menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Nieuws en publicaties

Toekomstscenario's technologie?

Nieuwsberichten gerelateerd aan technologie voor mensen met een meervoudige beperking:

Nieuwsberichten gerelateerd aan technologie voor mensen met doofblindheid:

Op de school van Bartiméus; leerlingen aan de slag met technologiePublicaties op andere websites

Nieuws

SAVE THE DATE: 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' voor zorgverleners

Problemen met zien en/of horen blijven vaak onopgemerkt bij ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor hun relaties met belangrijke naasten én ervoor zorgen dat de geboden zorg en ondersteuning niet optimaal aansluit. Tijdens de Kennismarkt 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' op donderdag 9 april 2020 in Ermelo leren zorgverleners hoe zij visuele en auditieve beperkingen beter kunnen signaleren. Ook geven we handvatten om de relatie tussen cliënt en professional te verbeteren.
Lees meer

Pilot met online groepscoaching jongeren

Slechtziend of blind zijn. Wat doet dit met je? Hoe werkt dat door in je relaties? En hoe kun je daarbij ondersteund worden? Experts van Bartiméus delen vandaag hun kennis en projecten op een landelijke kennisdag voor onderzoekers en professionals over dit onderwerp. Nieuw is onder meer onze pilot met e-Health voor jongeren. 'Onder begeleiding positieve ervaringen uitwisselen.'
Lees meer

Agenda-items

Symposium EyeBeacons: Wayfinding voor mensen met visuele beperking

vindt plaats op dinsdag 10 december 2019 Op dinsdag 10 december hoort u de laatste inzichten op het gebied van navigatie technologie voor mensen met een visuele beperking in NL. Daarnaast kunt u deelnemen aan het debat over dé wayfinding technologie van de toekomst. Bartiméus professional Paul de Nooij is een van de sprekers. Hij geeft een presentatie over nieuwe innovatieve technologieën die mensen kunnen ondersteunen in het vinden van de weg buiten of in een gebouw. Interesse? Meld u snel aan!
Lees meer

SAVE THE DATE: 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' voor zorgverleners

vindt plaats op donderdag 9 april 2020 Problemen met zien en/of horen blijven vaak onopgemerkt bij ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor hun relaties met belangrijke naasten én ervoor zorgen dat de geboden zorg en ondersteuning niet optimaal aansluit. Tijdens de Kennismarkt 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' op donderdag 9 april 2020 in Ermelo leren zorgverleners hoe zij visuele en auditieve beperkingen beter kunnen signaleren.
Lees meer