menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Team FabLab

Meer weten? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers.

Het team van FabLab bestaat uit:

Dick Lunenborg

Dick Lunenborg fotoDick Lunenborg houdt zich bezig met de implementatie, kennisdeling en ontwikkeling van slimme technologie voor mensen met een meervoudige beperking, zodat zij ook deel kunnen nemen aan de digitale samenleving. Als mede oprichter van Bartiméus FabLab is hij actief in verschillende multidisciplinaire settingen binnen onderwijs, wonen en ambulante dienstverlening. Daarnaast maakt Dick deel uit van het innovatieteam ICT4VIP, die nieuwe technologieën probeert te vertalen in mogelijkheden voor mensen met een beperking. Talloze interne en externe projecten hebben geresulteerd in bruikbare toepassingen voor mensen met een meervoudige beperking.

dlunenborg@bartimeus.nl / LinkedIn profiel

Maaike Meerlo

Foto Maaike MeerloMaaike is sinds 2007 werkzaam bij Bartiméus. Maaike werkte ruim 10 jaar als invalkracht woonbegeleider bij verschillende woningen op de locaties in Doorn en Zeist. Hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan met de verschillende cliënten die bij Bartiméus wonen, werken en naar school gaan. In 2016 raakte ze betrokken bij verschillende projecten van het FabLab. Hier ontdekte ze haar affiniteit met technologie voor mensen met een visuele- en verstandelijke beperking (VVB). Inmiddels is zij een van de vaste medewerkers van FabLab en probeert ze haar werkzaamheden uit te voeren vanuit het motto ‘Het kan wél’: ook mensen met VVB hebben recht op het mee kunnen doen aan de digitale samenleving.

mmeerlo@bartimeus.nl / LinkedIn profiel

Nienke Nijhof

foto Nienke NijhofNienke is sinds mei 2017 werkzaam bij het FabLab. Nienke is projectleider van verschillende projecten. Haar drijfveer is altijd hoe technologie daadwerkelijk een ondersteuning of hulpmiddel kan zijn voor de cliënt of zijn/haar begeleiders. Zij heeft veel ervaring met technologie in de gezondheidszorg, zowel bij non-profit organisaties als in de commerciële wereld. Ook promoveerde Nienke in 2013 op het onderwerp technologie voor mensen met dementie aan de Universiteit Twente.

nnijhof@bartimeus.nl / LinkedIn profiel

Eric van Heuvelen

Na een opleiding in elektronica en computertechniek heeft Eric de overstap gemaakt naar de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij heeft jarenlang als Z-verpleegkunde gewerkt en daarna als CTO-er (onderzoeker computer toegankelijkheid) binnen Bartiméus. De combinatie van techniek, 'de zorg' en jarenlange ervaring in het werken met mensen met een visuele beperking vormt de basis waarmee Eric vanuit het FabLab werkt. Hij zet zich voornamelijk in om het gebruik van technologie en innovaties voor mensen met een visuele- en verstandelijke beperking te promoten.

Eric vertegenwoordigt de ambulante dienstverlening binnen het FabLab. Daarnaast heeft hij veel expertise op het gebied van hulpmiddelen, CVI en doofblindheid.

 evheuvelen@bartimeus.nl / LinkedIn profiel

Nieuws

Vijf innovatieve producten die cliënt sterker maken

Hoe kunnen zorgorganisaties het beste gebruikmaken van technologie in de zorg? Maaike Meerlo van Bartiméus, werkt in het innovatie FabLab, waar ze samen met cliënten technologische oplossingen zoekt om hen zo zelfstandig mogelijk te maken. Ze tipt vijf innovatieve consumentenproducten die veel verschil kunnen maken, ook als je een beperking hebt. Dit artikel is recent verschenen in het magazine Connectief van CNV Zorg & Welzijn.
Lees meer

Inzet van technologie: appeltje eitje?!

Mensen met een visuele en verstandelijke beperking kun je zo veel meer beleving en zelfstandigheid bieden met producten die in elke elektronicashop te koop zijn! Bartiméus laat het donderdag zien op het jaarlijkse EMB-congres voor ouders en begeleiders van mensen met een ernstige meervoudige beperking.
Lees meer