menu Sluit het hoofdmenu

Video: Stap voor stap, tik voor tik

Deze film is bestemd voor professionals en andere betrokkenen bij mensen die slechtziend of blind zijn, ouderen en anderen die te maken krijgen met een visuele achteruitgang. Als je slechtziend of blind bent zijn er verschillende mogelijkheden om je mobiliteit en zelfstandigheid te behouden of uit te breiden.

De video bestaat uit filmpjes van mensen die vertellen over hun ervaringen op het gebied van mobiliteit. Verschillende mogelijkheden om je mobiliteit en zelfstandigheid te behouden of uit te breiden komen aan de orde. De onderwerpen zijn: de herkenningsstok, de steunstok, de rollator, de scootmobiel, de taststok, de geleidehond, reizen met openbaar vervoer en de tandem. Eén van de nieuwere methodes is de dogsim, een simulatiehond om te oefenen voor het krijgen van een geleidehond. De trainers toelichting en vertellen hun ervaringen.
De dvd is voor professionals en andere betrokkenen bij mensen die slechtziend of blind zijn, ouderen en anderen die te maken krijgen met een visuele achteruitgang.

Verschenen in 2011
Speelduur 40 minuten

Deze video is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Als u belangstelling heeft voor deze film, laat u dat ons dan alstublieft even weten: stuur een e-mail communicatie@bartimeus.nl

Terug naar het publicatie-overzicht

De film is gemaakt door Piet Britsemmer (ambulant begeleider), Hetty van Vuuren (ambulant begeleider) en Jan IJzerman (programmamaker)