menu Sluit het hoofdmenu

Video: Fietsen voor slechtziende kinderen van 4-6 jaar en 7-11 jaar

Op deze video zijn verschillende portretten te zien van kinderen en hun ouders. Zij praten over hun ervaringen bij het leren fietsen. Professionals laten zien wat zij kunnen bijdragen in dit leerproces.

Tije is 10 jaar. Twee jaar geleden vond hij al dat hij prima alleen kon fietsen. Maar zijn ouders hadden toen twijfels en vragen. Alle kinderen fietsen graag, ook kinderen met een visuele beperking. Maar voor hen is fietsen niet altijd even vanzelfsprekend. Toch is dat met de juiste training heel goed mogelijk.

Fietsen voor slechtziende kinderen van 4-6 jaar:
De ouders van Ronald en Lars praten over hun ervaringen bij het leren fietsen van hun visueel gehandicapte kind. Extra aandacht is vaak nodig voor spelletjes met balans en evenwicht. De fysiotherapeut laat zien welke bewegingsspelletjes ouders zelf met hun kind kunnen doen.

Fietsen voor slechtziende kinderen van 7-11 jaar:
Drie slechtziende kinderen en hun ouders vertellen over op welke wijze het (leren) fietsen in hun leven een rol speelt. Twee ontwikkelingsbegeleiders en een basisschool leerkracht laten zien wat zij kunnen bijdragen in dit leerproces. Veel bewegingservaring opdoen is belangrijk en de drie stappen van Voordoen, Samendoen en Zelfdoen is een handig hulpmiddel voor ouders en begeleiders in het leren fietsen.

Bestemd voor ouders van kinderen met een visuele beperking. Aan de hand van het gezamenlijk bekijken van de beelden biedt deze dvd mogelijkheden om in de begeleidingen met ouders en kinderen in gesprek te gaan en de hulpvraag te verduidelijken. Begeleiding kan daarna in de juiste vorm worden ingezet.

Verschenen in 2008
Speelduur: 17 minuten

Deze video is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Als u belangstelling heeft voor deze film, laat u dat ons dan alstublieft even weten: stuur een e-mail communicatie@bartimeus.nl

Terug naar het publicatie-overzicht

Makers:
Annet Veldman (ontwikkelingsbegeleider)
Joke van 't Hul (ontwikkelingsbegeleider)
Jan IJzerman (programmamaker)