Publicatieoverzicht

Spring naar resultaten

Filter publicaties

Boek: Aangeboren doofblindheid

Dit boek gaat over leven met aangeboren doofblindheid. Leven met aangeboren doofblindheid is niet gemakkelijk. Je neemt nauwelijks vanzelf informatie op uit de omgeving. Je hebt aanpassingen nodig om te kunnen communiceren met anderen. En het verkrijgen van overzicht over de omgeving is vele malen moeilijker. Daarom vereist doofblindheid een specifieke benadering.

Boek: Aangeboren doofblindheid Bestellen
Voorkant van het boek Aangeboren Doofblindheid

Boek: Individueel Verhuisprofiel en Verhuisplan

Verhuizen is niet ongewoon in het leven van personen met een verstandelijke en zintuiglijke beperking. Verhuizen kan een stressvolle gebeurtenis zijn en een grote impact hebben op iemands leven.
Om mensen met een verstandelijke en zintuiglijke beperking goed te kunnen ondersteunen bij een verhuizing heeft het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid het individueel verhuisprofiel en verhuisplan ontwikkeld. Om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen worden in dit boek richtlijnen en tips gegeven voor de ondersteuning voor, tijdens en na de verhuizing. Er is specifiek...

Boek: Individueel Verhuisprofiel en Verhuisplan Bestellen
Voorkant van het boek Individueel Verhuisprofiel en verhuisplan

Boek: Ouderen die moeite hebben met zien en horen

Bij het ouder worden hoort vaak achteruitgang van het zicht en het gehoor. Maar als allebei deze zintuigen beperkt functioneren, heeft dat een grote impact op het leven. Dit boek is bedoeld voor professionals in de ouderen- en gezondheidszorg. Maar ook ouderen zelf en hun familie en vrienden kunnen er veel aan hebben.

 

 

Boek: Ouderen die moeite hebben met zien en horen Bestellen
Voorkant van het boek Ouderen die moeite hebben met zien en horen

Book: Congenital deafblindness

Living with congenital deafblindness is not easy: you can gain very little information about your environment yourself, you need adaptations to be able to communicate with others and gaining control over your environment is extremely difficult. Therefore deafblindness requires a specific approach. This book provides practical information about deafblindness.

Book: Congenital deafblindness Bestellen
Voorkant boek Congenital deafblindness

Book: Guided by scent

‘Guided by scent’ is a practical book for professionals in healthcare and education who wish to work purposefully with scents in supporting people with intellectual impairments, deaf-blindness or dementia. In addition to background information, this book offers plenty of practical examples, formats and useful tips. There is also a lot of attention paid to the application of scents in daily practice. A fresh look at the use of odour in healthcare and education.

Book: Guided by scent Bestellen
Cover book 'Guided by scent'

Book: Individual relocation profile and relocation plan

Although moving house is not uncommon for people with intellectual and sensory disabilities, moving can be a stressful event and have a large impact on a person’s life. Bartiméus Expertise Centre Deafblindness has developed an individual relocation profile and relocation plan in order to support people with intellectual and sensory disabilities when moving house. To ensure the move proceeds as smoothly and efficiently as possible, this book provides guidelines and tips for the phases before, during and after the move. 

Book: Individual relocation profile and relocation plan Bestellen
Voorkant boek Individual relocation profile and relocation plan

Brochure: Doofblind Specifiek Wonen - binnen een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking

Om de zorg voor doofblinde mensen binnen een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking goed vorm te geven, adviseert en ondersteunt Bartiméus in het opzetten van doofblindenwoningen binnen deze organisaties. In deze publicatie laat het Bartiméus expertisecentrum Doofblindheid in vogelvlucht zien wat er komt kijken bij het opzetten van dat een doofblindenwoning.

Brochure: Doofblind Specifiek Wonen - binnen een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking Bestellen
Voorkant van de brochure Doofblind Specifiek Wonen

Brochure: Hoorhulpmiddelen

Deze publicatie beschrijft het gebruik van hoorhulpmiddelen bij personen die problemen hebben met zien én horen en die in een organisatie wonen voor personen met een verstandelijke beperking.

Brochure: Hoorhulpmiddelen Bestellen
Voorkant van de brochure Hoorhulpmiddelen

Brochure: Outdoor activiteiten

Deze uitgave helpt je om outdoor activiteiten met doofblinden voor te bereiden en uit te voeren. En om je te inspireren om aan de slag te gaan. Want niets is zo leuk als samen op avontuur te gaan!

Brochure: Outdoor activiteiten Bestellen
Voorkant van de brochure Outdooractiviteiten