menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk in Zeist

Bij Bartiméus in Zeist wonen kinderen en jongeren met een visuele beperking of met een visuele en verstandelijke beperking. Voor kinderen die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

  • Muzikaal talent: we zijn op zoek naar een vrijwilliger voor Koor Zeist, die muzikaal is en misschien keyboard en/of gitaar speelt. Het doel van Koor Zeist is samen plezier hebben door te zingen en muziek te maken. Er is een ervaren beroepskracht bij betrokken waarmee u samenwerkt.
  • Chauffeur: kinderen en jongeren naar huis brengen na hun activiteiten bij Bartiméus Zeist.
  • Chauffeur: kinderen/jongeren ophalen bij de school van Bartiméus in Doorn en ze per bus vervoeren naar Bartiméus Zeist.
  • Maatje: in verschillende woningen is er plek voor vrijwilligers die een maatje voor een bewoner willen zijn.
  • Creatief persoon: we zijn op zoek naar een creatief persoon die het leuk vindt om te mozaïeken en het gezellig vindt om dit samen te doen met een mannelijke cliënt van Bartiméus woonachtig in onze (groeps)woning aan de Traaij in Driebergen en deze hierin te begeleiden. Lijkt dit u wat en beginnen u vingers al te kriebelen? Meld u dan nu aan als vrijwilliger!

Eerst samen kennismaken en onderzoeken of er een match is, zijn uiteraard belangrijke voorwaarden voor zowel de cliënt als de vrijwilliger.

  • NIEUW: Donkere belevingsruimte. Ons Team Beleving is op zoek naar sociale vrijwilligers om samen met hen goedziende bezoekers een onvergetelijke ‘beleving’ te geven. Wat is de donkere belevingsruimte? Wat hoor ik …Wat ruik ik …Wat voel ik …De bezoekers lopen met een taststok door een volledig donkere ruimte en krijgen daar opdrachten als: wat ruik ik, waar is de tafel, welke straat ben ik, waar is het park? Ervaren hoe het is als je niets kunt zien en als andere zintuigen het moeten overnemen. Wat word er van je verwacht? Helpen bij het ontvangen van de bezoekers, met een klein groepje bezoekers activiteiten doen die een belevingsbril op hebben zoals lopen onder begeleiding, rondleidingen geven door de belevingsruimte en een beschuitje smeren/eten, het onderling delen van de ervaringen. Eén beleving zegt meer dan 1000 woorden! Ben jij degene die enthousiast wordt van deze activiteit en wil je dit delen? Meld je dan aan als vrijwilliger en wie weet word jij degene die anderen regelmatig een mooie beleving kunt geven. Deze belevingsactiviteit vindt vrijwel altijd overdag plaats.
  • NIEUW: Gezocht Stoere motorrijder (deze vacature is vervuld!). Voor een jongeman (bewoner) zijn wij op zoek naar een motorrijder die het leuk vindt om iemand achterop te hebben. Onze bewoner houdt van stoere en spannende dingen waaronder dus motorrijden en lekker achterop de motor bij iemand is toch een geweldige beleving?! Deze jongeman is slechtziend, spastisch en loopt moeizaam. Ben jij diegene die ook geniet van samen een eindje toeren, meld je dan aan als vrijwilliger en ga gezellig samen op pad. Het liefst een aantal keer per jaar als het weer het toelaat.
  • NIEUW: Een blije rijder. Chauffeurs gezocht die willen rijden met eigen auto (€ 0,30 declareren per km) en of met de Bartiméus-bus op woensdagavond naar judo in Doorn. Rijden gaat volgens rooster met nog drie andere chauffeurs. Het gaat om het ophalen van 1 cliënt in Zeist om 18.30 en daarna nog 2 in Driebergen en weer naar huis terugbrengen vanaf 21.00. Dit eindigt ongeveer 21.30 - 21.45 weer in Zeist. De eventuele eigen reiskosten die worden gemaakt worden door Bartiméus vergoed.  

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nl, of bel ons op 0343 - 526 665.