menu Sluit het hoofdmenu

NCL BSV

  • Datum: 

    data nader te bepalen
  • Cursusnummer: 

    H60
  • Doelgroep: 

    Hulpverleners die in hun werk betrokken zijn bij kinderen, jongeren en volwassenen met NCL3. Leerkrachten, paramedici, thuiszorgmedewerkers, groepsmedewerkers, medewerkers dagactiviteiten en arbeidsvoorzieningen.

Inhoud

NCL is een zeldzame, ernstige stofwisselingsziekte met een specifiek beloop. Bij Bartiméus is al meer dan 25 jaar ervaring met deze ziekte op het gebied van de medische/paramedische en psychologische begeleiding, de verzorging, het onderwijs en dagactiviteiten. In deze cursussen wordt kennis en ervaring gedeeld met de cursisten. Er is ook ruimte voor het uitwisselen van ervaring van cursisten onderling en het stellen van vragen.

Aan de hand van de fasen van het ziekteproces komen de specifieke gedragskenmerken, behorende bij de ziekte, aan de orde. De nadruk zal gelegd worden op een adequate omgang met het moeilijk leesbare gedrag van NCL cliënten. Tevens zal aandacht worden besteed aan wat de omgang met dit gedrag met de begeleiders doet.

Locatie: bij Bartiméus in Zeist.

Resultaat

U krijgt als hulpverlener meer inzicht in de ontwikkeling van het kind, de jongere of volwassenen met NCL.

Kosten

Voor medewerkers van Bartiméus zijn er geen kosten verbonden aan deze cursus.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: bartimeusacademie@bartimeus.nl.

meld je aan voor deze cursus