstig slechthorend is en daarbij een verstandelijke beperking en een slechte nierfunctie heeft. Jij kunt deze bewoner aandacht en gezelligheid bieden binnen de eigen woongroep en of op het terrein van Bartiméus in Doorn. De bewoner doet graag dingen die herkenbaar en vertrouwt voor hem zijn.
 • Bewoner Bartiméus is gek op poezen; zoekt daarom poezenvrijwilligerPoezenvrijwilliger: Voor een van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die een poes of meerdere poezen als huisdier heeft. De bewoonster waar het omgaat is dol op poezen en verlangt er heel erg naar om een poes te kunnen aaien, lekker op schoot te hebben, te kroelen, kortom we zoeken eigenlijk een poes als vrijwilliger! Maar dan wel eentje die het ook prima vindt om aangehaald te worden. De woensdagmiddag, zaterdag of zondag zijn geschikte momenten en onze bewoner kan met de taxi komen. Buiten het terrein loopt ze aan de arm, maar op het terrein loopt ze met een taststok, omdat onze bewoner een visuele beperking heeft (blind).

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nl of telefonisch via 0343 - 526 665, Willeke Zuidema.