menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk in Ermelo

Bij Bartiméus in Ermelo wonen mensen met een visuele beperking. Voor cliënten die daar behoefte aan hebben, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die met hen het contact willen onderhouden en zich in hun leefwereld willen en kunnen verplaatsen. Bent u die gezellige en enthousiaste vrijwilliger die het leven van anderen een beetje mooier kan maken?

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

 • Wandelmaatjes gezocht
  Als ik wandelen wil maar niet alleen kan, mag ik dan met jou? Als ik even buiten wil zijn, mag ik dan met jou? Als ik de wind wil voelen, mag ik dan met jou? Als ik zelf niet meer durf, mag ik dan bij jou? Even een wandelingetje, een frisse neus halen. Het is zo belangrijk om te bewegen, wandelen geeft een bepaalde rust. Voor bewoners van het zorgcentrum Henriëtte van Heemstra Huis zijn we op zoek naar wandelmaatjes.
   
 • Samen naar het dorp gaan
  Je geaccepteerd weten en respect uitdragen is belangrijk voor iedereen. Voor een van onze mannelijke bewoners ook van groot belang. Hij zoekt een vrijwilliger om samen in het weekend naar het dorp te gaan. Hij heeft een rolstoel met ondersteuning want lange afstanden lopen gaat niet zo makkelijk.
   
 • Jongeman zoekt een vrijwillige modelbouwer
  Modelbouw is een mooie creatieve hobby, maar als je een visuele beperking hebt bent kun je niet alles zelfstandig doen en heb je soms wat hulp nodig. Wij zoeken daarom een modelbouwer voor een jongeman die naast modelbouw ook geïnteresseerd is in landbouw, auto's en graag naar muziek luistert.
   
 • Krijg voldoening en geef voldoening
  Als vrijwilliger kunt u dat ontvangen en geven. Voor ons misschien heel gewoon even naar het dorp te gaan of een wandeling te maken, maar als je netwerk niet zo groot is en je hebt een visueel beperking dan wordt het lastiger. Voor een senior die interesse heeft in sport dat hij beluistert via radio of TV zoeken wij een vrijwilliger. Hij speelt accordeon en wordt soms uitgenodigd om te spelen waarbij het meteen gezellig wordt. Hij heeft een gevarieerd weekprogramma met verschillende activiteiten.
   
 • Vrijwilligers voor spelmiddag
  Op vrijdagmiddag is er vanaf 14.30 uur een spelmiddag in het Henriëtte van Heemstra Huis. Om 14.00 uur wordt alles klaargezet en voorbereid. De middag begint voor de bewoners rond 14.30 uur. De taken variëren, bijvoorbeeld: bewoners begeleiden bij de koffie/drankjes. Het spel leiden of bewoners assisteren tijdens het spel. Drankjes opnemen voor de activiteitenbegeleiding. De spellen zijn vooral domino-bingo en kezen.
   
 • Gothic levensstijl en respect voor de natuur
  Voor iemand die een gothic levensstijl uitdraagt zoeken wij een vrijwilliger met een zorgachtergrond. Zij vindt de geschiedenis hierachter interessant en daarbij ook het respect naar de natuur. Ze probeert, voor zover ze dat kan, bewust om te gaan met bijvoorbeeld plastic en vlees. Haar gothic levensstijl is terug te vinden in haar kleding en inrichting van haar appartement. Deze bewoner is slechthorend en daardoor afwachtend in het contact leggen. Ze heeft gevoel voor humor.
   
 • Netwerk vergroten door samen leuke dingen te doen
  Iedereen heeft een netwerk. Sommige mensen hebben een groot netwerk anderen weer een kleiner netwerk. Om het netwerk van een van onze bewoners te vergroten, zoeken we een vrijwilliger om samen leuke dingen te ondernemen. Er op uit met de auto, even winkelen of voor de gezelligheid op pad.
   
