menu Sluit het hoofdmenu

Vrijwilligerswerk

Ziet u graag iemand genieten? Geef uw vrije tijd dan waarde als vrijwilliger bij Bartiméus. U kunt al vanaf twee uur per maand vrijwilligerswerk doen met mensen met een visuele (en verstandelijke) beperking.

Mensen hebben mensen nodig. Daarom kan Bartiméus niet zonder zijn vrijwilligers; zonder onze vrijwilligers zouden wij niet zijn, wie we zijn. Wilt u zich inzetten voor onze bewoners? Wij hebben vacatures uitstaan op verschillende locaties in Doorn, Ermelo, en Zeist. En een vacature voor onze onderwijslocatie in Lochem. Ook hebben wij algemene vrijwilligersvacatures.

 Ik stel de cliënten op hun gemak voordat ze een oogheelkundig onderzoek ondergaan . Omdat ik uit ervaring spreek kan ik me inleven in wat mensen meemaken.

Clary is gastvrouw

 

Vrijwilliger op een fiets op de hei Ik zie dat bewoners ervan genieten om op deze manier buiten te zijn en hun verhaal kwijt te kunnen.

Margriet Groeneveld is coördinator van vijf fietsvrijwilligers en maakt het rooster

 

Graag maak ik met iedereen een praatje. Ik heb een luisterend oor en sta altijd klaar om de medemens te helpen en voel mij in het Henriëtte van Heemstra Huis thuis. Samen met mijn vrouw Gerda.

Sjef Görtz kookt in het verzorgingshuis voor senioren met een visuele beperking

In het Logeerhuis zelf en op het terrein zijn er genoeg mogelijkheden om te spelen en we vinden het erg leuk om met de kinderen bezig te zijn. Er zijn vaak heel verschillende logees en je leert dus veel kinderen kennen.

Julia & Megan zijn na hun stage als vrijwilligers in het logeerhuis in Zeist 'blijven hangen'.

Informatie over maatschappelijke (vrijwillige) stages voor scholieren en studenten leest u op de website bij de pagina over stages. Ook biedt Bartiméus diverse bedrijfsactiviteiten voor ondernemers die met hun collega’s een maatschappelijk betrokken vrijwilligersactiviteit willen organiseren.

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Bij Bartiméus vinden we het belangrijk dat u affiniteit heeft met de doelgroep. Verder beschikt u over een Verklaring Omtrent Gedrag en respecteert u de christelijke identiteit van Bartiméus.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor onze bewoners en onze organisatie. U wordt daarom op de werkplek door deskundige medewerkers ingewerkt en begeleid. Daarnaast heeft u recht op scholing wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. Regelmatig organiseert Bartiméus bijeenkomsten voor de vrijwilligers om onderling contact met elkaar te hebben en u te informeren over de organisatie. Bij jubilea en kerstmis ontvangen alle vrijwilligers een attentie. Bartiméus sluit voor alle vrijwilligers vanaf 16 jaar een WA-verzekering af. Deze verzekering vergoedt eventuele schade die is ontstaan tijdens uw vrijwilligerswerk.

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Regelmatig informeren wij onze vrijwilligers via nieuwsbrieven. Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk met mensen met een visuele en verstandelijke beperking of de e-learning?

Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 088-8899888. Wilt u meer informatie over een specifieke vacature dan kan dat via de contactgegevens op de betreffende vacaturepagina’s (links in het menu).

Vrijwilligers in de zorg maken het verschil

De film geeft een helder beeld van wat er speelt bij vrijwilligerswerk in de zorg, hoe divers het werk is en hoe groot de waarde ervan is voor zowel cliënten, organisaties als voor vrijwilligers zelf.