menu Sluit het hoofdmenu

Workshop Zichtbaar in Werk voor professionals in sociaal domein

geplaatst op logo Zichtbaar in werk

Bent u als professional betrokken bij de begeleiding van blinde of slechtziende werknemers naar werk? Op 15 november verzorgt Bartiméus een workshop Zichtbaar in Werk op het congres over duurzame sociale werkgelegenheid (De Professional Centraal) in Driebergen. De eerste twee nieuwe aanmeldingen voor deze workshop hebben de hele dag gratis toegang tot het congres.

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor re-integratie naar werk van mensen die slechtziend of blind zijn. Voor het begeleiden van deze doelgroep hebben klantmanagers, jobcoaches en veel HR-professionals nog specifieke kennis en ervaring nodig.

Zichtbaar in Werk

Bartiméus zet zich in voor de pilot Zichtbaar in Werk, met als doel om de kennis bij gemeentes en andere (werkgevers) organisaties over werksituaties voor werknemers met een visuele beperking te vergroten.  En om daarmee vervolgens zo veel mogelijk jongeren met een visuele beperking aan een baan te helpen.

Workshop

Professionals kunnen tijdens onze presentatie op 15 november zelf de impact ervaren van ‘minder zien’; zowel praktisch, communicatief als sociaal. Getoond wordt tevens wat wel werkt, ondanks een visuele beperking. Voor een werkgever en de werknemer die blind of slechtziend zijn, is er hulp en zijn er diverse hulpmiddelen. Tijdens de presentatie ‘Zichtbaar in Werk' wordt ook hieraan aandacht besteed.

Aanbieding

De eerste twee aanmelders voor de workshop Zichtbaar in Werk om 11.15 uur krijgen gratis toegang tot het congres (kosten 75 euro exclusief BTW). Hiermee kunt u gebruikmaken van een compleet en gevarieerd programma van plenaire presentaties (o.a Frank Kalshoven, directeur van de Argumentenfabriek) en diverse workshops. Lunch en een hapje en drankje na afloop zijn inbegrepen. 

Aanmelden

Ga naar www.professionalcentraal.sbcm.nl en meldt u aan voor de workshop Zichtbaar in Werk om 11.15 uur.

Meer info

Voor meer informatie over Zichtbaar in Werk kunt u contact opnemen met Diane Massaar van Bartiméus Werkpad, e-mail dmassaar@bartimeus.nl