menu Sluit het hoofdmenu

Expertmeeting 8 juni 2018

geplaatst op Man en vrouw genieten van bord lekker eten

Graag nodigen wij u uit voor dé expertmeeting van FOODproof, waarbij wij de relatie tussen verse voeding uit de regio en de zorg nader belichten en stellingen uitwerken waaruit experimenten voortvloeien. De expertmeeting vindt plaats op vrijdag 8 juni 2018 van 12.30-18.00 uur in de Historische Theetuin van Bartiméus in Doorn.

Gezonde voeding voor iedereen

De regio Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek kenmerkt zich door een sterke vergrijzing en een groot aanbod van zorginstellingen.
Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) toont aan dat voeding een directe invloed heeft op onder andere ouderdomskwalen. Toch beschikt men niet altijd over gebalanceerde verse voeding. Ook zorginstellingen en maaltijd-verstrekkers zijn daar niet altijd op gefocust, ondanks de aanwezigheid van veel lokale voedselproducenten in de regio.

Expertmeeting

Het doel van de expertmeeting is zorginstellingen, koks, voedselproducenten, distributeurs en cliëntorganisaties in de regio samen te brengen om ervoor te zorgen dat kwetsbare mensen dagelijks tenminste één verse maaltijd krijgen, bereid met regionale producten. Kennis delen, oplossingsgericht denken om zo met elkaar experimenten te formuleren die voor alle partijen in de keten het efficiënts zijn en deze uit te werken. Dat is de kern. 
Een jury zal de experimentvoorstellen aan het eind van de dag bekijken en zal een keuze maken welke uitgevoerd zullen worden.
De expertmeeting wordt georganiseerd door stichting 100% Heuvelrug, in samenwerking met Bartiméus, Wageningen University & Research, Alliantie Voeding in de Zorg, Ziekenhuis Gelderse Vallei, gemeente Utrechtse Heuvelrug en Rabobank Rijn en Heuvelrug.

Programma

12.00-12.30 uur Inloop
12.30-13.15 uur Lunch, bereid door internationale chef-koks Cloo&Leyn
13.15-14.40 uur Welkomstwoord en presentaties:

  • 'Juiste voeding voor kwetsbare mensen: van levensbelang' - Dr. Emmelyne Vasse, diëtist, onderzoeker, Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • ‘Voedingsbewuste organisatie, keuken, kok, cliënten vereist gerichte sturing, maar het loont’ - drs. Jopie Nooren, bestuurder Bartiméus
  • ‘Vraag en aanbod gematcht: just in place, just in time, year around’ - interview met Ron van Dijk, Groenland Organics en Marion Schoenmakers, Klankrijk
  • ‘Voedingsbewustzijn Kromme Rijnstreek en Utrechtse Heuvelrug’ - presentatie onderzoek masterstudenten Nutrition Wageningen University & Research

14.40-15.00 uur Pauze 
15.00-16.45 uur ‘Kookketels’: kennis delen, opgaven verkennen en oplossingsrichtingen verwerken in een experimentaanvraag.

  • Ketel 1 - Logistiek: Hoe kan vraag en aanbod van voedselproducenten / particuliere moestuinen enerzijds en zorginstellingen / Tafeltje Dekjes anderzijds, slim worden gematcht?
  • Ketel 2 - Gezond instellingseten: Hoe kan een instelling maatwerk in voeding leveren?
  • Ketel 3 - Goede voeding het jaar rond: Hoe kan men het hele jaar door aanbod leveren?
  • Ketel 4 - Beleving: Hoe maken we cliënten voedingsbewust?
  • Ketel 5 - Goed, Goedkoop, Efficiënt: Hoe kan men een gezond voedingsaanbod betaalbaar maken?

16.45-17.00 uur Presentatie experimentvoorstellen aan de jury
17.00-17.45 uur Gelegenheid om te netwerken onder het genot van een drankje 
17.45-18.00 uur Keuze jury voor FOODproof experiment 2018

Zorg dat u erbij bent!

Luister naar interessante sprekers, doe mee aan een Kookketel naar keuze, laat uw zintuigen prikkelen tijdens een verrassende lunch en verbreed uw netwerk. Kijk voor het uitgebreide programma en de sprekers op www.food-proof.nl, onder ‘expertmeeting’.
De kosten voor deelname aan het programma zijn € 35,- (excl. BTW). Dit is inclusief lunch en borrel.
Meld u aan vóór 18 mei 2018 via info@100procentheuvelrug.nl en geef daarbij aan, aan welke ‘Kookketel’ u wilt deelnemen.
Wij kijken uit naar uw komst op 8 juni!