menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Innovatie en Technologie

Contact en openingstijden

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op. Het FabLab is alle werkdagen geopend van 9.00 - 17.00 uur.

Natuurlijk kun je je vraag ook stellen via het webformulier op deze website of per mail aan fablab@bartimeus.nl of ict4vip@bartimeus.nl.

Bezoekadres:

Fablab Bartiméus
Oude Arnhemsebovenweg 3
3941XM Doorn
Telefoon 0343 - 52 67 16

Het FabLab bevindt zich in de Bosschool, de Verbrede School, de eerste verdieping aan het eind van de lange gang rechts.

Bent u zorgprofessional en wilt u ondersteuning en advies bij het inzetten van technologie voor uw cliënt(en)? Neem dan rechtstreeks contact op met Ine Woudstra, relatiebeheerder, iwoudstra@bartimeus.nl of mobiel 06 - 413 520 36.

Nieuws

Navilens app helpt je vinden wat je zoekt

Paul de Nooij, projectleider ICT4VIP bij Bartiméus, is met zijn team steeds op zoek naar (nieuwe) bruikbare technologieën. Hij vindt het een uitdaging om - samen met cliënten die blind of slechtziend zijn - innovatieve oplossingen te vinden voor de problemen die zij ervaren. Een mooi voorbeeld daarvan is de Navilens. Een handige innovatie die wellicht ook in Nederland in te zetten is voor treinreizigers, museumbezoekers en studenten die niet of slecht zien. Maar wat is het en wat kun je ermee?
Lees meer

SAVE THE DATE: 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' voor zorgverleners

Problemen met zien en/of horen blijven vaak onopgemerkt bij ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor hun relaties met belangrijke naasten én ervoor zorgen dat de geboden zorg en ondersteuning niet optimaal aansluit. Tijdens de Kennismarkt 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' op donderdag 9 april 2020 in Ermelo leren zorgverleners hoe zij visuele en auditieve beperkingen beter kunnen signaleren. Ook geven we handvatten om de relatie tussen cliënt en professional te verbeteren.
Lees meer

Agenda-items

SAVE THE DATE: 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' voor zorgverleners

vindt plaats op donderdag 9 april 2020 Problemen met zien en/of horen blijven vaak onopgemerkt bij ouderen of mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor hun relaties met belangrijke naasten én ervoor zorgen dat de geboden zorg en ondersteuning niet optimaal aansluit. Tijdens de Kennismarkt 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' op donderdag 9 april 2020 in Ermelo leren zorgverleners hoe zij visuele en auditieve beperkingen beter kunnen signaleren.
Lees meer