menu Sluit het hoofdmenu

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Bartiméus werkt voortdurend aan het verder onderbouwen en verbeteren van dienstverlening. Wetenschappelijk onderzoek, opleiding en innovatie zetten wij structureel in om in de dagelijkse praktijk te werken volgens de laatste inzichten van de wetenschap.

Bestelbare publicaties van Bartiméus

Bartiméus heeft een reeks boeken, dvd's en testmaterialen gemaakt die ook te bestellen zijn via de webwinkel. Het volledige overzicht van de publicaties over diverse thema's en onderwerpen kunt u vinden in het publicatieoverzicht op deze website

Onderzoekslijnen Wetenschappelijk Onderzoek

Bartiméus kiest  voor een aantal onderzoekslijnen die wij uitvoeren in samenwerking met de best denkbare universitaire partners. Resultaten van onderzoek zijn peer-reviewed publicaties in wetenschappelijk tijdschriften en nieuwe onderbouwde interventies. Daarnaast participeert Bartiméus veel met collega-instellingen of andere partners in toegepast wetenschappelijk onderzoek, gericht op het ontwikkelen van nieuwe en het verbeteren van bestaande diensten en producten.

Overige onderzoeken (selectie)

Lopende onderzoeken

Afgeronde onderzoeken

  • Crowdingtraining (2014)
  • Methode Contact (2014)
    Doelstelling: evaluatie effectiviteit en praktijkvriendelijkheid van een communicatieprogramma voor de kwaliteit van de interactie en communicatie tussen cliënten en begeleiders
  • Heartbeat (2014)
    Doelstelling: Het uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van een technologisch hulpmiddel en bijbehorend interventieplan (Heartbeat) op de participatie en mate van basisveiligheid van personen met verschillende typen doofblindheid.

Wetenschappelijke publicaties

Bekijk onze wetenschappelijke publicaties.