menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Contact en openingstijden

Het FabLab is alle werkdagen open tussen 9.00 uur en 17.00uur. We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen of om een keer af te spreken met een van onze medewerkers. Bel wel even van te voren, anders zijn we er misschien niet.

Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via het formulier op deze website of per mail aan fablab@bartimeus.nl.

Bezoekadres:

Fablab Bartiméus
Oude Arnhemsebovenweg 3
3941XM Doorn

Tel:  (0343) 52 67 16

Het FabLab bevindt zich in de Bosschool, de Verbrede School, eerste verdieping aan het eind van de lange gang rechts.

Nieuws

Bartiméus innovaties in race voor Gehandicaptenzorgprijs 2018

Van de 10 innovaties voor de Gehandicaptenzorgprijs, zijn er 2 van Bartiméus. Doel van de zorgprijs is om gehandicaptenzorginstellingen te stimuleren tot kennisontwikkeling en om kwaliteitsverbetering te belonen en zo de kwaliteit van leven van mensen met een beperking te vergroten. Bartiméus zoekt - samen met cliënten - naar mogelijkheden, aanpassingen en vernieuwingen om het dagelijks leven te vergemakkelijken. We voelen ons vereerd dat 'Zie je wel' én 'Beacons bootcamp' kans maken op de prijs.
Lees meer

Op bezoek bij Dick Lunenborg van Bartiméus

Dick Lunenborg werkt al 17 jaar als ICT-deskundige bij Bartiméus Onderwijs. Bij de Bosschool van Bartiméus worden slechtziende en blinde leerlingen met een verstandelijke beperking begeleid. Hij heeft veel kennis en ervaring opgedaan met het inzetten en ontwikkelen van methodieken en trainingen die aansluiten op mogelijkheden en talenten van de leerlingen van de Bosschool. ‘Gewoon waar het kan, speciaal waar het moet’, is het uitgangspunt van alle scholen van Bartiméus.
Lees meer

Ervaringsverhalen

‘Een verademing om te horen waar geluiden vandaan komen’

Liever doof of blind? Een vraag die goedziende mensen nog weleens willen stellen. Het beantwoorden ervan blijkt onmogelijk! Maar wat als het realiteit is en je zowel weinig hoort als ziet én je weet dat dit slechter wordt? Oud-cliënt Annie Struijk (68) kampt sinds haar jeugd met Usher* wat haar fiks beperkt heeft in haar doen en laten. Maar sinds 2017 hoort ze veel beter. Annie is geopereerd, heeft een tweede cochleaire implantaat (afgekort CI) en sindsdien gaat er een wereld voor haar open.
Lees meer