menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Contact en openingstijden

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op. Het FabLab is alle werkdagen geopend van 9.00 - 17.00 uur.

Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via het webformulier op deze website of per mail aan fablab@bartimeus.nl of ict4vip@bartimeus.nl.

Bezoekadres:

Fablab Bartiméus
Oude Arnhemsebovenweg 3
3941XM Doorn
Telefoon 0343 - 52 67 16

Het FabLab bevindt zich in de Bosschool, de Verbrede School, de eerste verdieping aan het eind van de lange gang rechts.

Bent u zorgprofessional en wilt u ondersteuning en advies bij het inzetten van technologie voor uw cliënt(en)? Neem dan rechtstreeks contact op met Ine Woudstra, relatiebeheerder, iwoudstra@bartimeus.nl of mobiel 06 - 413 520 36.

Nieuws

Veelbelovende innovaties voor jong en oud

Kinderen van nu groeien op in een digitale omgeving. Reden voor Bartiméus om een proef te doen met robot Tessa bij diagnostische onderzoeken. Heleen Veen, orthoptist: ‘Het gemak waarmee kinderen de robot begroetten was zo mooi om te zien. Tessa sprak ze aan bij hun voornaam en gaf ze complimenten. Dat vonden ze grappig. Ze bleven Tessa verwachtingsvol aankijken. Zou ze nog iets gaan zeggen?'
Lees meer

Navilens app helpt je vinden wat je zoekt

Paul de Nooij, projectleider ICT4VIP bij Bartiméus, is met zijn team steeds op zoek naar (nieuwe) bruikbare technologieën. Hij vindt het een uitdaging om - samen met cliënten die blind of slechtziend zijn - innovatieve oplossingen te vinden voor de problemen die zij ervaren. Een mooi voorbeeld daarvan is de Navilens. Een handige innovatie die wellicht ook in Nederland in te zetten is voor treinreizigers, museumbezoekers en studenten die niet of slecht zien. Maar wat is het en wat kun je ermee?
Lees meer