menu Sluit het hoofdmenu

Virtuele Geleidelijn wordt Meye Indoor Way

Mobiliteitsvraagstukken vormen een van de belangrijkste thema’s voor mensen die blind of slechtziend zijn. Bartiméus heeft daarom de afgelopen jaren vele navigatie toepassingen ontwikkeld waarmee we mensen met een visuele beperking en mensen met een meervoudige (verstandelijke) beperking kunnen ondersteunen bij alledaagse activiteiten. Een van deze initiatieven was de Virtuele Geleidelijn app die werd ontwikkeld in samenwerking met Geo-ict bedrijf Geodan ( gespecialiseerd in ruimtelijke vraagstukken en Geographical Information Systems). Vanaf november 2020 krijgt de Virtuele Geleidelijn een vervolg in het project Meye Indoor Way. Hieronder leest u meer.

Virtuele Geleidelijn: vind zelf je weg in een gebouw

De Virtuele Geleidelijn app maakt het mogelijk om razendsnel een 3D-model van de omgeving te maken. De app bepaalt ook uw positie en oriëntatie in de ruimte. We maken hiervoor gebruik van Augmented Reality (AR) technologie. AR werkt met verschillende sensoren op de smartphone: camera, beweging, diepte. 

Eind 2018 is een prototype van de Virtuele Geleidelijn app ontwikkeld dat door tientallen mensen met een visuele beperking is uitgeprobeerd. Wat hierbij opviel was dat niet alleen iedereen enthousiast was over de mogelijkheden van de app, maar ook dat mensen snel doorhadden hoe het werkt en het ook intuïtief konden gebruiken. Vanaf begin 2020 zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een proefversie van de app die ook werkt op reguliere smartphones (iPhone of Android). De eerste resultaten van die ontwikkeling zijn zeer positief.

Maak razendsnel een 3D model van een ruimte en jouw positie erin 

 

Demo

 

Virtuele Geleidelijn gaat verder als Meye Indoor Way

Alle ervaring die we hebben opgedaan met de ontwikkeling van het prototype van de Virtuele Geleidelijn nemen we mee naar het vervolgproject Meye Indoor Way. Een project  gefinancierd door het Bartiméus Fonds in samenwerking met de Afas Foundation. Deze steun maakt het mogelijk om de volgende noodzakelijke stappen te zetten. Dus wil je op de hoogte blijven van de technische en functionele doorontwikkeling kijk dan regelmatig op www.bartimeus.nl/meyeway. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul de Nooij, e-mail pdnooij@bartimeus.nl.