menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Team FabLab

Het team van het FabLab bestaat uit:

Dick Lunenborg

Dick Lunenborg fotoDick Lunenborg houdt zich bezig met de implementatie, kennisdeling en ontwikkeling van slimme technologie voor mensen met een meervoudige beperking zodat zij ook deel kunnen nemen aan de digitale samenleving.  Als mede oprichter van het Bartiméus FabLab is hij actief in verschillende multidisciplinaire settingen binnen onderwijs, wonen en ambulante dienstverlening. Daarnaast maakt hij deel uit van het innovatieteam ICT4VIP, welke nieuwe technologieën probeert te vertalen in mogelijkheden voor mensen met een beperking.  Talloze interne en externe projecten hebben geresulteerd in bruikbare toepassingen voor mensen met een meervoudige beperking.

Telefoonnummer (06) 187 96 759 of dlunenborg@bartimeus.nl

Maaike Meerlo

Foto Maaike MeerloMaaike is sinds 2007 werkzaam bij Bartiméus. Maaike werkte ruim 10 jaar als invalkracht Woonbegeleider bij verschillende woningen op de locaties in Doorn en Zeist. Hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan met de verschillende cliënten die bij Bartiméus wonen, werken en naar school gaan. In 2016 raakte ze betrokken bij verschillende projecten van het FabLab. Hier ontdekte ze haar affiniteit met technologie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking (VVB). Inmiddels is zij een van de vaste medewerkers van het FabLab en probeert haar werkzaamheden uit te voeren vanuit het motto ‘Het kan wél’: ook mensen met VVB hebben recht op het mee kunnen doen aan de digitale samenleving.

Telefoonnummer: (06) 111 42 916 of mmeerlo@bartimeus.nl

Nienke Nijhof

foto Nienke NijhofNienke is sinds mei 2017 werkzaam bij het FabLab. Nienke is projectleider van verschillende projecten. Haar drijfveer is altijd hoe technologie daadwerkelijk een ondersteuning of hulpmiddel kan zijn voor de cliënt of zijn/haar begeleiders. Zij heeft veel ervaring met technologie in de gezondheidszorg, zowel bij non-profit organisaties als in de commerciële wereld. Tevens is zij in 2013 gepromoveerd op het onderwerp technologie voor mensen met dementie aan de Universiteit Twente.

Telefoon (06) 185 99 859 of nnijhof@bartimeus.nl

Eric van Heuvelen

Nadat Eric jarenlang heeft gewerkt als CTO-er (computer toegankelijkheidsonderzoek), zet Eric zich namens Dienstverlening in om andere instellingen in te lichten over het gebruik van technologie en innovatie voor mensen met een visuele en meervoudige beperking. Hij vertegenwoordigd de ambulante dienstverlening binnen het FabLab. Daarnaast heeft Eric veel kennis en expertise van hulpmiddelen, CVI, en doofblindheid.

Telefoonnummer (06) 413 78 94 of evheuvelen@bartimeus.nl

Nieuws

Eerste testdag OrCam MyEye bij Bartiméus in Rotterdam

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel - in de vorm van een mini-camera - voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan tijdens de eerste roadshow die Bartiméus op maandag 27 november in Rotterdam organiseert. Er zijn nog enkele plekken vrij, dus meld u snel aan!
Lees meer

Bartiméus en Aveleijn starten co-creatie ‘Cliënt ICT’

De innovatie-afdelingen van Bartiméus en zorgorganisatie Aveleijn gaan samenwerken op het gebied van technologie als hulpmiddel voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Het is onderdeel van een bredere samenwerking tussen beide zorginstellingen. De co-creatie heeft als doel de zelfstandigheid van cliënten te vergroten. En wat is er leuker dan een kijkje in de ‘keuken’ te nemen?! Dat deden onze collega’s Eric van Heuvelen en Karin Leeftink onlangs tijdens een innovatiemiddag van Aveleijn.
Lees meer

Agenda-items

Uittesten OrCam MyEye bij Bartiméus in Rotterdam

De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel - in de vorm van een mini-camera - voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en gezichten en voorwerpen herkennen. Test nu zelf of de MyEye iets voor u kan betekenen. Dit kan op de roadshow die Bartiméus op maandag 27 november in Rotterdam organiseert.
Lees meer