menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk in Zeist

Bij Bartiméus in Zeist wonen kinderen en jongeren met een visuele beperking of met een visuele en verstandelijke beperking. Voor kinderen die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

  • NIEUW: Vrijwilliger Logeerhuis. Om onze logés een onvergetelijke tijd te bezorgen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die beschikbaar zijn in schoolvakanties en de weekenden. Om bijvoorbeeld naar een (indoor)speeltuin, theater, concert, zwembad te gaan of te knutselen, bakken, wandelen, fietsen et cetera. Bij belangstelling graag reageren onder vacaturenr: 103.
  • NIEUW: Een blije rijder. Chauffeurs gezocht die willen rijden met eigen auto (€ 0,30 declareren per km) en of met de Bartiméus-bus op woensdagavond naar judo in Doorn. Rijden gaat volgens rooster met nog drie andere chauffeurs. Het gaat om het ophalen van 1 cliënt in Zeist om 18.30 en daarna nog 2 in Driebergen en weer naar huis terugbrengen vanaf 21.00 uur. Dit eindigt ongeveer om 21.30 /21.45 uur weer in Zeist. De eventuele eigen reiskosten die worden gemaakt worden door Bartiméus vergoed.
  • NIEUW: Enthousiaste, vrolijke jongen van 22 jaar, zoekt liefst vrouwelijk (maar geen 'must') maatje. Hij is muzikaal, speelt piano, keyboard, drum en accordeon, zingt en wil dit graag delen. Verder samen kletsen over onderwerpen die voor hem belangrijk zijn, boodschappen doen, fietsen (tandem), samen iets drinken. Hij heeft autisme, zijn begeleiding helpt hem daarom om het contact met een maatje te onderhouden. Klinkt dit als muziek in de oren? Reageer dan onder vacature nr: 2083.
  • NIEUW: Groepsvrijwiliger gezocht voor een groep van 6 cliënten bij Bartiméus in Zeist (leeftijd tussen de 25 en 33 jaar). De cliënten hebben allemaal een visuele beperking en een aantal zijn bekend met epilepsie. Wegens minder personele bezetting op de woning wordt de persoonlijke aandacht steeds minder. Om hier balans in te brengen zou een vrijwilliger, die de leuke actieve dingen doet met de cliënten, erg fijn zijn. Denk hierbij aan fietsen op een duo-fiets of met de rolstoelfiets. Wandelen en zwemmen. Ben jij deze actieve vrijwilliger, meld je dan aan via vrijwilligers@bartimeus.nl met vermelding van vacaturenummer 1617.
  • Maatje: in verschillende woningen is er plek voor vrijwilligers die een maatje voor een bewoner willen zijn.
  • Creatief persoon: we zijn op zoek naar een creatief persoon die het leuk vindt om te mozaïeken en het gezellig vindt om dit samen te doen met een mannelijke cliënt van Bartiméus en hem hierbij te begeleiden. Lijkt dit u wat en beginnen uw vingers al te kriebelen? Meld u dan nu aan als vrijwilliger!
  • Medewerker bewegingsactiviteiten, vacaturenummer 2025. Voor een opgewekte gezellige jongeman met het Syndroom van Down midden 20 zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om (bij voorkeur elke woensdagochtend (maar -middag is ook prima) of eens per twee weken bewegingsactiviteiten te komen doen met hem. Dan kun je denken aan fietsen, wandelen, trampolinespringen, springkussen, zwemmen of activiteiten in de gymzaal doen. Er is altijd aanwezigheid van een begeleider nodig en een duidelijke structuur tijdens het aanbieden van de activiteiten. We zijn op zoek naar bij voorkeur een mannelijk persoon die duidelijk, responsief, humorvol en consequent kan zijn. Vind jij dit leuk? Neem dan contact op met de afdeling Vrijwilligerswerk, T 0343-52 66 65 of mail naar vrijwilligers@bartimeus.nl onder vermelding van het vacaturenummer.
  • Donkere belevingsruimte. Ons Team Beleving is op zoek naar sociale vrijwilligers om samen met hen goedziende bezoekers een onvergetelijke ‘beleving’ te geven. Wat is de donkere belevingsruimte? Wat hoor ik …Wat ruik ik …Wat voel ik …De bezoekers lopen met een taststok door een volledig donkere ruimte en krijgen daar opdrachten als: wat ruik ik, waar is de tafel, welke straat ben ik, waar is het park? Ervaren hoe het is als je niets kunt zien en als andere zintuigen het moeten overnemen. Wat word er van je verwacht? Helpen bij het ontvangen van de bezoekers, met een klein groepje bezoekers activiteiten doen die een belevingsbril op hebben zoals lopen onder begeleiding, rondleidingen geven door de belevingsruimte en een beschuitje smeren/eten, het onderling delen van de ervaringen. Eén beleving zegt meer dan 1000 woorden! Ben jij degene die enthousiast wordt van deze activiteit en wil je dit delen? Meld je dan aan als vrijwilliger en wie weet word jij degene die anderen regelmatig een mooie beleving kunt geven. Deze belevingsactiviteit vindt vrijwel altijd overdag plaats.
  • Speciaal Onderwijs Zeist vraagt een enthousiaste zwemvrijwilliger. Vind je het een uitdaging om leerlingen die extra zorg nodig hebben te begeleiden tijdens hun zwemles en bezit je de vaardigheden om, zo nodig, de leerlingen te begrenzen in hun gedrag? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Bij interesse vermelden: vacaturenummer: 127.
  • Speciaal Onderwijs Zeist, zoekt een vrijwilliger met affiniteit voor het onderwijs die een enthousiaste en leergierige leerling wil helpen bij het proces van leren lezen. Er wordt gewerkt met behulp van een leesprogramma op de computer. Het liefst iemand die op dinsdag, woensdagochtend en vrijdagochtend en half uurtje over heeft. Interesse gewekt? Vul dan hieronder het formulier in en vermeld vacaturenummer: 129.

Eerst samen kennismaken en onderzoeken of er een match is, zijn uiteraard belangrijke voorwaarden voor zowel de cliënt als de vrijwilliger.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nl, of bel ons op 0343 - 526 665.