menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Toegankelijkheid en Bartiméus

Toegankelijk stemmen

Stembureaus moeten volgens de Kieswet toegankelijk zijn voor alle bezoekers. De Rijksoverheid stelt dat dit vanaf januari 2019 geldt voor 100% van de stembureaus, iets wat Bartiméus van harte ondersteunt.

Onderstaande documenten bieden praktische handvatten om de visuele toegankelijkheid van stembureaus te verbeteren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om duidelijke informatie over de route naar het stemlokaal, bewegwijzeringsborden op de locatie of verlichting. 

Bartiméus adviseert u graag verder om de aanbevelingen toe te passen.

 

 

Nieuws

Winnaar actie 'schilderen met woorden'

Een aantal weken geleden hebben we een oproep geplaatst waarbij je jouw favoriete bekende schilderij toegankelijk kon maken voor blinden en slechtzienden. En de winnaar is bekend! Sandra Boks, werkzaam bij het Kröller-Müller Museum, heeft een beeldbeschrijving gemaakt van het 'Portret van Joseph Roulin' van Vincent van Gogh.
Lees meer

Nederlandse vertaling webrichtlijnen: websites en apps toegankelijk voor iedereen

De internationale toegankelijkheidsrichtlijnen voor websites, mobiele apps, digitale documenten en video zijn vanaf vandaag voor iedereen in het Nederlands beschikbaar. Het is een standaard voor iedere ontwikkelaar, redacteur, contentmaker, bedrijf of andere organisatie die online informatie of producten aanbiedt. De webrichtlijnen zorgen ervoor dat deze ook goed bruikbaar zijn voor mensen met een (visuele) beperking. De richtlijnen zijn uit het Engels vertaald onder leiding van stichting Accessibility, met partners als de Oogvereniging, Ieder(in) en Bartiméus.
Lees meer