menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Team FabLab

Het team van het FabLab bestaat uit:

Dick Lunenborg

Dick Lunenborg fotoDick Lunenborg houdt zich bezig met de implementatie, kennisdeling en ontwikkeling van slimme technologie voor mensen met een meervoudige beperking zodat zij ook deel kunnen nemen aan de digitale samenleving.  Als mede oprichter van het Bartiméus FabLab is hij actief in verschillende multidisciplinaire settingen binnen onderwijs, wonen en ambulante dienstverlening. Daarnaast maakt hij deel uit van het innovatieteam ICT4VIP, welke nieuwe technologieën probeert te vertalen in mogelijkheden voor mensen met een beperking.  Talloze interne en externe projecten hebben geresulteerd in bruikbare toepassingen voor mensen met een meervoudige beperking.

Telefoonnummer (06) 187 96 759 of dlunenborg@bartimeus.nl

Maaike Meerlo

Foto Maaike MeerloMaaike is sinds 2007 werkzaam bij Bartiméus. Maaike werkte ruim 10 jaar als invalkracht Woonbegeleider bij verschillende woningen op de locaties in Doorn en Zeist. Hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan met de verschillende cliënten die bij Bartiméus wonen, werken en naar school gaan. In 2016 raakte ze betrokken bij verschillende projecten van het FabLab. Hier ontdekte ze haar affiniteit met technologie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking (VVB). Inmiddels is zij een van de vaste medewerkers van het FabLab en probeert haar werkzaamheden uit te voeren vanuit het motto ‘Het kan wél’: ook mensen met VVB hebben recht op het mee kunnen doen aan de digitale samenleving.

Telefoonnummer: (06) 111 42 916 of mmeerlo@bartimeus.nl

Nienke Nijhof

foto Nienke NijhofNienke is sinds mei 2017 werkzaam bij het FabLab. Nienke is projectleider van verschillende projecten. Haar drijfveer is altijd hoe technologie daadwerkelijk een ondersteuning of hulpmiddel kan zijn voor de cliënt of zijn/haar begeleiders. Zij heeft veel ervaring met technologie in de gezondheidszorg, zowel bij non-profit organisaties als in de commerciële wereld. Tevens is zij in 2013 gepromoveerd op het onderwerp technologie voor mensen met dementie aan de Universiteit Twente.

Telefoon (06) 185 99 859 of nnijhof@bartimeus.nl

Eric van Heuvelen

Nadat Eric jarenlang heeft gewerkt als CTO-er (computer toegankelijkheidsonderzoek), zet Eric zich namens Dienstverlening in om andere instellingen in te lichten over het gebruik van technologie en innovatie voor mensen met een visuele en meervoudige beperking. Hij vertegenwoordigd de ambulante dienstverlening binnen het FabLab. Daarnaast heeft Eric veel kennis en expertise van hulpmiddelen, CVI, en doofblindheid.

Telefoonnummer (06) 413 78 94 of evheuvelen@bartimeus.nl

Nieuws

Bartiméus innovaties in race voor Gehandicaptenzorgprijs 2018

Van de 10 innovaties voor de Gehandicaptenzorgprijs, zijn er 2 van Bartiméus. Doel van de zorgprijs is om gehandicaptenzorginstellingen te stimuleren tot kennisontwikkeling en om kwaliteitsverbetering te belonen en zo de kwaliteit van leven van mensen met een beperking te vergroten. Bartiméus zoekt - samen met cliënten - naar mogelijkheden, aanpassingen en vernieuwingen om het dagelijks leven te vergemakkelijken. We voelen ons vereerd dat 'Zie je wel' én 'Beacons bootcamp' kans maken op de prijs.
Lees meer

Op bezoek bij Dick Lunenborg van Bartiméus

Dick Lunenborg werkt al 17 jaar als ICT-deskundige bij Bartiméus Onderwijs. Bij de Bosschool van Bartiméus worden slechtziende en blinde leerlingen met een verstandelijke beperking begeleid. Hij heeft veel kennis en ervaring opgedaan met het inzetten en ontwikkelen van methodieken en trainingen die aansluiten op mogelijkheden en talenten van de leerlingen van de Bosschool. ‘Gewoon waar het kan, speciaal waar het moet’, is het uitgangspunt van alle scholen van Bartiméus.
Lees meer

Ervaringsverhalen

‘Een verademing om te horen waar geluiden vandaan komen’

Liever doof of blind? Een vraag die goedziende mensen nog weleens willen stellen. Het beantwoorden ervan blijkt onmogelijk! Maar wat als het realiteit is en je zowel weinig hoort als ziet én je weet dat dit slechter wordt? Oud-cliënt Annie Struijk (68) kampt sinds haar jeugd met Usher* wat haar fiks beperkt heeft in haar doen en laten. Maar sinds 2017 hoort ze veel beter. Annie is geopereerd, heeft een tweede cochleaire implantaat (afgekort CI) en sindsdien gaat er een wereld voor haar open.
Lees meer