menu Sluit het hoofdmenu

Onderzoek en Innovatie

Wij vergroten onze expertise door het ontwikkelen en onderbouwen van nieuwe kennis via wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met universiteiten, hogescholen en andere kenniscentra. Ook werken we aan praktische innovaties. Nieuwe kennis en inzichten delen we in wetenschappelijke publicaties, de Bartiméusreeks en via trainingen van de Bartiméus Academie.

Wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten

Wetenschappelijk onderzoek en innovatieprojecten worden onder andere gefinancierd door het ministerie van VWS, Bartiméus Fonds, Stichting Inzicht en de Europese Gemeenschap. Expertiseorganisatie Bartiméus en Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) starten 2021 met een bijzonder lectoraat ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’. Dit lectoraat wordt gefinancierd door het Bartiméus Fonds.

Daarnaast is Bartiméus samen met Visio en de Stichting Robbert Coppes verenigd in een samenwerkingsverband dat een gezamenlijke programmering nastreeft vanaf 2020. We hebben enkele concrete projecten verzameld als voorbeeld van hoe we door onderzoek en innovatieprojecten nieuwe inzichten verwerven.

Publicaties en presentaties

Onze kennis delen we op verschillende manieren met onze doelgroep, met professionals in de zorg, het onderwijs en andere organisaties en met wetenschappelijke onderzoekers en innovatiedeskundigen. De kenniswerkers van Bartiméus publiceren jaarlijks wetenschappelijke artikelen  en presenteren nieuwe kennis en inzichten tijdens congressen en symposia die Bartiméus zelf organiseert of tijdens (internationale) vakcongressen.

Bestelbare publicaties van Bartiméus

Bartiméus geeft zelf vakpublicaties en publiekspublicaties uit in de Bartiméus reeks. Dit gaat om boeken, dvd's en testmaterialen gemaakt die ook te bestellen zijn via de webwinkel. Het volledige overzicht van de publicaties over diverse thema's en onderwerpen kunt u vinden in het publicatieoverzicht op deze website

Trainingen

Voor professionals in zorg, het onderwijs, overheden en bedrijven biedt de Bartiméus Academie trainingen op een groot aantal thema’s.