menu Sluit het hoofdmenu

Dossier Computers, telefoons & tablets

Automatisch wisselen tussen verschillende talen (spraakuitvoer)

uto tts is een handige Android app die automatisch de taal van een stuk tekst kan herkennen, en automatisch in de juiste taal voorleest. Zodra je de app opent wordt er automatisch gescand naar beschikbare talen en stemmen. Vervolgens kom je in een venster terecht waarin je 3 keuzes hebt:

Keuze 1 (standaard geselecteerd): None, hiermee schakel je de automatische taal herkenning uit.
Keuze 2: Dual languages: Woord bij woord taal herkenning.
Keuze 3: Auto language detect: Herkenning van de gehele tekst. Leest de tekst voor de meest juiste taal. Als de taal niet gevonden wordt, dan schakelt hij automatisch over naar de door de gebruiker als voorkeurstaal ingestelde taal.

Als je voor Keuze 3 kiest, kan je een voorkeurstaal instellen. Deze stel je in op Nederlands.

Vervolgens activeer je de knop ‘Go to Voice Settings’.
Hier heb je de mogelijkheid om een taal te selecteren. Vervolgens kies je in het zelfde scherm een beschikbare stem.
Dit pas je toe voor alle talen/stemmen die je wilt gebruiken. De stem wordt automatisch gedownload.

Om gebruik te maken van de Auto tts functie moet je nog wel instellen dat je voor ‘Uitvoer tekst naar spraak’ de Auto tts als synthesizer wilt gebruiken.

Hiervoor doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Ga naar Taal en invoer.
  3. Ga naar Opties tekst naar spraak.
  4. Selecteer de optie Auto TTS
  5. Bevestig met de OK knop.

Zodra je Talkback hebt geactiveerd wordt de tekst automatisch herkent en voorgelezen in de juiste taal.

Nieuws

VodafoneZiggo heeft oog voor blinden

Als je blind of slechtziend bent, is het vaak lastig om via websites en apps informatie te vinden. Om toch ook voor deze doelgroepen goed vindbaar te zijn, verplaatste VodafoneZiggo zich in hun positie. Met als doel beter bereikbaar zijn voor mensen met een visuele beperking. Bartiméus juicht dit van harte toe en deelt graag haar kennis. 'Wij willen dat iedereen volwaardig mee kan doen aan de maatschappij.'
Lees meer

ZIEN-app 1.2 weer beschikbaar

De Bartiméus ZIEN-app 1.2 is weer beschikbaar voor, zowel Android als Apple. Bartiméus wil met deze app op een creatieve manier de maatschappij bewust maken van de consequenties van een visuele beperking op het dagelijkse leven. Je ervaar wat je (niet) ziet als je een bepaalde oogaandoening hebt.
Lees meer

Agenda-items

Beurs INN-Zicht

vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2019 Op zaterdag 5 oktober a.s. tussen 10.00 – 15.00 uur wordt voor de 11e keer de Beurs INN-Zicht gehouden. INN-Zicht is een interessante en zeer veelzijdige beurs voor mensen die blind of slechtziend zijn, voor professionals werkzaam in de zorgsector, familie/mantelzorgers en belangstellenden.
Lees meer