menu Sluit het hoofdmenu

Video: hoortoestellen voor mensen met een verstandelijke beperking

Deze film laat zien dat hoortoestellen voor mensen met een (visuele- en) verstandelijke beperking veel profijt kunnen opleveren. Het slagen van deze aanpassing vergt een multi-disciplinaire aanpak en de werkwijze is volgens een vast stappenplan

Het stappenplan bestaat uit: 1-gehoormeting, 2-voorlichting, 3-besluitvorming tot hoortoestellen, 4-formuleren van behandeldoelen, 5-keuze van type hoortoestel en instructie van de techniek en verzorging, 6-afspreken van gewenningstraject, 7-controles en evaluaties. Negen cliënten van Bartiméus, van zeer uiteenlopende ontwikkelingsniveaus, worden bij de verschillende stappen gefilmd en verhelderen zo deze stappen.

De film is bestemd voor: vertegenwoordigers, ondersteuners en professionals die meer willen weten over de mogelijkheid van hoortoestellen voor mensen met een (visuele- en) verstandelijke beperking.

De film is jaren geleden gemaakt, nog niet in de huidige huisstijl van Bartiméus. De specialistische kennis die we delen in deze video, vormt een basis voor de begeleiding die we cliënten nog elke dag met succes aanbieden.

Speelduur: 15 minuten

Deze video is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Als u belangstelling heeft voor deze film, laat u dat ons dan alstublieft even weten: stuur een e-mail communicatie@bartimeus.nl

Lees meer over de begeleiding van mensen met een auditieve beperking

Terug naar het publicatie-overzicht

Makers:

Josje Kingma, arts verstandelijk gehandicapten
Saskia Damen, gezondheidszorg psycholoog
Ruth Schelfhout, logopediste
Jan IJzerman, programmamaker