menu Sluit het hoofdmenu

Expertise

Bartiméus is de expertiseorganisatie in Nederland voor alle vragen rondom visuele beperkingen. Onze expertise strekt zich uit van specialistische oogheelkundige diagnostiek tot revalidatie en zorg voor specifieke doelgroepen.

Wij vergroten deze expertise door het ontwikkelen en onderbouwen van nieuwe kennis via wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met universiteiten.

Innovaties in de praktijk komen ook tot stand door in concrete projecten nieuwe diensten en toepassingen te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking. Dit doen we zo veel mogelijk samen met mensen met een visuele beperking.

Financiers van deze onderzoeken en projecten zijn onder andere het ministerie van VWS, de Vereniging Bartiméus-Sonneheerdt, Stichting Inzicht en de Europese Gemeenschap.

Onze kennis delen we onder meer via (internationale) publicaties en presentaties en tijdens de congressen en symposia die Bartiméus organiseert.

Voor professionals in zorg en onderwijs biedt de Bartiméus Academie voor een groot aantal thema’s deskundigheidsbevordering via trainingen.