menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk in Ermelo

Bij Bartiméus in Ermelo wonen mensen met een visuele beperking. Voor cliënten die daar behoefte aan hebben, zoeken wij mensen die met hen een contact willen opbouwen en zich in hun leefwereld willen verplaatsen.

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

 • Krijg voldoening en geef voldoening

  Als vrijwilliger kunt u dat ontvangen en geven. Voor ons misschien zo heel gewoon: Even naar het dorp gaan of een wandeling maken, maar als een netwerk niet zo groot is en iemand een visuele beperking heeft, dan is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor een bewoner die graag ♫ ♪ accordeon ♫ ♪ speelt, het Journaal volgt en graag naar de radio luistert en de krant beluistert op zijn I-pad.

 • Eigenwaarde

  Eigenwaarde krijgt iemand ook door als lid van de maatschappij mee te doen. Wat gebeurt er allemaal in de maatschappij? U kunt dat dagelijks in de krant lezen, maar als iemand door een visuele beperking geen krant (meer) leest wordt het lastig. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ‘s morgens de krant willen voorlezen. U leest voor aan een groepje bewoners die belangstelling hebben. Het voorlezen is ook door de intercom door de bewoners op hun eigen kamer te horen.

 • Jongeren opgelet

  Wie is op zoek naar vriendschap? Samen de stad in, gezellig ergens een kopje thee drinken, meedoen aan dans en muziek. Wij zoeken een jonge vrijwilliger (± 30 jaar) voor jonge bewoners. Ben je een rustig type die positief in het leven staat? Meld je dan aan, want ook jongeren hebben wij nodig!

 • Oproep aan modelbouwers

  Modelbouwen is een mooie creatieve hobby. Maar als iemand een visuele beperking heeft, kan hij niet alles zelfstandig en is een beetje hulp welkom. Iemand die ‘even’ meekijkt. Wie voelt zich aangesproken? Wij zoeken dus iemand die geduld heeft, muziek luistert, geïnteresseerd is in landbouw en of auto’s. Spreekt deze oproep u aan? Laat het ons weten!

 • Mag ik dan met jou…wandelen

  Als ik wandelen wil maar niet alleen kan, mag ik dan met jou?
  Als ik even naar buiten wil en de wind wil voelen, mag ik dan met jou?
  Als ik zelf niet meer durf en houvast zoek, mag ik dan bij jou?

  Ja, we zijn op zoek naar wandelmaatjes. Even een wandelingetje, een frisse neus halen. Het is zo belangrijk om te bewegen, wandelen geeft een bepaalde rust. Voor het Henriëtte van Heemstra Huis zijn we op zoek naar wandelmaatjes. Dus voor u eigen beweging of de beweging van de bewoners... geef u op als vrijwilliger.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via vrijwilligers@bartimeus.nl.