menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk Doorn

Bij Bartiméus in Doorn wonen mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Voor bewoners die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

 • SPOED: Chauffeur gezocht. We zijn dringend op zoek naar een, bij voorkeur, vrouwelijke chauffeur voor een 2-jarig meisje. Als chauffeur breng je haar twee ochtenden in de week vanuit Amersfoort naar de therapeutische peutergroep in Doorn, en weer terug van Doorn naar Amersfoort. Hert gaat om woensdag en vrijdag van 08.00 - 12.15 uur. Het liefst voor een langere periode. Ouders willen graag de vrijwilliger eerst ontmoeten en leren kennen. Zodra er vertrouwen is, kan de vrijwilliger ingezet worden als chauffeur. Taxivervoer was te intensief voor dit meisje. En voor haar ontwikkeling is zo snel mogelijk starten op de peutergroep wenselijk. Wil jij dit meisje ondersteunen? Reageer dan snel, het gaat om vacaturenummer: 45.
 • Actieveling: Ben jij graag actief buiten? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een actieve slechtziende en verstandelijk gehandicapte man van midden 40, zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Naar buiten gaan en lekker bezig zijn is wat deze man graag doet. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, kun je met hem lezen en schrijven. Heb jij het geduld om in deze mogelijke band te investeren, neem dan contact op met afdeling vrijwilligerswerk, telefoon 0343 - 52 66 65 of mail naar vrijwilligers@bartimeus.nl Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2075.
 • Vriendelijk maatje: Een spontane bewoner (47 jaar) zoekt een vriendelijk maatje, om samen leuke dingen te doen. Hij zoekt iemand die hem duidelijkheid kan geven en consequent kan zijn. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2070.
 • Gezelligheidsdame: Jonge vrouw (22 jaar) is op zoek naar een jongere vrouw om samen te kletsen, winkelen, fietsen, lunchen, kapper te bezoeken. Ze zoekt een vrijwilliger voor de avonden, woensdagmiddag en eventueel later in het weekend. Ze is sneller vermoeid, omdat ze loopt met een onderbeenprothese. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2074.
 • Vrijwilliger bij de papierschepperij en zeepafdeling: We zoeken een creatief talent die samen met de andere medewerkers zorg wil dragen voor het maken van zeep en kaarten.
 • Boodschappenmaatje: Samen boodschappen doen met een bewoner van Bartiméus op een duofiets of lopend.
 • Oudere bewoners assisteren met knutselen: Helpen bij knutselactiviteiten. Eigen inbreng van knutsel activiteiten vinden we leuk, maar hoeft niet.
 • Wandelmaatje zonder begeleider: Wandelen met een bewoner zonder een begeleider op het terrein van Bartiméus.
 • Wandelmaatje met begeleider: Oudere bewoners begeleiden bij het wandelen. Om de week op vrijdagmiddag rond 3 uur bieddt u ondersteuning bij het wandelen van een aantal bewoners samen met een begeleider.
 • Keukenprins(es): U vindt het leuk om af en toe te koken met en voor bewoners van Bartiméus.
 • Gymclub: Cliënten helpen bij gymoefeningen die door  docenten zorgvuldig zijn afgestemd op de specifieke doelgroep.
 • Vrijwilliger voor de tuin: Heerlijk werken in een fantastische omgeving. Er zijn van allerlei tuinklussen te doen.
 • Maatje: Bewoners van Bartiméus Doorn willen met u gezien worden. Wij zoeken daarom mensen die samen met een bewoner, als ‘maatje, regelmatig optrekken. Een kopje koffie, even naar de markt, een stukje wandelen enzovoort.
 • Wandel- en fietsvrijwilliger: Voor jonge man, doof en slechtziend, in het bezit van veel energie zoeken we een grote, sterke man die bekend is met de doelgroep. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2081.
 • NIEUW: Workshop(s) geven aan cliënten van de TBO (tijdsbesteding voor ouderen)

  Wij zoeken vrijwilligers die 1 of meerdere workshop(s) willen geven, omdat het leuk is om steeds andere creatieve vaardigheden aan te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Extra fijn is het als iemand hier speciaal voor komt!

  Een workshop kan bestaan uit:
  + Yoga; + Beweging; + Boetseren; + Knutselen; + Schilderen; + Djembe spelen; + Koken; + Et cetera.

