menu Sluit het hoofdmenu

Video: CVI bij kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tot 5 jaar

Wat is CVI eigenlijk? Hoe ziet het visueel functioneren van een kind met CVI eruit? Hoe kan je in de dagelijkse omgang rekening houden met een cerebrale visusstoornis?

Wanneer bij jonge kinderen de diagnose cerebrale visusstoornis (CVI) is gesteld, blijkt het voor ouders en begeleiders vaak moeilijk te begrijpen wat dit betekent. Aan de ogen van kinderen met CVI is vaak niets bijzonders te zien. Toch kunnen deze kinderen niet goed zien, doordat het visuele systeem in de hersenen niet goed functioneeert. Het kost ouders en begeleiders veel moeite om aan de omgeving uit te leggen wat er aan de hand is. Dat is ook niet makkelijk. Deze film kan daarbij als hulpmiddel worden ingezet.

In de film zijn 5 portretten te zien: van een baby, een peuter op een peuterdagbehandeling, een kleuter in het basisonderwijs, en twee meervoudig gehandicapte kinderen.

Bestemd voor: groepsleiding kinderdagcentra, peuterleidsters, ouders en alle mensen die meer willen weten over het gedrag van (meervoudig gehandicapte) kinderen met een cerebrale visusstoornis.

Verschenen: 2008
Duur: 30 minuten 

Deze video is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Als u belangstelling heeft voor deze film, laat u dat ons dan alstublieft even weten: stuur een e-mail communicatie@bartimeus.nl

Lees hier meer over CVI en de begeleiding vanuit het Bartiméus expertisecentrum CVI

Terug naar het publicatie-overzicht

Een film van:
dr. Mies van Genderen (oogarts)
drs. Liesbeth Schrijnemakers (gz-psycholoog)
drs. Mariska Stokla-Wulfse (gz-psycholoog)
Jan IJzerman (programmamaker)