menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Contact en openingstijden

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op. Het FabLab is alle werkdagen geopend van 9.00 - 17.00 uur.

Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via het webformulier op deze website of per mail aan fablab@bartimeus.nl.

Bezoekadres:

Fablab Bartiméus
Oude Arnhemsebovenweg 3
3941XM Doorn
Telefoon 0343 - 52 67 16

Het FabLab bevindt zich in de Bosschool, de Verbrede School, de eerste verdieping aan het eind van de lange gang rechts.

Bent u zorgprofessional en wilt u hulp en advies bij het inzetten van technologie voor uw cliënt(en)? Neem dan rechtstreeks contact op met Ine Woudstra, relatiebeheerder, iwoudstra@bartimeus.nl of mobiel 06 - 413 520 36.

Nieuws

Beter de weg vinden via een ‘slim’ plafond

De weg vinden in een gebouw valt vaak niet mee als je slechtziend of blind bent. Je moet soms om hulp vragen en voelt je onzeker. Om dit op te lossen werkt Bartiméus aan de ontwikkeling van een ‘slim’ plafond dat mensen met een visuele beperking helpt om zich zelfstandig te oriënteren in een ruimte. De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt maakt het financieel mogelijk om dit project uit te voeren en zo kunnen wij met deze technologie bijdragen aan een beter leven voor mensen met een visuele beperking.
Lees meer

Online game in finale voor innovatieprijs

Maandag staan we in de finale van de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Bartiméus investeert veel in innovatie én productontwikkeling voor mensen met een visuele beperking. ‘Zie je wel’ is er een van. Vanuit een hulpvraag én samen met leerlingen, ouders en zorgprofessionals gemaakt. Yvonne Kruithof: ‘Het is een prachtige online game, waarmee we de sociale interactie van slechtziende kinderen kunnen stimuleren. De eerste resultaten zijn heel positief.’
Lees meer