menu Sluit het hoofdmenu

Meedoen in het handvaardigheids- en technieklokaal

 • Datum: 

  Vrijdag 1 april 2022, 10.00-15.00 uur
 • Locatie: 

  Visio in Grave
 • Cursusnummer: 

  B19
 • Doelgroep: 

  Docenten in de onderbouw VO of de uitstroom binnen Dienstverlening en Producten

Inhoud

Tijdens de cursusdag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen toch maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als techniek en handvaardigheid.
We zullen met elkaar ook van gedachten wisselen over de waarde van dergelijke vakken voor deze leerlingen en waar we dan de accenten op zouden kunnen leggen.
Er is veel ruimte voor het stellen van de eigen vragen. Maar we gaan ook concreet aan de slag om zelf te ervaren hoe soms heel simpele en praktische oplossingen een stap vooruit kunnen betekenen.

Deze cursus zal gedurende de dag deels gecombineerd worden met de cursus voor docenten koken en verzorging. Docenten die binnen D&P beide vakgebieden geven, maken een keuze.
De cursus is primair bedoeld voor docenten in de onderbouw VO of de uitstroom binnen Dienstverlening en Producten.

Indien u werkt met ernstig slechtziende of blinde leerlingen in een technisch uitstroomprofiel of het MBO, dan kunt u even contact opnemen via het mailadres hieronder. Dan bekijken we samen hoe zinvol deelname voor u kan zijn.

Meer informatie: frankterbeek@visio.org 

Inschrijven kan tot 17 december 2021

Resultaat

Na deze cursus heeft u voldoende kennis om ervoor te zorgen dat blinde en zeer slechtziende leerlingen op een meer betekenisvolle manier mee kunnen doen in de meer praktische lessen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartimeus Academie: 030 – 698 235 45 of mail: academie@bartimeus.nl

meld je aan voor deze cursus