menu Sluit het hoofdmenu

Natuurkunde, nask en nask1 docenten van een blinde of slechtziende leerling uit het vo (PZ51vo)

 • Datum: 

  Dinsdag 28 september 2021, 10.00 - 15.00 uur
 • Locatie: 

  Bartiméus Zeist
 • Cursusnummer: 

  B15
 • Doelgroep: 

  Natuurkunde, nask en nask1 docenten van een blinde of slechtziende leerling uit de onder- of bovenbouw van het (s)vo. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor zowel docenten van Bartiméus als van Visio.

Inhoud

Tijdens de cursusdag krijgen natuurkundedocenten informatie over de verschillende visuele beperkingen, aangepaste schoolboeken en rekenmachine, werken met tekeningen en grafieken, notatie van wiskundige symbolen en het Griekse alfabet en het aanpassen van toetsen.
Ook oefenen we met het inzetten van materialen uit de natuurkundebox; een set tactiele hulpmiddelen die blinde en slechtziende leerlingen kunnen gebruiken bij het construeren van krachten, schaduwen en spiegelbeelden. 

Op dezelfde dag en locatie is er ook een gezamenlijk deel met alle bètadocenten. De cursus vindt (onder voorbehoud van coronamaatregelen) plaats in Zeist en anders online.

Meer informatie: ilsedisseldorp@visio.org

Inschrijven kan tot  14 september 2021.

 

Resultaat

Na deze cursus heeft u voldoende kennis om ervoor te zorgen dat blinde en slechtziende leerlingen (vrijwel) de hele lesstof van het vo kunnen meedoen.

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl.

meld je aan voor deze cursus