menu Sluit het hoofdmenu

Thuis

Thuis

Aankleden, ontbijten, lezen. Het kan uitdagend zijn als je slechtziend of blind bent. Misschien kun je je dagelijkse routines toch probleemloos doorlopen. Zoniet, dan kunnen tips en ondersteuning handig zijn. Zoals oplossingen om het leven binnenshuis te vereenvoudigen. Of advies hoe je je goed kunt kleden of opmaken, ook als je jezelf niet goed meer in de spiegel kunt zien. Er zijn zelfs mogelijkheden als zelfstandig thuis wonen niet langer mogelijk is.

Deel jouw uitdaging of tip en win!

Welke uitdaging of tip heb jij voor het dagelijkse leven in en om huis? Deel ze op onze actiepagina, op Facebook of op 16 maart tijdens de ZieZo-beurs in onze videobooth. Onder alle inzendingen verloten we drie keer een gratis verwendag voor twee. Leuk voor jou en jouw vriend(in). Ga snel naar onze actiepagina en doe mee.

Win een verwendag voor twee personen

 

Nieuws

'Een fijner thuis' centraal bij Bartiméus tijdens ZieZo

Vanuit Bartiméus bieden wij u, als u slechtziend of blind bent, graag een fijner thuis. Door slimme tips en hulpmiddelen die u zelf kunt toepassen. Met persoonlijke ondersteuning en adviezen van onze deskundige collega’s. En met zelfs de mogelijkheid om bij ons te wonen als dat voor u de best passende oplossing is. Kom naar onze stands tijdens ZieZo-beurs 2018 op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart en ontdek de vele (handige) mogelijkheden op het gebied van thuis.
Lees meer

Verkiezingstalkshow met Vincent Bijlo tijdens ZieZo

Vrijdag 16 maart leidt Vincent Bijlo de Oogvereniging-Verkiezingstalkshow. Hoe kun je stemmen als je het stembiljet niet (goed) kunt lezen, laat staan het juiste vakje kunt inkleuren? Prominente sprekers zijn: Tweede Kamerlid Sven Koopmans, secretaris-directeur van de Kiesraad Melle Bakker, burgemeester Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs en lid van het College voor de Rechten van de Mens, Geneviève Lieuw. De talkshow is een initiatief van de Oogvereniging in samenwerking met Bartiméus Sonneheerdt.
Lees meer

Agenda-items

PEP-dag

Wil jij de sterke kanten van jouw persoonlijkheid benadrukken? Schrijf je dan in voor een PEP-dag. PEP staat voor Persoonlijke Effectieve Presentatie. Samen met anderen die slechtziend of blind zijn krijg je tips om je sterker te presenteren. De training bevat ook een persoonlijk kleur- en stijladvies. En een make-up workshop met speciale tips voor mensen die slechtziend of blind zijn. Na de PEP-dag voel je je zekerder en kom je extra mooi voor de dag.
Lees meer

PEP-dag

Welkom op onze training Persoonlijke Effectieve Presentatie (PEP) op 10 april 2018. Wil jij de sterke kanten van jouw persoonlijkheid benadrukken? Schrijf je dan in voor deze 'PEP-dag'. Samen met anderen die slechtziend of blind zijn krijg je tips om je sterker te presenteren. De training bevat ook een persoonlijk kleur- en stijladvies. En een make-up workshop met speciale tips voor mensen die slechtziend of blind zijn. Na de PEP-dag voel je je zekerder en kom je extra mooi voor de dag.
Lees meer

Publicaties

Zo kan het ook *NIEUW*

Het boekje Zo KAN HET OOK gaat over het aanleren van praktische vaardigheden aan blinde en ernstig slechtziende kinderen en jongeren en geeft adviezen en tips bij dagelijkse vaardigheden. Het is...Bestellen

Individueel Verhuisprofiel en Verhuisplan

Verhuizen is niet ongewoon in het leven van personen met een verstandelijke en zintuiglijke beperking. Verhuizen kan een stressvolle gebeurtenis zijn en een grote impact hebben op iemands leven....Bestellen

Ervaringsverhalen

Thuis in Ermelo

De geur van versgebakken pannenkoeken komt ons tegemoet. Bert Vernooij neemt ons mee naar zijn keuken. Hij woont in een zorgappartement bij Bartiméus in Ermelo. Alhoewel hij de afgelopen jaren steeds slechter is gaan zien, kan hij nog steeds heerlijke pannenkoeken bakken. Terwijl Bert zijn baksels behendig omdraait in de pan, vertelt hij waarom hij zich zo thuis voelt in Ermelo.
Lees meer