menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Hulpmiddelen meervoudig beperkten

Schappen vol technische snufjes

Op het terrein van Bartiméus in Doorn staan een school, een bank, een sportcentrum, een kerk én het FabLab. In deze innovatieve werkplaats ontwikkelen wij technische hulpmiddelen voor onze cliënten. "Ons doel is de zelfstandigheid van onze cliënten te vergroten. Slimme technologische snufjes kunnen daar echt bij helpen", vertelt Maaike Meerlo, projectmedewerker FabLab. In het FabLab liggen de schappen er vol van. Cliënten kunnen de hulpmiddelen testen en gebruiken. "Maar we gaan ook voor cliënten op zoek naar of ontwikkelen zelf nieuwe hulpmiddelen. Zo hebben we samen met bewoner Daan een navigatiepet ontworpen die gaat trillen als hij in de buurt van een muur komt. Het resultaat? Daan stoot zijn hoofd niet meer. Hij vindt de pet echt geweldig! Stoer ook!" 

Bent u zorgprofessional en wilt u hulp en advies bij het inzetten van technologie voor uw cliënt(en)? Lees dan meer over wat wij doen voor zorgprofessionals. Of neem contact op met Ine Woudstra, relatiebeheerder, iwoudstra@bartimeus.nl of 06-413 520 36.

      

Nieuws

Technologieën die cliënt sterker maken

Technologie kan helpen bij mensen met een visuele en een verstandelijke beperking. Caro Mooij en Silvia Vermeulen, beiden werkzaam bij Bartiméus, laten cliënten van ’s Heeren Loo kennismaken met technologie tijdens het ‘technologisch spreekuur’. Maar ook cliënten van andere zorginstellingen kunnen gebruikmaken van deze expertise van Bartiméus. Zorginstelling ’s Heeren Loo plaatste er onlangs dit ervaringsverhaal over.
Lees meer

Bartiméus over spraakgestuurde applicaties op Open Voice

Afgelopen dinsdag gaf onze collega Emma Heitbrink een presentatie tijdens het event ‘Open Voice’ in Amsterdam. Een event over spraakinterfaces waarbij kennis delen, updates geven en nieuwe toepassingen laten zien centraal staan. ‘Een mooie gelegenheid om onze expertise en kennis over nieuwe technologieën in combinatie met een visuele beperking te delen.'
Lees meer