menu Sluit het hoofdmenu

Vacatures voor vrijwilligerswerk in Ermelo

Bij Bartiméus in Ermelo wonen mensen met een visuele beperking. Voor cliënten die daar behoefte aan hebben, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die met hen het contact willen onderhouden en zich in hun leefwereld willen en kunnen verplaatsen. Bent u die gezellige en enthousiaste vrijwilliger die het leven van anderen een beetje mooier maakt?

Vacatures

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:

 • Wandelmaatjes gezocht
  Mag ik dan met jou…..Als ik wandelen wil maar niet alleen kan, mag ik dan met jou? Als ik even buiten wil zijn, mag ik dan met jou? Als ik de wind wil voelen, mag ik dan met jou? Als ik zelf niet meer durf, mag ik dan bij jou? Even een wandelingetje, een frisse neus halen. Het is zo belangrijk om te bewegen, wandelen geeft een bepaalde rust. Voor het Henriëtte van Heemstra Huis zijn we op zoek naar wandelmaatjes.
   
 • Accepteren wie je bent!
  Je geaccepteerd weten en respect uitdragen is belangrijk voor iedereen. Voor een van onze mannelijke bewoners ook van groot belang. Hij zoekt een vrijwilliger om samen in het weekend naar het dorp te gaan. Hij heeft een rolstoel met ondersteuning want lange afstanden lopen gaat niet zo makkelijk.
   
 • Jongeman zoekt een vrijwillige modelbouwer
  Modelbouw is een mooie creatieve hobby, maar als je een visuele beperking hebt bent kun je niet alles zelfstandig doen en heb je soms wat hulp nodig. Wij zoeken daarom een modelbouwer voor een jongeman die naast modelbouw ook geïnteresseerd is in landbouw, auto's en graag naar muziek luistert.
   
 • Krijg voldoening en geef voldoening
  Als vrijwilliger kunt u dat ontvangen en geven. Voor ons misschien heel gewoon even naar het dorp te gaan of een wandeling te maken, maar als je netwerk niet zo groot is en je hebt een visueel beperking dan wordt het lastiger. Voor een senior die interesse heeft in sport dat hij beluistert via radio of TV zoeken wij een vrijwilliger. Hij speelt accordeon en wordt soms uitgenodigd om te spelen waarbij het meteen gezellig wordt. Hij heeft een gevarieerd weekprogramma met verschillende activiteiten.
   
 • Vrijwilligers voor spelmiddag
  Op vrijdagmiddag is er vanaf 14.30 uur een spelmiddag in het Henriëtte van Heemstra Huis. Om 14.00 uur wordt alles klaargezet en voorbereid. De middag begint voor de bewoners rond 14.30 uur. De taken variëren, bijvoorbeeld: bewoners begeleiden bij de koffie/drankjes. Het spel leiden of bewoners assisteren tijdens het spel. Drankjes opnemen voor de activiteitenbegeleiding. De spellen zijn vooral domino-bingo en kezen.
   
 • Gothic levensstijl
  Voor iemand die een gothic levensstijl uitdraagt zoeken wij een vrijwilliger met een zorgachtergrond. Zij vindt de geschiedenis hierachter interessant en daarbij ook het respect naar de natuur. Ze probeert, voor zover ze dat kan, bewust om te gaan met bijvoorbeeld plastic en vlees. Haar gothic levensstijl is terug te vinden in haar kleding en inrichting van haar appartement. Deze bewoner is slechthorend en daardoor afwachtend in het contact leggen. Ze heeft gevoel voor humor.
   
 • Netwerk vergroten
  Iedereen heeft een netwerk. Sommige mensen hebben een groot netwerk anderen weer een kleiner netwerk. Om het netwerk van een van onze bewoners te vergroten zoeken we een vrijwilliger om samen leuke dingen te ondernemen. Er op uit met de auto, even winkelen of voor de gezelligheid op pad.
   
 • Boodschappen doen
  ‘Boodschappen halen is niet altijd een pretje, je valt van de weg af, je valt met je netje’. Dit was in de jaren negentig een reclame spotje. Voor bewoners met een visuele beperking is boodschappen doen geen pretje. Hoe kom je in de winkel en hoe lees je de etiketten van de producten? Daarom zoeken we een vrijwilliger voor een vriendelijke bewoner die van gezelligheid houdt. Hij heeft interesse in computers en audio apparatuur.
   
 • Creatieve vrijwilliger
  Voor een vrouw van middelbare leeftijd zoeken wij een vrijwilliger die met haar op pad wil. Bijvoorbeeld een terrasje pakken, even boodschappen doen of samen knutselen. Voor haar dagbesteding gaat ze naar een zorgboerderij in Zeewolde. Verder heeft ze als hobby knutselen en het bespelen van een elektronisch drumstel. Ze volgt haar intuïtie en laat zien wie ze is en maakt makkelijke contact met mensen als ze open voor haar staan. Wie wil haar ontmoeten?

Persoonlijke oproepen

 • Wandelen over de Ermeloose hei
  'Op zondag wil ik zo graag met mijn hond aan de wandel. Wie gaat er met mij mee? Ik schilder graag, ga door de weeks naar activiteiten, maar op zondag wil ik graag rustig wandelen over de hei met mijn blinde geleidehond. Luisterend en voelend geniet ik van de natuur.'

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Bij Bartiméus vinden we het belangrijk dat u affiniteit heeft met de doelgroep. Verder beschikt u over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en respecteert u de christelijke identiteit van Bartiméus.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor onze bewoners en onze organisatie. U wordt daarom op de werkplek door deskundige medewerkers ingewerkt en begeleid.

Bij jubilea en kerstmis ontvangen alle vrijwilligers een attentie en wij sluiten voor alle vrijwilligers vanaf 16 jaar een WA-verzekering af.

Meer informatie en contact

Bent u enthousiast geworden van een van de bovenstaande vacatures of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via vrijwilligerswerkermelo@bartimeus.nl.