  De cliënten zijn mannen en vrouwen met een visuele beperking in de leeftijd van 40 - 80 jaar, sommige maken gebruik van een rolstoel en hebben een matig tot lichtverstandelijke beperking. Als vrijwilliger wordt u waar nodig uitgebreid geïnformeerd over de cliënt(en) en eventuele epilepsie of andere zorggebieden. Er is altijd iemand van de groepsleiding bij de workshop aanwezig.

  Een workshop kan een paar weken duren, eenmalig zijn, maar ook voor onbepaalde tijd en valt tussen 10.00 - 12.00 uur of 14.30 - 16.00 uur op maandag t/m vrijdag.

 • Shantala massage: Voor een 68-jarige dame die blind is en meestal in een rolstoel zit zijn wij met spoed op zoek naar een vrijwilliger die Shantala-massage kan geven. Deze wordt gevraagd voor de oneven weken op woensdag van ongeveer 13:30 tot 16:00 uur. Het liefst willen we iemand die al kennis heeft van Shantala. Shantala-massage is een massagevorm voor iedereen die met aandacht en respect een massage wil krijgen óf wil geven. Lijkt het je wat en kun je deze rust geven, neem dan contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2076.

 • Samensporten: Voor een jongedame van 19 jaar die bijna blind is, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die haar in haar sporten kan ondersteunen. Deze jongedame zou graag willen sporten (bijv. aqua joggen) in Driebergen en heeft iemand nodig die met haar mee gaat, lopend of met de tandem naar het zwembad. Als het gaat om aqua joggen (dinsdagavond) heeft ze begeleiding nodig om in het zwembad haar weg te vinden naar het kleedhokje, locker douche en het zwembad zelf. Daarnaast is er ook begeleiding in het water nodig en uiteraard weer uit het water, dus douches, kleedhokjes enz. Vind jij het leuk om samen te sporten wekelijk pak dan je kans en neem contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 2077.

 • Gezelligheidsmaatje: Voor een bewoner zijn wij op zoek naar iemand die ook van gezelligheid houdt door op stap te gaan en of te winkelen. Eén keer per maand en in het weekend zou erg leuk zijn. Onze bewoner is een bescheiden, lieve vrouw en probeert alles zo goed mogelijk te doen, heeft een licht verstandelijke beperking, is slechtziend, loopt achter een rollator en bij langere afstanden zit zij in een rolstoel. 'Gezelligheid' is het sleutelwoord. Het is handig wanneer je over een auto beschikt en haar kunt meenemen naar bijvoorbeeld een winkelcentrum. Word je enthousiast bij het lezen van deze vacature, meld je dan aan als vrijwilliger en misschien ben jij wel DE match om samen de gezelligheid op te zoeken.

 • Gezelligheidsmens en aandachtgever: Iemand waarmee je gezellig kunt kletsen, wandelen en fietsen? Wie wil dat nou niet!? Kortom samen genieten. Als de mogelijkheden daar voor jezelf beperkt in zijn doordat je altijd begeleiding nodig hebt bij mobiliteit, dan heb je iemand nodig die dit samen met je wilt doen en daarom zoeken wij JOU. De bewoner van Bartiméus is een 46- jarige man die blind, ernstig slechthorend is en daarbij een verstandelijke beperking en een slechte nierfunctie heeft. Jij kunt deze bewoner aandacht en gezelligheid bieden binnen de eigen woongroep en of op het terrein van Bartiméus in Doorn. De bewoner doet graag dingen die herkenbaar en vertrouwt voor hem zijn.
   
 • Bewoner Bartiméus is gek op poezen; zoekt daarom poezenvrijwilligerPoezenvrijwilliger: Voor een van onze bewoners zijn wij op zoek naar iemand die een poes of meerdere poezen als huisdier heeft. De bewoonster waar het omgaat is dol op poezen en verlangt er heel erg naar om een poes te kunnen aaien, lekker op schoot te hebben, te kroelen, kortom we zoeken eigenlijk een poes als vrijwilliger! Maar dan wel eentje die het ook prima vindt om aangehaald te worden. De woensdagmiddag, zaterdag of zondag zijn geschikte momenten en onze bewoner kan met de taxi komen. Buiten het terrein loopt ze aan de arm, maar op het terrein loopt ze met een taststok, omdat onze bewoner een visuele beperking heeft (blind).
   
