menu Sluit het hoofdmenu

Specialist Digitale Toegankelijkheid

ICT toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Jij krijgt ’t voor elkaar.

Smartphones, tablets, laptops en computers, ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We communiceren via e-mail, Skype of WhatsApp, regelen onze bankzaken online en stippelen routes uit via Google Maps. Ontzettend handig natuurlijk, maar wat nu als je blind of slechtziend bent? Ook dan kunnen technologische hulpmiddelen zeer waardevol zijn. Mits ze goed toegankelijk zijn. En laat dat nu precies jouw expertise zijn.

Jouw rol als Specialist Digitale Toegankelijkheid bij Bartiméus in Zeist

Als geen ander weet jij welke mogelijkheden digitale toepassingen bieden voor mensen met een visuele beperking. Ze vergroten hun zelfstandigheid, vrijheid, flexibiliteit en gevoel van eigenwaarde. Digitale toegankelijkheid zou wat jou betreft daarom een ereplaats verdienen op de agenda van iedere organisatie. Bij Bartiméus krijg je de kans om jouw maatschappelijke betrokkenheid en ICT-kennis te combineren in een functie van betekenis. Als Specialist Digitale Toegankelijkheid ondersteun je cliënten met computeraanpassingen en ICT-hulpmiddelen die aansluiten bij hun wensen en mogelijkheden. Dit doe je vanuit je eigen werkplek op kantoor, op andere (woon)locaties van Bartiméus, op externe werkplekken of bij cliënten thuis. Waarbij elke cliënt en situatie weer anders is. In deze afwisselende rol maak je deel uit van een multidisciplinair team en ben jij verantwoordelijk voor het:

 • Adviseren en informeren van cliënten en betrokkenen over de verschillende mogelijkheden op het gebied van hulpmiddelen en aanpassingen.
 • Trainen van cliënten zodat zij zelfstandig kunnen werken met computeraanpassingen en ICT-hulpmiddelen.
 • Vastleggen van afspraken en voortgang in het digitale cliëntendossier.
 • Bijhouden van relevante ontwikkelingen en vakkennis.

Wij zijn Bartiméus

Wij zijn Bartiméus. Met zo’n 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. We zijn er voor hun naasten en voor de professionals om hen heen. Zij kunnen terecht bij ons expertisecentrum, in onze scholen en woonvoorzieningen, en bij de verschillende vormen van dagbesteding die we bieden. We stellen alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus 100% leven.

Wie ben jij?

Leraar, ICT-medewerker, zorgverlener, jij bent het allemaal en in willekeurige volgorde. Je zou bijna denken dat wij deze veelzijdige vacature speciaal voor jou bedacht hebben. In de functie van Specialist Digitale Toegankelijkheid komen al jouw talenten en vaardigheden perfect uit de verf. Je geduld en inlevingsvermogen, je ICT-kennis en didactische vaardigheden, gecombineerd met jouw drive om telkens weer de juiste oplossingen te bedenken. En of dit nog niet genoeg is, beschik je ook over:

 • Hbo-werk- en -denkniveau, bijvoorbeeld opgedaan met een zorg, agogische of didactische opleiding.
 • Uitgebreide ICT-kennis, onder andere op het gebied van Windows 10, Microsoft Office 365 en MacOS.
 • Kennis van Android en iOS
 • Ervaring in het geven van instructies en trainingen.
 • De vaardigheid om je afspraken en activiteiten efficiënt te plannen

Goed om te weten: Bartiméus wil de arbeidsparticipatie van mensen met een visuele beperking bevorderen. Als je een visuele beperking hebt, vragen we je met nadruk te solliciteren.

Wat bieden we jou

 • Een uitdagende baan waarbij je écht het verschil maakt voor een bijzondere doelgroep.
 • Een vast contract voor 32 - 36 uur per week.
 • Salaris passend bij je ervaring, op basis van de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 45) met een maximum van € 3.084 per maand.
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden in de vorm van een uitgebreid inwerktraject en diverse trainingen en opleidingen.
 • Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? Solliciteren is heel eenvoudig

Gebruik de link op onze vacaturepagina en de rest wijst zich vanzelf. De vacature staat open tot maandag 25 november. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Monica Schuman, Specialist Digitale Toegankelijkheid op 06-28498015.
We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

SOLLICITEER