menu Sluit het hoofdmenu

Leren voor een baan: REA College

Als het reguliere beroepsonderwijs niet voldoende aansluit bij jouw mogelijkheden kun je terecht bij REA College Nederland. Onze beroepsopleidingen hebben betaald werk als einddoel en worden daarom meestal gefinancierd door het UWV. Maar liefst 70% van de cursisten die bij ons scholing volgt, vindt een betaalde baan.

Gericht leren voor een baan?

Dat kan! Met begeleiding op je eigen school of alleen een advies over hulpmiddelen en aanpassing van je leer/werkplek? Bartiméus kan je goed op weg helpen. Wil je advies over je beroepskeuze of vervolgopleiding? Ook dan ben je bij Bartiméus aan het juiste adres.

Bartiméus heeft daarnaast ook haar eigen opleidingscentrum in Ermelo. REA College Bartiméus. Bij dit type onderwijs is het hoofddoel: leren voor een baan! Je kunt een leertraject volgen op verschillende niveaus en in verschillende richtingen: Zakelijke dienstverlening, ICT, Techniek, Zorg & Welzijn en Voedsel & Leefomgeving. Na dit maatwerktraject begeleiden wij je naar werk!

Stagebegeleiding

In het beroepsonderwijs is de praktijk een belangrijk onderdeel. Door een BPV-plek (BOL) of een leerwerkplek (BBL) maak je kennis met de werkpraktijk. Aan het eind van het beroepsonderwijs komt een baan in zicht.

Het kan lastig voor je zijn om een stage of baan te vinden of bepaalde beroepshandelingen uit te voeren. Bartiméus zoekt en begeleidt stages en banen in samenwerking met REA College Nederland en Werkpad. We stimuleren en coachen je om je eigen netwerk te gebruiken en zelf contacten te leggen. Wanneer je eenmaal een stage hebt gevonden, ondersteunen we je bij je stagegever in het inwerkproces en coachen je in je groei als werknemer.

Beroepsgerichte scholing

Het doel van elke opleiding bij REA College is het vinden en behouden van een betaalde baan die past bij jouw mogelijkheden. In het samenstellen van het opleidingsprogramma houden we rekening met jouw mogelijkheden en wensen voor het vinden van passend werk. Je volgt bij REA College een eigen traject; we noemen dit maatwerk. Er is dus geen standaard opleidingsprogramma dat iedereen volgt. Het onderwijs is individueel en er zijn geen klassikale lessen. We kopen opleidingsmodulen in die jou voorbereiden op werk. Tijdens de opleiding heb je een opleidingscoach die jouw vaste contactpersoon en begeleider is en die je ondersteunt bij het leerproces.

Talentenexpeditie

Speciaal voor de jongeren, die zich eerst nog willen orienteren is er de zogenaamde Talentenexpeditie, die 6 tot 8 weken duurt. In dit programma kun je aan de hand van hele praktische testjes, opdrachten en stagedagen een beter beeld krijgen van je mogelijkheden. Wil je meer weten over de talentenexpeditie? Bekijk dan onderstaande video.

Persoonsgerichte training

Bij het opleidingstraject bij REA College horen trainingen om jouw persoonlijke competenties te versterken, zoals 'Empowerment' en/of 'Goed zoals ik ben'. Het draagt bij aan een positief zelfbeeld, zelfstandigheid en het stimuleert om zelf de regie te nemen en te houden over jouw leven. Onze ervaring leert dat door de trainingen het eenvoudiger wordt werk te vinden en te behouden. Bij de sollicitatietraining wordt inzichtelijk gemaakt welke kwaliteiten je bezit, op welke wijze deze kwaliteiten in het sollicitatieproces aan de orde kunnen komen en op welke wijze je een functiebeperking vermeldt en bespreekt. Je kunt hierbij gebruik maken van Video CV. Indien nodig, kun je ook individuele coaching krijgen om aan iets te werken dat niet in een groep aan de orde kan komen.

SamenZelf

SamenZelf is de methodiek van REA college op de locaties van Bartiméus. Op de speciale website www.samenzelf.nl vind je meer over onze aanpak, manier van coachen en onze visie.

Contact 

Wil je meer weten over het REA College en de mogelijkheden die er zijn of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op!

Werkgever

Bent u werkgever en wilt u meer weten over het werken met iemand met een (visuele) beperking? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht!