menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Contact en openingstijden

Het FabLab is alle werkdagen open tussen 9.00 uur en 17.00uur. We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen of om een keer af te spreken met een van onze medewerkers. Bel wel even van te voren, anders zijn we er misschien niet.

Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via het formulier op deze website of per mail aan fablab@bartimeus.nl.

Bezoekadres:

Fablab Bartiméus
Oude Arnhemsebovenweg 3
3941XM Doorn

Tel:  (0343) 52 67 16

Het FabLab bevindt zich in de Bosschool, de Verbrede School, eerste verdieping aan het eind van de lange gang rechts.

Nieuws

'Een fijner thuis' centraal bij Bartiméus tijdens ZieZo

Vanuit Bartiméus bieden wij u, als u slechtziend of blind bent, graag een fijner thuis. Door slimme tips en hulpmiddelen die u zelf kunt toepassen. Met persoonlijke ondersteuning en adviezen van onze deskundige collega’s. En met zelfs de mogelijkheid om bij ons te wonen als dat voor u de best passende oplossing is. Kom naar onze stands tijdens ZieZo-beurs 2018 op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart en ontdek de vele (handige) mogelijkheden op het gebied van thuis.
Lees meer

Maar zestig pixels kunnen zien: wereld van verschil voor Jeroen, die blind was

'Ik zie ineens weer mooie lichtjes en contouren, het is fantastisch' Blinden kunnen dankzij hersenprotheses of netvlieschips weer 'zien'. De vorderingen zijn spectaculair, al zijn er nog veel beren op de weg. Voor Jeroen Perk zijn de zestig pixels die hij weer kan waarnemen al een wereld van verschil: 'Voor mij is het een wonder.'
Lees meer

Agenda-items

ZieZo-beurs 2018: dé beurs voor mensen met een visuele beperking

De ZieZo-beurs is op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart in Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs is beslist de moeite waard voor iedereen met een visuele beperking, maar ook voor het netwerk om u heen. Familie, vrienden, begeleiders én iedereen die beroepsmatig te maken heeft met minder of geen zicht. Naast dat het een gezellige beurs is, staat ZieZo garant voor de nieuwste gadgets, boeiende presentaties en praktijkgerichte workshops. Bartiméus is er ook weer bij. Wij bieden u graag 'Een fijner thuis'.
Lees meer

EXTRA testdag OrCam MyEye bij Bartiméus in Deventer

Vanwege de vele aanmeldingen voor de OrCam My Eye roadshow, hebben we besloten om een extra testdag te organiseren en wel op vrijdag 26 januari van 13.00 - 17.00 uur in Deventer. De OrCam MyEye is een nieuw hulpmiddel voor mensen die slechtziend of blind zijn. De MyEye kan teksten lezen en zelfs gezichten en voorwerpen herkennen. Kom naar de roadshow als u wilt weten wat OrCam MyEye voor uw zelfstandigheid kan betekenen.
Lees meer