menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Toegankelijkheid en Bartiméus

Toegankelijk stemmen

Stembureaus moeten volgens de Kieswet toegankelijk zijn voor alle bezoekers. De Rijksoverheid stelt dat dit vanaf januari 2019 geldt voor 100% van de stembureaus, iets wat Bartiméus van harte ondersteunt.

Onderstaande documenten bieden praktische handvatten om de visuele toegankelijkheid van stembureaus te verbeteren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om duidelijke informatie over de route naar het stemlokaal, bewegwijzeringsborden op de locatie of verlichting. 

Bartiméus adviseert u graag verder om de aanbevelingen toe te passen.

 

 

Nieuws

‘Geweldig om samen met het Rijksmuseum kunst toegankelijker te maken’

Na een moeilijke periode heeft Severine Kas (43) haar plek gevonden bij het Adviescentrum Toegankelijkheid van Bartiméus. Hier zet ze zowel als architecte als ervaringsdeskundige haar (vak)kennis in. Een van haar projecten is bijvoorbeeld het Rijksmuseum toegankelijker maken.
Lees meer

Inclusie en visuele toegankelijkheid

Inclusie, het onbeperkt mee kunnen doen in de samenleving en je eigen leven kunnen leiden wat bij je past. Ook Bartiméus zet zich er volop voor in. In onze visuele samenleving kan het lastig zijn om je weg te vinden, keuzes te maken en je zelfstandigheid te behouden als je slechtziend of blind bent.
Lees meer