 • Creatieve vrijwilliger gezocht
  Voor een vrouw van middelbare leeftijd zoeken wij een vrijwilliger die met haar op pad wil. Bijvoorbeeld een terrasje pakken, even boodschappen doen of samen knutselen. Voor haar dagbesteding gaat ze naar een zorgboerderij in Zeewolde. Verder heeft ze als hobby knutselen en het bespelen van een elektronisch drumstel. Ze volgt haar intuïtie en laat zien wie ze is en maakt makkelijke contact met mensen als ze open voor haar staan. Wie wil haar ontmoeten?
   
 • Een rustige vrijwilliger gezocht
  Voor een man van middelbare leeftijd zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om samen te wandelen, zwemmen of boodschappen te doen. Zijn hobby is muziek beluisteren en muziek spelen. Hij zoekt een rustige vrijwilliger die alert is om hem te begeleiden en houdt van duidelijk communicatie en afspraken. Wie heeft er op dinsdagmiddag tijd om vrijwilligerswerk te doen? Boodschappen doen en wandelen wordt voor hem dan een stuk prettiger.
   
 • Boodschappen doen met bewoner
  Voor bewoners met een visuele beperking is boodschappen doen niet altijd een pretje. Hoe kom je in de winkel en hoe lees je de etiketten van de diverse producten? Daarvoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die samen met onze bewoners boodschappen willen doen. Wilt u hierbij graag een handje helpen? Bel of mail dan rechtstreeks met Evelien van den Berg, evvdberg@bartimeus.nl of 06–14750634.

 • Wandelvrijwilliger gezocht
  Een rustige vrouw (geboren in 1922) is op zoek naar een wandelvrijwilliger, ze loopt met een rollator. Haar ogen zijn de laatste tijd achteruit gegaan waardoor ze haar zelfstandigheid verliest. Ze wil zo graag een wandelingetje blijven maken. We zoeken een spontane vrijwilliger die een gesprekje goed op gang kan houden. Wie heeft er per week een uurtje over?

 • Er op uit naar Harderwijk
  Harderwijk een mooie stad, de nieuwe boulevard, lekkere vis. Maar hoe kom je daar als je een visuele beperking hebt? Voor een weduwnaar (geboren in 1930) die zich eenzaam voelt zoeken we een maatje. Wie wil hem één keer per maand met de auto naar Harderwijk rijden en dan samen verder met de rolstoel de sfeer proeven in Harderwijk?

 • Vooral voor de gezelligheid
  Buiten de hokjes denken. Dat wil graag deze bewoner die niet op het terrein van Bartiméus woont, maar in het dorp Ermelo. Samen koken, een terrasje, pretpark of naar een musical, dat vindt ze allemaal leuk. Ze zoekt een begeleider, maar vooral ook goed gezelschap. Ze is direct in de omgang en hecht als vrouw met een visuele beperking veel waarde aan een volwaardig bestaan.

 • Samen shoppen
  Voor een vriendelijke bewoner zoeken wij een vrijwilliger die in het bezit is van een auto. Deze bewoner wil de benzinekosten vergoeden. Zij wil graag even naar het dorp bijvoorbeeld samen kleding kopen. De bewoner heeft een autismestoornis en wanneer u kennis van zaken hierover heeft, maakt het de omgang naar elkaar toe een stuk gemakkelijker. Ze woont in een zorgappartement bij Bartiméus en gaat naar de sociale werkplaats. Wie wil deze dame ontmoeten?

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Bij Bartiméus vinden we het belangrijk dat u affiniteit heeft met de doelgroep. Verder beschikt u over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en respecteert u de christelijke identiteit van Bartiméus.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor onze bewoners en onze organisatie. U wordt daarom op de werkplek door deskundige medewerkers ingewerkt en begeleid.

Bij jubilea en kerstmis ontvangen alle vrijwilligers een attentie en wij sluiten voor alle vrijwilligers vanaf 16 jaar een WA-verzekering af.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via vrijwilligerswerkermelo@bartimeus.nl.