menu Sluit het hoofdmenu

Bewustworden impact visuele beperking bij zorgprofessionals

geplaatst op Lunch in het donker voor zorgprofessionals

Bartiméus wil als expertise-organisatie graag kennis delen met professionals, zodat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat zij willen. Wilt u als ouderenzorgprofessional ervaren hoe het is om slechter te zien om zo uw slechtziende cliënten beter te leren begrijpen? In samenwerking met PGGM&CO geven we opnieuw de prikkelende workshop ‘Lunch in het donker’ voor leden van de ouderenzorgcommunity. U bent welkom op maandag 16 april in de Buurtstee in Gouda.

De workshop start met een informatief deel over wat een visuele beperking inhoudt, maar vooral wat dit voor het werk in de (ouderen)zorg betekent. Dit gaat niet alleen over de visusproblemen die veel ouderen ondervinden, maar ook wat er mis kan gaan in de visuele verwerking bij ouderen met niet aangeboren hersenletsel, zoals bij dementie of een CVA.

Smaakvolle ervaring

Na dit informatieve deel staat er een heerlijke lunch klaar, brood met diverse soorten beleg, jus ‘d orange, zuivel en een warme snack. Alleen jammer dat u er niets van kunt zien… We lunchen namelijk in het donker! Dit doen we om zelf te ervaren hoe het is om met beperkt zicht te eten. Waar staat de boter? Wat proef ik? Hoe schenk ik een glas vol zonder te knoeien?

Na afloop van de lunch gaan we al ziende in gesprek met een ervaringsdeskundige - een collega met een visuele beperking - die dagelijks tegen de moeilijkheden aanloopt die u als deelnemer alleen tijdens de lunch hebt ervaren. Daarbij worden ook omgangs- en omgevingsadviezen besproken voor het dagelijkse werk in de (thuis)zorg.

Datum: maandag 16 april
Tijd: 11.15 uur - 14.00 uur
Locatie: de Buurtstee, Gouda (adresgegevens ontvang je na aanmelding)
Kosten: kleine bijdrage van € 7,50,-

Bartiméus en PGGM&CO heten u van harte welkom bij deze bijzondere lunch!

Uitgebreid programma

  • Inloop met koffie/thee;
  • Start theoretisch deel (over de meest voorkomende oogaandoeningen bij ouderen en over cerebrale verwerkingsproblematiek);
  • Lunch in het donker;
  • Afsluiting.

Interesse in deze bijzondere en leerzame workshop? Ga naar de website van pggmenco om u aan te melden.

Een visuele beperking...en dan?

Workshop impact visuele beperking voor ouderenzorgprofessionals