menu Sluit het hoofdmenu

Spreker op SEN-SEO symposium

geplaatst op paula sterkenburg

Dr. Paula Sterkenburg, GZ-psycholoog bij Bartiméus, is vandaag in het Belgische Gent een van de keynote sprekers op het tweejaarlijkse SEN-SEO symposium. SEN-SEO is een expertisenetwerk in samenwerking met de Universiteit van Gent waarin wetenschappelijke kennis en praktijkervaringen worden ingezet voor de emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking.

Paula Sterkenburg werkt op de afdeling Psychotherapie van Bartiméus en is daarnaast docent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Paula is gespecialiseerd in de hechtingsproblematiek bij mensen met een verstandelijke beperking. Als de hechting tussen ouder en kind niet goed verloopt, kan dit een oorzaak zijn van stress en gedragsproblemen.

In Gent geeft Paula een lezing en een workshop over de behandelmethodiek 'Integratieve Therapie voor Gehechtheid en Gedrag' (ITGG). ITGG is een gefaseerde behandeling voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking met ernstige gedragsproblemen. De behandelaar tracht door middel van intensief contact (opnieuw of voor het eerst) een gehechtheidsrelatie op te bouwen met het kind.

Meer over ITGG en de andere behandelmogelijkheden bij hechtingsproblematiek leest u bij de informatie van het Bartiméus Expertisecentrum Sociale Relaties en Gehechtheid

SEN-SEO Symposium over emotionele ontwikkeling en gehechtheid: 8 december 2017 in Gent.