menu Sluit het hoofdmenu

Volwassenen met een visuele beperking

Bartiméus begeleidt mensen die blind of slechtziend zijn geboren. Maar ook mensen die op volwassen leeftijd slechter gaan zien of blind worden. Vaak komt iemand met een concrete vraag bij ons terecht. Bijvoorbeeld omdat iemand niet meer kan doen wat hij altijd deed. Vaak is er veel meer mogelijk dan iemand denkt. Met de juiste begeleiding en de juiste hulpmiddelen kan er heel veel.

Diagnostiek bij volwassenen

Wanneer het een oogarts niet lukt om een diagnose te stellen dan komt Bartiméus in beeld. Wij zijn een derdelijns organisatie. Dat betekent dat er een verwijzing nodig is voordat wij iemand onderzoeken. Bij ons werken speciaal geschoolde oogartsen en oogmeetkundigen met zeer veel ervaring in complexe diagnostiek.
Meer over oogheelkundige diagnostiek bij volwassenen

Behandeling en Revalidatie bij volwassenen

Wij begeleiden volwassenen die blind of slechtziend zijn of worden. Acceptatie, zelfstandigheid vergroten. Vaak draait het om dingen (opnieuw) leren doen en de zelfstandigheid vergroten. Met de juiste begeleiding is er vaak veel meer mogelijk dan mensen vooraf weten of denken.
Meer lezen over Behandeling en Revalidatie bij volwassenen

Trainingen voor ouders en kind

Wij bieden verschillende praktische trainingen voor ouders en voor kinderen. 
Bekijk het actuele aanbod van onze Ouder en Kind trainingen

Aan het werk (blijven) met een visuele beperking

Wij begeleiden mensen met een visuele beperking die problemen ondervinden bij het werk. Dat kan gaan om het beoordelen van de juiste hulpmiddelen waardoor iemand kan blijven werken. Maar we beoordelen en begeleiden ook bij wat mogelijk is en wordt in de toekomst. We ondersteunen ook werkgevers met deze vraagstukken.
Lees meer over aan het werk gaan of blijven met een visuele beperking

Specialistische kennis

Wilt u meer informatie over oogheelkundige aandoeningen. Of over bijvoorbeeld CVI, Autisme
Bekijk hier onze expertisegebieden.

Sport en bewegen met een visuele beperking

Lees hier meer over sporten en bewegen voor mensen die blind of slechtziend zijn.