menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

De mensen achter de innovatie

Meer weten over de inzet van slimme technologie en de aanpak van Bartiméus? Neem contact op met een van onze Bartiméus experts.


Lyanne Feddema, Innovatie Strateeg

 

 

 

Dick Lunenborg Projectleider ICT4VIP /
een van de oprichters van FabLab

Dick Lunenborg houdt zich bezig met de implementatie, kennisdeling en ontwikkeling van slimme technologie voor personen met een meervoudige beperking, zodat zij ook deel kunnen nemen aan de digitale samenleving. Als co-founder van het Bartiméus FabLab, maakt hij deel uit van het innovatieteam ICT4VIP en is actief in diverse multidisciplinaire settingen binnen en buiten Nederland.

Foto Maaike Meerlo

Maaike Meerlo
Innovator en projectmedewerker FabLab

'Motto? Het kan wél!'

Maaike heeft haar ervaring bij Bartiméus opgedaan als woonbegeleider. Dat is van grote waarde in haar huidige functie. Ze weet wat de behoeften van cliënten zijn, kan zich verplaatsen in de begeleiders en ziet heel veel kansen in technologie.’

Foto Nienke NijhofNienke Nijhof
Projectleider ICT4VIP en FabLab /eHealth

'eHealth moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor blinde en slechtziende mensen'

Nienke heeft jarenlange ervaring in de wereld van innovatie, technologie en zorg, zowel aan de commerciële als non-profit kant. Zij is in 2013 gepromoveerd op het onderwerp eHealth voor mensen met dementie. Binnen Bartiméus is zij verantwoordelijk voor verschillende innovatieprojecten en tevens voor de opschaling van eHealth diensten voor onze cliënten.

Paul de NooijPaul de Nooij
Projectleider ICT4VIP

'Altijd op zoek naar zinvolle technologie'

Paul ziet het als een uitdaging om samen met cliënten innovatieve oplossingen te vinden voor de problemen die zij ervaren. Bij ICT4VIP probeert hij nieuwe mogelijkheden die technologie biedt te vertalen naar praktische oplossingen voor mensen met een visuele beperking. Paul heeft zich gespecialiseerd in wayfinding: in- en outdoor navigatietechnologieën voor blinden en slechtzienden, en zodoende projecten geleid omtrent beacons, Wayfindr en de Virtuele Geleidelijn.

Eric van Heuvelen
Eric van Heuvelen
Adviseur technologie en toegankelijkheid

‘Er zijn zoveel lowtech oplossingen waardoor je zelfstandigheid en zelfregie op gang kunt krijgen van cliënten met een visuele en verstandelijke beperking.'

 

 

Eric Velleman

Eric Velleman Innovatie expert / Accessibility

'Mensen met een functionele beperking worden bij ICT-ontwikkelingen toch vaak over het hoofd gezien. Daarom zet ik me nog steeds in om ICT ook voor hen toegankelijk te maken.'

 

Foto Niels OttenNiels Otten
Developer

Als recent afgestudeerd mediatechnoloog houdt Niels zich bezig met het creëren van technologische toepassingen. Hij zet een probleem om in een innovatieve oplossing en is in staat deze af te stemmen op de behoefte van de cliënt. Hij heeft gewerkt aan verschillende projecten zoals AudioToGo, de slimme deurbel en diverse domotica-projecten ten behoeve van mensen met een visusbeperking.