 • Klas doorbrekend werken: Voor de Bosschool bij Bartiméus in Doorn zijn we op zoek naar vrijwilligers die hulp kunnen bieden bij het klas doorbrekend werken op donderdagmorgen van 9.00 - 12.00 uur.
  Wat is klas doorbrekend werken (kdw)? Tijdens het klas doorbrekend werken op school bereiden we de leerlingen voor op de dagbesteding. Sommige leerlingen gaan kennismaken op stageplekken (toekomstige dagbestedingsplekken), anderen gaan koken, werken in de tuin of krijgen een productietraining. De leerlingen zijn extra meervoudig beperkt in combinatie met een visuele beperking.
  De leerlingen voor klas doorbrekend werken zijn ongeveer tussen de 12 en 20 jaar.

  We zoeken vrijwilligers die affiniteit hebben met deze specifieke doelgroep, en langere periode op de donderdagochtend kunnen komen helpen. Word jij hier enthousiast van en help je graag de leerlingen een stukje op weg, neem dan contact met ons op. Vacaturenummer: 100.

 • Op zoek naar een maatje: Wandelen, een kopje koffie drinken, of fietsen. Voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend in hun vrije tijd. Maar vaak voor onze bewoners niet. Zij hebben hierbij ondersteuning nodig. Daarom zijn we voor een rustige man, midden vijftiger, ernstig verstandelijk beperkt en slechtziend, op zoek naar een maatje die dit met hem samen kan doen. Vindt u het leuk om deze ondersteuning te bieden? Dan kunt u zich aanmelden via vrijwilligers@bartimeus.nl of even bellen met afdeling vrijwilligerswerk, 0343 - 52 66 65. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 355.

 • Voorleesvrijwilliger: Hoe heerlijk is het om lekker op de bank een goed boek te lezen? Als je blind of slechtziend bent en daarbij vaak nog een verstandelijke en of lichamelijke beperking hebt, is dit veel lastiger. Maar er kan natuurlijk altijd voorgelezen worden! Helaas heeft de groepsleiding hier niet de tijd voor.
  Voor twee woningen met laag en middelmatig niveau op onze locatie in Doorn zijn we op zoek naar iemand die enthousiast kan voorlezen, door bijvoorbeeld gekke stemmetjes op te zetten om zo de cliënten echt mee te nemen in het verhaal.1 x in de 14 dagen op zondag van 11.00 - 13.00 uur. Word je enthousiast en heb je een duidelijke en heldere stem, neem dan contact met ons op. Bij interesse vermelden: vacaturenummer 130.

 • Waterrat gezocht: Voor de Bosschool bij Bartiméus in Doorn zijn we op zoek naar een of meerdere zwemvrijwilligers voor de donderdagmiddag. De leeftijd van de leerlingen is tussen de 5 en 10 jaar oud en ze zijn gek op zwemmen. Helaas hebben we nu vaak mensen te kort voor deze activiteit. De leerlingen van deze school zijn verstandelijk en lichamelijk beperkt en hebben een visuele beperking. Deze groep waar het om gaat is een EMB (ernstig meervoudig beperkt) groep. Durf jij met ons deze duik te nemen, meld je dan aan bij vrijwilligerswerk. Vacaturenummer: 131.

 • Maatje om mee te gamen: Voor een blinde jongen met autisme van midden 20 zijn we op zoek naar een leeftijdsgenoot die het leuk vindt om samen op de PlayStation-4 te gamen. Het is wel slim dat je de volgende Playstation-4 spellen kunt spelen, zoals: The last of us 1 of 2, Detroit become human, Resident Evil 7, en GTA 5. Deze jongeman houdt van gezelligheid en praat graag. Hij maakt muziek en werkt bij ‘Theater Totaal’, daarnaast werkt hij bij het Bartiméus opdrachten Bureau (BOB). Het liefst voor in het weekend zijn we op zoek naar bij voorkeur een jonge man (van rond de 20 jaar) om samen lol te beleven bij het gamen. Bij interesse vermelden: vacaturenummer: 2079.

