menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Behandeling en revalidatie bij NAH

Bij Bartiméus weten we uit ervaring hoe belangrijk het is dat de cliënt en diens familie zich meer gehoord en begrepen voelen.

Onderzoek en begeleiding

Bartiméus is specialist op het gebied van slechtziendheid en blindheid. Daarnaast heeft Bartiméus veel kennis over visuele problemen na hersenletsel.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Onderzoek. Als visuele klachten (mogelijk) in de hersenen tot stand komen, betrekken we naast een optometrist ook één van onze neuropsychologen. Zo komen we tot een betere diagnose. Bartiméus probeert in één dag alle onderzoeken te doen en direct een diagnose te stellen. Het onderzoek vindt plaats op een van onze locaties in Nederland.
  • Training/behandeling op locatie of thuis.

Bij Bartiméus kunnen we u op verschillende manieren trainingen/behandelingen bieden voor de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Zo kan een neuropsycholoog aanvullend neuropsychologisch onderzoek verrichten naar de denkfuncties. Dat biedt inzicht in de situatie.

Ergotherapeuten kunnen adviseren en helpen bij de inzet van hulpmiddelen. Denk daarbij aan het uitproberen van filterbrillen en prismabrillen, onderzoek naar de juiste verlichting en onderzoek naar lichtgevoeligheid. Of advies over de inrichting van uw huis, kijktraining, advies en ondersteuning bij het vergroten van uw mobiliteit (bijvoorbeeld een scootmobiel of tandem). Maar ook advies over het huishouden, zelfverzorging en hoe u uw energie kunt verdelen en op peil houden. Kortom: meedenken in praktische oplossingen;

Computeradviseurs kunnen helpen bij de inzet van computer, smartphone en tablet, eventueel met spraaksoftware;

Maatschappelijk werkers kunnen helpen bij de aanvraag van voorzieningen zoals taxi of dagbesteding;

Als iemand het zicht (deels) verliest, heeft dat blijvend veel impact. Rouwgevoelens kunnen regelmatig opspelen. Bartiméus biedt kennis en hulp op het gebied van verliesverwerking.

Begeleiding bij u thuis is mogelijk als het u veel energie kost om naar Bartiméus te komen.

Meer informatie