menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Nieuwe technologie

Technologie is voor blinden en slechtzienden heel belangrijk. Het maakt het verschil tussen thuis op de bank en zelfstandig eropuit met de trein. Tussen weinig contact en een druk sociaal leven. Daarom maakt Bartiméus werk van technologie. Dat doen we met het programma ICT4VIP, waaraan verschillende deskundigen meewerken. Zij zoeken naar en testen technologieën en apparaten die blinden en slechtzienden ondersteuning bieden en meer zelfstandigheid geven in het dagelijks leven.   

Nieuws

Technologieën die cliënt sterker maken

Technologie kan helpen bij mensen met een visuele en een verstandelijke beperking. Caro Mooij en Silvia Vermeulen, beiden werkzaam bij Bartiméus, laten cliënten van ’s Heeren Loo kennismaken met technologie tijdens het ‘technologisch spreekuur’. Maar ook cliënten van andere zorginstellingen kunnen gebruikmaken van deze expertise van Bartiméus. Zorginstelling ’s Heeren Loo plaatste er onlangs dit ervaringsverhaal over.
Lees meer

Bartiméus over spraakgestuurde applicaties op Open Voice

Afgelopen dinsdag gaf onze collega Emma Heitbrink een presentatie tijdens het event ‘Open Voice’ in Amsterdam. Een event over spraakinterfaces waarbij kennis delen, updates geven en nieuwe toepassingen laten zien centraal staan. ‘Een mooie gelegenheid om onze expertise en kennis over nieuwe technologieën in combinatie met een visuele beperking te delen.'
Lees meer