menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Team FabLab

Het team van het FabLab bestaat uit:

Dick Lunenborg

Dick Lunenborg fotoDick Lunenborg houdt zich bezig met de implementatie, kennisdeling en ontwikkeling van slimme technologie voor mensen met een meervoudige beperking zodat zij ook deel kunnen nemen aan de digitale samenleving.  Als mede oprichter van het Bartiméus FabLab is hij actief in verschillende multidisciplinaire settingen binnen onderwijs, wonen en ambulante dienstverlening. Daarnaast maakt hij deel uit van het innovatieteam ICT4VIP, welke nieuwe technologieën probeert te vertalen in mogelijkheden voor mensen met een beperking.  Talloze interne en externe projecten hebben geresulteerd in bruikbare toepassingen voor mensen met een meervoudige beperking.

Telefoonnummer (06) 187 96 759 of dlunenborg@bartimeus.nl

Maaike Meerlo

Foto Maaike MeerloMaaike is sinds 2007 werkzaam bij Bartiméus. Maaike werkte ruim 10 jaar als invalkracht Woonbegeleider bij verschillende woningen op de locaties in Doorn en Zeist. Hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan met de verschillende cliënten die bij Bartiméus wonen, werken en naar school gaan. In 2016 raakte ze betrokken bij verschillende projecten van het FabLab. Hier ontdekte ze haar affiniteit met technologie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking (VVB). Inmiddels is zij een van de vaste medewerkers van het FabLab en probeert haar werkzaamheden uit te voeren vanuit het motto ‘Het kan wél’: ook mensen met VVB hebben recht op het mee kunnen doen aan de digitale samenleving.

Telefoonnummer: (06) 111 42 916 of mmeerlo@bartimeus.nl

Nienke Nijhof

foto Nienke NijhofNienke is sinds mei 2017 werkzaam bij het FabLab. Nienke is projectleider van verschillende projecten. Haar drijfveer is altijd hoe technologie daadwerkelijk een ondersteuning of hulpmiddel kan zijn voor de cliënt of zijn/haar begeleiders. Zij heeft veel ervaring met technologie in de gezondheidszorg, zowel bij non-profit organisaties als in de commerciële wereld. Tevens is zij in 2013 gepromoveerd op het onderwerp technologie voor mensen met dementie aan de Universiteit Twente.

Telefoon (06) 185 99 859 of nnijhof@bartimeus.nl

Eric van Heuvelen

Nadat Eric jarenlang heeft gewerkt als CTO-er (computer toegankelijkheidsonderzoek), zet Eric zich namens Dienstverlening in om andere instellingen in te lichten over het gebruik van technologie en innovatie voor mensen met een visuele en meervoudige beperking. Hij vertegenwoordigd de ambulante dienstverlening binnen het FabLab. Daarnaast heeft Eric veel kennis en expertise van hulpmiddelen, CVI, en doofblindheid.

Telefoonnummer (06) 413 78 94 of evheuvelen@bartimeus.nl

Nieuws

'Een fijner thuis' centraal bij Bartiméus tijdens ZieZo

Vanuit Bartiméus bieden wij u, als u slechtziend of blind bent, graag een fijner thuis. Door slimme tips en hulpmiddelen die u zelf kunt toepassen. Met persoonlijke ondersteuning en adviezen van onze deskundige collega’s. En met zelfs de mogelijkheid om bij ons te wonen als dat voor u de best passende oplossing is. Kom naar onze stands tijdens ZieZo-beurs 2018 op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart en ontdek de vele (handige) mogelijkheden op het gebied van thuis.
Lees meer

Maar zestig pixels kunnen zien: wereld van verschil voor Jeroen, die blind was

'Ik zie ineens weer mooie lichtjes en contouren, het is fantastisch' Blinden kunnen dankzij hersenprotheses of netvlieschips weer 'zien'. De vorderingen zijn spectaculair, al zijn er nog veel beren op de weg. Voor Jeroen Perk zijn de zestig pixels die hij weer kan waarnemen al een wereld van verschil: 'Voor mij is het een wonder.'
Lees meer

Agenda-items

ZieZo-beurs 2018: dé beurs voor mensen met een visuele beperking

De ZieZo-beurs is op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart in Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs is beslist de moeite waard voor iedereen met een visuele beperking, maar ook voor het netwerk om u heen. Familie, vrienden, begeleiders én iedereen die beroepsmatig te maken heeft met minder of geen zicht. Naast dat het een gezellige beurs is, staat ZieZo garant voor de nieuwste gadgets, boeiende presentaties en praktijkgerichte workshops. Bartiméus is er ook weer bij. Wij bieden u graag 'Een fijner thuis'.
Lees meer

EXTRA testdag OrCam MyEye bij Bartiméus in Deventer

Vanwege de vele aanmeldingen voor de OrCam My Eye roadshow, hebben we besloten om een extra testdag te organiseren en wel op vrijdag 26 januari van 13.00 - 17.00 uur in Deventer. De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en zelfs gezichten en voorwerpen herkennen. Kom naar de roadshow als u wilt weten wat OrCam MyEye voor uw zelfstandigheid kan betekenen.
Lees meer