 • Maatje gezocht: Voor een doof/blinde man met een ernstig verstandelijke beperking midden 50 zijn we op zoek naar een vrijwilliger die een maatje wil zijn.
  Een maatje om een band mee op te bouwen, eerst vanuit de groepswoning waar hij met 6 andere cliënten woont, en later eventueel samen op pad. Denk bijvoorbeeld aan samen een kopje koffie drinken. Deze persoon is afhankelijk van begeleiding, het niveau van functioneren is vergelijkbaar met een ontwikkelingsleeftijd tussen de 2 en 4 jaar. Als hij mensen goed kent kan hij erg genieten van persoonlijke aandacht. Hij communiceert middels gebaren, verwijzers en geluiden. Ben jij de persoon met geduld en een zekere houding die de tijd kan nemen om een band op te bouwen en uiteindelijk samen kleine dingen te kunnen ondernemen? Bij interesse vermelden, vacaturenummer: 228

 • Actieveling gezocht: Vind jij het ook zo fijn om lekker naar buiten te gaan? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor een actieve man midden 40 die slechtziend is en een verstandelijke beperking heeft zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Naar buiten gaan en lekker bezig zijn is wat deze persoon graag doet. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, kun je met hem lezen en schrijven. Heb jij het geduld om in deze mogelijke band te investeren, neem dan contact op met onze Afdeling Vrijwilligerswerk. Vacaturenummer: 2075.

 • Vrouwelijke vrijwilliger gezocht voor digitale snufjes en leuke dagjes uit: Voor een dame van bijna 47 jaar met een licht verstandelijk beperking die slechtziend is, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die kan helpen bij computer en smartphone bezigheden. Mevrouw ontdekt graag nieuwe mogelijkheden met haar smartphone. Maar ook om gezellig samen een dagje uit te gaan naar bijvoorbeeld het spoorwegmuseum of het beeld en geluid museum. Deze vrijwilliger word gevraagd voor het weekend. Word je enthousiast, mail dan naar vrijwilligers@bartimeus.nl met vermelding van vacaturenummer 2001.

 • Vrijwilliger gezocht die samen wil fietsen op de tandemfiets, maar ook andere activiteiten zoals, een terrasje pakken, iets eten of gezellig winkelen wil ondernemen. Voor een vriendelijke, sociaal ingestelde blinde man van midden 40 met een matig tot lichte verstandelijke beperking, Voor de vrijdagavond of woensdagmiddag. Deze persoon heeft veel ondersteuning en begeleiding nodig op het gebied van zelfredzaamheid. Op een ontspannen en gezellige manier de omgeving ervaren en in beweging blijven is natuurlijk veel leuker om samen te doen. Word jij enthousiast en ga je er graag op uit, waarom dan niet met iemand samen? Meld je aan bij vrijwilligerswerk@bartimeus.nl met vermelding van vacaturenummer 1622.

 • Kookvrijwilliger gezocht: Wie vindt het leuk om een lekkere maaltijd op tafel te zetten voor een groep van 5 bewoners? Liefst 1x per week, volgens een vast menu en de boodschappen zijn al in huis! Bij interesse vermelden, vacaturenummer 88.

 • Groepsvrijwilliger gezocht: Voor een woning met 5 zorgafhankelijke bewoners zoeken we iemand die licht huishoudelijke klusjes wil doen en af en toe een wandelingetje met één van de bewoners wil maken. Bij interesse vermelden, vacaturenummer 89.

 • Zwemvrijwilliger gezocht: Voor een 46-jarige man, slechtziend en matig verstandelijk beperkt, zoeken we een vrijilliger die het leuk en gezellig vindt om 1 x per week of 2 weken te gaan zwemmen (hij heeft 2 diploma’s), fietsen (duofiets) of snoezelen (snoezelruimte is op het terrein van Bartimeus). Belangstelling? Reageer dan onder nummer: 2085.

 • Fietsvrijwilliger: De wind door je haren even lekker weg, hoe heerlijk is dat? Veel van onze bewoners kunnen hier enorm van genieten, even de 1 op 1 aandacht die de groepsleiding helaas niet altijd kan bieden. Kun jij die helpende hand zijn, die het heerlijk vindt om te fietsen?
  Een 55-jarige man, die woont op het terrein van Bartiméus in Doorn, is op zoek naar een leuke vrijwilliger die het gezellig vindt om dit samen met hem te doen. En daarbij ook stimuleert dat meneer zelf mee trapt. Maar een klein wandelingetje is ook altijd leuk om samen te doen en dan afsluiten met een lekkere kop koffie als beloning. Enthousiast geworden? Vacaturenummer 2031.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden over een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nl of telefonisch via 0343 - 52 66 65.