menu Sluit het hoofdmenu

Symposium ‘Gezin, ouderschap & beperking’ in Hermitage (GECANCELD)

geplaatst op Theatergroep Domino met Paula Sterkenburg

Op dinsdag 22 november vindt het symposium ‘Gezin, ouderschap & beperking’ in de Hermitage in Amsterdam plaats. Professionals en ouders presenteren deze dag de nieuwste inzichten en laatste onderzoeksresultaten over ouderschap bij een kind met een visuele en verstandelijke beperking. Het symposium is bedoeld voor professionals in de zorg en cliëntvertegenwoordigers.

*** Vanwege het achterblijven van de aanmeldingen is besloten om dit symposium NIET door te laten gaan. Krijgt in 2017 hopelijk een vervolg ***

Het symposium kent vele inspirerende sprekers die onder leiding van dagvoorzitter Paula Sterkenburg de aanwezigen meenemen in hun zienswijze over de mooie en uitdagende kanten van opvoeden en begeleiden. “We geven de stand van zaken op het gebied van orthopedagogiek bij kinderen met een visuele en verstandelijke beperking,” aldus Sterkenburg die werkt als GZ-psycholoog bij Bartiméus en verbonden is aan de VU Amsterdam. “Het wordt een inspirerende dag waarin veel facetten samenkomen en waarin we elkaar als professionals ontmoeten. Met het symposium willen we een bijdrage leveren aan de participatie van kinderen met een visuele en/of verstandelijke beperking in de maatschappij!”

Doel

Het doel van deze dag is om middels een gevarieerd programma kennis en ervaringen uit te wisselen zodat professionals en cliëntvertegenwoordigers nog beter maatwerkbegeleiding kunnen geven in de zorg aan ouders met een kind met een beperking.

Sprekers

Tijdens het ochtendprogramma geven diverse hoofdsprekers hun visie op het thema. En het middagprogramma biedt diverse workshops: van gezinsgericht werken bij kinderen met een visuele (en verstandelijke) beperking, wensen van ouders als het gaat om ondersteuning bij medisch ingrijpende behandelingen tot ouders van kinderen met een allochtone achtergrond. Ook is er aandacht voor pesten; wat is de rol van ouders? Het volledige programma en aanmeldingsformulier is te vinden op www.bartimeus.nl/gezin-ouderschap

Kosten

De kosten bedragen € 100,- Dit symposium kan BTW-vrij aangeboden worden in verband met de CRKBO regeling.

Samenwerking

Het symposium wordt georganiseerd door het Ben Sajetcentrum en Bartiméus met medewerking van de Vrije Universiteit Amsterdam, Bartiméus, Ons Tweede Thuis en Cordaan.