menu Sluit het hoofdmenu

Verhaal ouders Joris

Joris woont thuis in Kampen samen met zijn broer Pepijn en wij als ouders, Judith en Frans. Joris bleef ongeveer één keer per maand een weekend logeren in Zwolle in het Logeerhuis. Daar brachten we hem heen omdat een overdracht toch wel nodig was. We vinden het namelijk erg belangrijk dat Joris 'begrepen' wordt als hij ergens logeert waar wij niet bij zijn.

Sinds dit schooljaar is Joris van de Twijn in Zwolle naar de Bosschool in Doorn verhuisd. Hierdoor is zijn reistijd aanzienlijk langer geworden. 's Ochtends vroeg op en 's middags later thuis. Om dat vol te houden hebben we het jaar ervoor besloten dat hij één dag in de week zou overblijven, met daarnaast één keer per maand een weekend. We hebben nog wel zitten piekeren hoe we dat moesten doen als hij een weekend zou gaan (brengen en halen vanuit Kampen is net te ver weg). Dat bleek onnodig, want vanaf dag 1 vindt Joris het fantastisch... en wij ook!

Joris hoeft niet gebracht of gehaald te worden, hij gaat met de bus van het Logeerhuis van en naar school. Hij is er echt van gegroeid, mentaal. De ochtend dat hij naar school gaat en 's middags gaat logeren vragen we hem of hij gaat bellen? Enthousiast roept hij "ja", meestal vergeet hij het en bellen we hem. Dan kletsen we even bij over zijn dag op school en over de plannetjes met het Logeerhuis (speel-o-theek is zijn favoriet) en wat hij gaat eten. Aan zijn reactie merken we altijd dat hij goed in zijn vel zit en dat gevoel maakt het zo prettig voor ons; de noodzaak om hem te brengen, zodat je nog een overdracht kan doen, is er nog niet geweest. Het is zelf soms zo dat hij vertelt geen tijd te hebben, want hij is te druk met spelen. Gelukkig maakt hij met wat overreding toch vaak nog wat tijd vrij voor ons.

Natuurlijk zijn we wel een aantal keren geweest in het Logeerhuis en zodra we de mogelijkheid hebben brengen of halen we Joris graag zelf. We merken dan zelf ook dat de sfeer relaxed is, er is aandacht voor de logees en een praatje. Al met al zijn wij erg tevreden met wat het Logeerhuis Joris en ook ons thuis biedt: ontspanning voor Joris en ontlasting van de thuissituatie. Zo kunnen we Pepijn ook de aandacht geven die hij verdient en kunnen we als Joris thuis is weer genieten van hem.